Ultima actualizare: azi, 15:41

Locale

FOTO. Eveniment special la Satu Mare. A fost lansat volumul „Cartea podgoriilor sătmărene și a vinurilor nobile”

În această după-masă, miercuri, 23 februarie, a avut loc, la Satu Mare, lansarea volumului „Cartea podgoriilor sătmărene și a vinurilor nobile”, care vorbește despre calitatea vinurilor din Satu Mare și despre unde se produc cele mai bune vinuri din județ.

La evenimentul care a avut loc la Dome Cafe and Wine Bar din municipiul Satu Mare au participat, printre alții, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, respectiv deputatul Magyar Lorand. După lansarea volumului, cei prezenți au participat la o degustare de vinuri.

,,Când aud despre județul Satu Mare, majoritatea oamenilor se gândesc la pălinca de prune de Satu Mare. Asta deși vinurile din regiune nu doar că sunt parte din paleta de vinuri românești, dar se întorc și acasă cu medalii din competiții naționale și internaționale. În multe cazuri, însă, locuitorii județului nici măcar nu știu că în Satu Mare se produc vinuri excelente din strugurii crescuți pe dealurile Sătmarului. Tocmai de aceea, scopul acestei publicații este de a arăta sătmărenilor și lumii întregi unde se găsesc în Satu Mare vinuri excepționale”, spune deputatul Magyar Lorand.

De asemenea, deputatul sătmărean a precizat că municipiul Satu Mare va avea un laborator pentru producătorii de vinuri, finanțarea venind din partea Guvernului Ungariei.

Prezent la eveniment în calitate de ,,consumator de vinuri bune”, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a felicitat echipa care a realizat volumul, volum ce va deveni ,,o carte de vizită a județului”.

 

3 comentarii

  1. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Cunoscând-i pe unii invitați de vază am emoții cum au ajuns acăsucă.🤔😱😲😨

  2. ... Răspunde

    Io mai bine bag o vodca ieftină, si în loc să mă calmez, mă enervez si postez vrute și nevrute antivaccin, nazipass, și restrictii.
    😊🙁😊

    • ... Răspunde

      Vorbește în numele tău. Dar mă bucur că te-au scos de sub masa de la birt unde te-am văzut în trecere. Dacă nu reziști nu bea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.