Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

FOTO. Eroină după moarte. Eleva accidentată mortal a salvat trei vieţi!

Tatiana, eleva accidentată mortal, în vârstă de doar 15 ani din județul Satu Mare a a salvat viaţa a trei copii, după ce familia sa a fost de acord cu prelevarea de organe.

Potrivit colegilor de la PortalCJ.ro prelevarea de organe a fost făcută ieri, iar alţi trei copii au primit şansa ala o viaţă.

Sunt momente în viață când destinul lovește fără milă. E ca și cum o lume întreagă ar dispărea subit, printr-o sentință crudă şi de neînţeles. La Cluj, un accident rutier a făcut să dispară o lume de numai 15 ani. O dramă care schimbă definitiv viața familiei, pentru că nimic nu se compară cu durerea pierderii unui copil. Cu toate acestea, părinții au reușit să găsească puterea de a transforma imensa lor durere în viaţă pentru alţi copii, să dăruiască altor părinţi fericire. Când destinul loveşte pe neaşteptate atât de crunt, decizia de a oferi altor semeni necunoscuţi o şansă la viaţă, nu poate fi decât un gest al iubirii şi generozităţii supreme” a transmis Agenția Națională de Transplant.

Operația a fost realizată de medicii de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca alături de o echipă de la ATI.

Cu profesionalism şi responsabilitate, alături de familia îndurerată s-a aflat echipa ATI şi de coordonare de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca (Dr. Remus Babici – coordonator transplant, Dr. Nicoleta Dărăban – kdp), care a încheiat prima şi una din cele mai sensibile etape ale sistemului de transplant.

Organele micului înger a salvat viața a trei copii

,,Datorită acestui înger, o altă adolescentă, de 14 ani, a fost salvată prin transplant de ficat, realizat la Institutul Clinic Fundeni de către echipa coordonată de Dr. Doina Hrehoreţ, cu sprijinul echipei ATI, condusă de Dr. Ruxandra Fota. Alţi doi copii, de 8 ani și de 14 ani, au primit şansa la viaţă prin transplant renal la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal – Cluj-Napoca. Intervenţiile de prelevare au fost realizate de echipa IC Fundeni pentru ficat, condusă de Dr. Guenadiy Vatachki, şi ICUTR Cluj pentru rinichi, coordonată de Dr. Dan Pop.
Echipe medicale complexe şi-au unit forţele şi priceperea pentru ca viaţa să meargă mai departe, pentru ca gestul făcut de părinţi să nu fi fost în zadar. Ne arătăm recunoştinţa şi respectul pentru toţi profesioniştii implicaţi în această luptă pentru viaţă.

Ne înclinăm cu profundă recunoştinţă în faţa părinților îndurerați. Gândul că alți 3 copii vor trăi de pe urma gestului făcut poate va aduce o minimă alinare. Vă mulțumim din inimă!”, a transmis sursa citată mai sus.

SURSĂ: Agenția Națională de Transplant.

11 comentarii

  1. Calin Răspunde

    Sper ca si organele nemernicului sa fie prelevate.

    • Golf Răspunde

      A fost un accident, nu ai ce să faci, și tu poți să dai peste cineva dacă un anumit număr de factori se cumulează în defavoarea ta.

      Ca pieton trebuie să ai grijă mare de tine, nu ai încredere în nici un șofer, stai cu ochii în patru și la nevoie te ferești de cei care nu sunt atenți. Este vestul sălbatic în trafic.

      • altu fără bmw Răspunde

        Trist este că din ce am auzit poate numai acum a conștientizat ce a făcut derbedeul. Nu uita că a și părăsit locul accidentului. Asta nu e numai accident, asta este un accident rutier mortal care se putea absolut sigur evita. Trebuie lucrat puternic la educarea atât a șoferilor cât și a pietonilor până nu e târziu. Degeaba vom face și autostrăzi dacă numai românul reușește să meargă pe contrasens!
        Nu o să uit niciodată ce mi-a zis tata când am luat carnetul. Acum încă nu ești șofer doar ți se dă voie să conduci o mașină. Dar atenție că te poți omorâ pe tine sau pe alții!

  2. cetatean Răspunde

    Da, oricui i se poate intampla… numai ca dobitocul ala abia si-o luat carnetul si deja a facut 2 accidente cu victime… Prima victima a scapat cu cateva rani… dar fetita… Nemernicul ala nici macar nu a avut coloana vertebrala sa vada ca ce a facut.
    Ca parinte imi pot doar imagina prin ce trec parintii fetitei… dar numai ei stiu cu adevarat ce inseamna.
    Nimeni propune o lege ca pana la 25 ani nu ai voie sa conduci nici macar o trotineta???? Bolizii de sute de cai in mana unor incepatori sunt niste arme cu care poti ucide nevinovati. Nu se mai poate asa !!!

    • altu fără bmw Răspunde

      Oricui i se poate întâmpla ……. oricui care nu observă că circulă în localitate și trebuie să reducă viteza plus că trebuie să aplice ce a învățat la școala de șoferi la capitolul conduita preventivă. Dar nah, unii uită cam repede și uite ce grozăvii înfăptuiesc apoi mai și fug de la locul accidentului ca apoi să spună că s-au speriat și le pare rău! Mă gândesc că asta ține loc de copil pentru familia îndoliată? Mă îndoiesc!🤔😱🤮💩💩💩🤯😢
      Este o greșeală irreparabilă și trebuie tratată ca atare! Pentru că deja sunt nepermis de multe accidente de acest fel! În paranteză am permis de conducere de 30 de ani , am și eu niște tamponări dar numai atât dar ce se întâmplă în ultima perioadă pe șosele este deja prea de tot!

  3. Cris Răspunde

    Începe de la părinții care sunt foarte mândri de masina care o are copilul lor, ce tare este el între ceilalți, al meu nu-i oricine, etc.
    De fapt de acasă duci pachetul principal de cunoștințe și învățături, vorba aia “așa părinți, așa copil”.
    Păcat de fată, vai de părinți.

  4. Eu Răspunde

    Probabil va scapa cu suspendare! Strigator la cer ,dar asta este Romania,asa sunt legile. Dar oare cand se vor gandi si INSTRUCTORI sa nu-i mai lase la examen pe cei ce nu au dobandit aptitudine de a conduce. Instructorul este primul care are OBLIGATIA de al invata !
    Trebuie clar o lege care sa astampere pe cei viteji ,chiar prin ANULAREA dreptului de a conduce autovehicule! Incercam ?! Sa vad cati viteji vom avea pe drumurii Condoleanta Familiei !

    • Ășâțî Răspunde

      Foarte corect. Sunt total de acord.
      Numai câteva permise anulate pe viață ar trebui și s-ar face un pic de ordine pe drumuri.

      • altu fără bmw Răspunde

        Cu asta de acord și eu. Ar merita o încercare de referendum pe această temă. Să nu-mi spună careva de drepturile omului sau că e inițiiativă anticonstituțională la o adică! Că pe vreme de pandemie i-a durut pe guvernanți de constituție de doi ani! Trebuie ceva făcut că nu se mai poate!

  5. Ionescu Răspunde

    Și despăgubirile vor fi raportat la salariul judecătorului nu la durerea cauzată familiei!!

  6. English pacient Răspunde

    Lăudabil. Măcar atât. Sincere condoleanțe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.