Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Anchetă la spital după sinucidere. Pacientul s-a dus la baie şi s-a spânzurat

Anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare după sinuciderea unui pacient de pe secţia de Psihiatrie. Conducerea unităţii explică, printr-un comunicat de presă cum a fost posibil ca un pacient de pe secţia de Psihiatrie să îşi pună capăt zilelor. Potrivit sursei citate, pacientul s-a dus la baie şi s-a spânzurat de mânerul unui geam.

COMUNICAT DE PRESĂ

  Referitor la evenimentul petrecut în data de 13.02.2022 la secția Psihiatrie Acuți a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, soldat cu decesul unui pacient, facem următoarele precizări:

–        În seara zilei de 12.02.2022, după ce a fost prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe, pacientul, în vârstă de 71 de ani, a fost transportat cu o ambulanță, însoțit de un echipaj de poliție, la secția Psihiatrie Acuți unde a fost internat cu diagnosticul ”Agitație psihomotrie. Heteroagresivitate.Tulburări mentale și de comportament. Tulburăre organică de personalitate”. Internarea a fost consemnată în baza de date a secției la ora 19.08.

–        După internare, dat fiind diagnosticul și starea pacientului, a fost necesară contenția mecanică acestuia pe perioadă determinată în conformitate cu Legea Sănătății Mintale. Ulterior, După sedare, pacientul a fost decontenționat.

–        În dimineața zilei de de 13.02.2022, în jurul orei 6.00 pacientul s-a deplasat la toaletă pentru staisfacerea necesităților fiziologice. După un interval de circa 10-15 minute, pacientul a fost descoperit atârnat de mânerul unui geam de la toaletă.

–        A fost alertat personalul de serviciu, medicul de gardă și s-a trecut la efectuarea manevrelor de resuscitare, inclusiv de un echipaj de SMURD, specializat în acest gen de intervenții.

–        Din păcate manevrele au rămas  fără răspuns astfel că, după 90 de minute, pacientul fost declarat decedat.

–        Au fost anunțate instituțiile abilitate, Poliție, Parchet, care vor efectua ancheta specifică.

–        Conducerea SJU Satu Mare a demarat o anchetă internă rezultatele acesteia urmând a fi comunicate ulterior.

–        Mai menționăm faptul că pacientul a avut mai multe internari succsive în cadrul secției Psihiatrie, ultimele fiind în lunile octombrie, noiembrie, decembrie 2021, și ianuarie 2022.

10 comentarii

  1. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Măi, iar anchetați eroii?

    • Adi Răspunde

      Nu vă mirați, păcat că nu a început pacientul să omoare vreo trei curve de asistente băgate pe șpagă la examen de eminenta Boby și vreo doi academicieni doctori cu salarii uriașe care stau și freacă menta .
      Atunci era știre de știre.

  2. H&R Răspunde

    Daca nu au bagat la morti de covid, clar ca pandemia e pe terminate.

  3. Liana Goia Răspunde

    Forte grav!

  4. Antonescu Răspunde

    Un fraier in minus!

  5. xpert86 Răspunde

    Bagati-l la covid si pe spanzurat ca sa luati spor pentru conditii vatamatoare de 85% in continuare!!!! Mare binecuvantare pentru cadrele medicale gripa asta covid,asta a fist cea nai buna midalitate prin care si-au putut mari veniturile salariale!!!! Normal potrivit atributiilor nu s-ar fi impus ca cadrelor medicale sa le fie acordate privilegii salariale pentru ca astea le era meseria!!!! Daca nu ar fi fost pandemia de gripa nu ar fi putut intalni o asa oportumitate, important ca si-au gasit fraierii sa le execute pretentiile salariale!!!!

    • Pop Vasile Răspunde

      Nexpert86 ești un bou rău intenționat, dezumanizat, crezi toate porcăriile care circulă pe net …. Si te mai faci cavalerul lor = porcusMaximus!

  6. ... Răspunde

    https://www.libertatea.ro/stiri/de-ce-avertizeaza-cercetatorii-ca-nu-e-momentul-sa-credem-ca-pandemia-s-a-incheiat-lectiile-trecutului-3976531
    Citeşte întreaga ştire: Cercetătorii avertizează că nu este momentul să credem că pandemia s-a încheiat. Ce ne arată lecțiile trecutului

    • ... Răspunde

      Eu ca un om normal la ora asta dormeam. Alții postează sub nick-ul meu pentru că se cred soldații cauzei. Deja sunteți mai mult decât penibili! Cu cât insistați cu atât vă decredibilizați singur. Piereți pe mânuța voastră stângace. Spune părerea ta! Sau răsfoiește DEX și află acolo definiția cuvântului comentariu!!!

  7. Cascian Răspunde

    Sectia de psihiatrie Satu Mare = Lagărul de concentrare Auschwitz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.