Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

FOTO. Reuniune a tinerilor ieșiți din centrele de plasament. Asociaţia Eliezer vine în sprijinul lor

Evenimentul „Mintea independentă”, organizat de Asociația Eliezer, a avut loc astăzi la Muzeul Județean Satu Mare. În cadrul acestei întâlniri asociația a adunat mai mulți tineri care au părăsit deja centrele de plasament și nu numai, cu scopul de a-și povesti întâmplările de până acum, de a da exemple că se poate.

Asociația Eliezer a lansat în județul Satu Mare vine în sprijinul tinerilor care ies și care vor ieși din sistemul de protecție. Astfel, tinerii ieșiți s-au întâlnit astăzi și le-au împărtășit celor mai mici că pot să se integreze social, să-și întemeieze o familie și să aibă un loc bun de muncă.

Alături de coordonatorul asociației, au fost prezenți la conferință subprefectul Romeo Pop, vicepreședintele Consiliului Județean, Cristian  Beșeni și directoarea DGASPC Satu Mare, Mariana Dragoș.

„Să nu vă lăsați niciodată, oricât de greu ar fi! Dumnezeu întinde mâna fiecăruia chiar și când este la fundul negru, mai devreme sau mai târziu îl scoate de acolo, desigur, dacă merită. Pot să vă asigur de tot sprijinul meu și al instituției pe care o reprezint”, a spus subprefectul Romeo Pop.

În cadrul conferinței „Mintea independentă”, Anton Varga, coordonatorul Asociația Eliezer, a dat exemple de „așa da” printre care se numără 12 tineri ieșiți din sistemul de protecție sătmărean.

Tineri cu care se mândresc:

Varga Rafaelo – jurnalist

Fulop Adrian – frizer

Foldi Mariana – studentă (Facultatea de Stiinte Socio-Umane Oradea)

Szocszin Claudia – asistent social

Alina Covaci – asistent social

Francs Zsolt – profesor Educatie Fizica

Biro Gabriela – inginer constructor

Suci Geanina – jurist

Sajtos Zoltan – profesor chimie la universitate (doctorat)

Baicu Noiemi – designer vestimentar

Tar Ștefan – (student la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca – măsurători cadastru)

Bumbar Cristina – studentă (Facultatea de Științe Socio-Umane Oradea)

Varga Anton, coordonatorul asociației are 29 de ani, este căsătorit și tată a 3 copii

„Pe majoritatea tinerilor îi cunosc și stiu cine sunt. Cred că veți putea și voi să fiți oameni integri în societate, așa cum sunt și eu. Am deschis Asociația Eliezer în data de 8 octombrie 2021 și vreau să spun că am sprijin din toate punctele de vedere a colaboratorilor mei, în spatele meu am psihologi, asistenți sociali, oameni cu inimă bună, voluntari. Suntem susținuți de școli din Satu Mare precum Colegiul Național Ioan Slavici, Grupul Școlar De Industrie Alimentară George Emil Palade, Colegiul Tehnic De Transport și Telecomunicaţii „Ion I.C.Brătianu“, Colegiul Tehnic „Elisa Zamfirescu”. Scopul nostru este să ajutăm tinerii care părăsesc sistemul de protecție socială. Membrii își doresc să le ofere un loc unde să se simtă bine primiți, ca mai apoi să își găsească propriul rol în societate”, a afirmat Anton Varga.

El a povestit că a fost abandonat la 3 luni, ajungând astfel la orfelinat, iar până la vârsta de 18 ani a stat în Hurezu Mare, unde a fost protejat de îngrijitori și educatori foarte bine pregătiți. Credința în Dumnezeu l-a deternimat să înființeze această asociație.

Directorul DGASPC, Mariana Dragoș, a pregătit în cadrul conferinței o serie de prelegeri, un moment interactiv, în care tinerii au putut să interacționeze direct. La finalul evenimentului, elevii Colegiului Național „Ioan Slavici” au prezentat un robot creat de ei cu care se mândresc.

 

3 comentarii

  1. Gunoi Răspunde

    Ma uit cu stupoare la putoare aia de valer vicepresedinte care ia salaru Ala baban de peste 10 mii de ron , da ce face el notabil defapt? Nimic. Se plimba de la o expozitie la alta, si isi face reclama, nu mai pupa el functie de la nasu lui

  2. Gheorghe Răspunde

    Gunoi,îmi place de tine ca nu umbli cu mănuși….mai zi-ne câteva ca noi nu știm ce se învârte în spatele unor chestii aparent frumoase….
    Vomită tot,dă pe față toate matrapazlâcurile….

  3. Flaviu Răspunde

    Romeo Pop se scobește in nas și mai da un joc pe telefon,Besenile se gândește când vine ziua de salariu că altceva nu știe și cam atât……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.