Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Ţeapă cu locuri de muncă în Germania. Se promite una, realitatea e alta

Un sătmărean care a decis să plece la muncă în Germania, printr-o firmă de recrutare, reclamă faptul că realitatea din teren este diferită faţă de ceea ce i s-a promis.

Sătmăreanul, ce preferă să îşi păstreze anonimatul de teama unor repercusiuni, a relatat, pentru PortalSM că li s-a promis salarii de 1.300 – 1.400 de euro în mână şi de fapt primesc 900 de euro pe lună. Mai mult, ei au fost cazaţi într-o pensiune în pădure şi trebuie să plătească firmei respective transport dacă vor să meargă la magazin pentru cumpărături.

“Ne-au spus că primim 1.300 – 1.400 de euro pe lună, dar nu primim numai 900. Muncim la sortat de colete, de 30-40 de kg, este foarte greu, este dezastru. L-am sunat pe domnul care ne-a adus aici dar nu răspunde la telefon, nu a citit mesajele pe care le-am trimis. Ei spus acasă, în Satu Mare, că toate sunt frumoase, în Germania se câştigă bine, dar realitatea e alta. Suntem cazaţi într-o pensiune urâtă, în pădure, la mai mulţi kilometri de un magazin. De două ori pe săptămână ne duc la cumpărături cu maşina firmei şi trebuie să plătim câte 5 euro de persoană. Acasă totul se prezintă că e frumos, se fac contracte, că totul este în regulă, dar nu e adevărat, nu e în regulă ce se întâmplă. Stăm ca sclavii”, ne-a transmis sătmăreanul.

Nemulţumirea lui este cu atât mai mare cu cât nu are nici cu cine discuta. Nu cunoaşte limba iar reprezetnanţii firmei de recrutare nu îi mai răspund la telefon.

8 comentarii

  1. H&R Răspunde

    De asta am scris mai inainte. La noi e si mai fantastic. In Germania poata apela la consulatele sau ambasadele de acolo. La noi nicaieri.

  2. Josef Mengele Răspunde

    Niciodată să nu ai încredere într-un jeg de român !!!

  3. comentator Răspunde

    Asta se cheamă mai degrabă târg de sclavi.

  4. 3.14 Răspunde

    Nu stii limba, nu te descurci, consideri ca esti un sclav prost platit si totusi stai, Hai acasa puisor in micuta noastra carciumioara! Totul are un pret, schimba patronul, fa ceva, gandeste!

  5. nicoleta Răspunde

    e sclavie curata vrei sa pleci acasă cine nu are bani trebe sa rabde dacă nu mergi la lucru ca nu reziști te scoate în drum cu toate ca plătești cazarea pe o luna în loc de 8 ore lucrezi 10 într-o viteza continua nu au oameni și trag de noi nici criminalii nu lucra ca noi ai bani de drum ești obligat sa bagi preaviz de 14 zile santemi romani fac ce vor ei oameni buni fugiți de firma suply de pe Careiului ca acolo vb frumos și când ajungeți aici ați luat teapa rău de tot

  6. Jetvisky Răspunde

    Merita sa mergeți,poate atata bani o să aveți când întoarceți acasă,că și pene pe broasca.

  7. Bucurest Răspunde

    Rrumani (Vlahi , Moldoveni) sunt numai slugi a Europei. Ce ati asteptat? Ne neam de Balcani. In Germania suntem luati ca si tigoainer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.