Ultima actualizare: ieri, 23:39
Locale

FOTO. Semiremorci cu rezervoare artizanale, pline cu motorină, confiscate în PTF Halmeu

Poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Halmeu au descoperit și indisponibilizat două semiremorci care aveau montate artizanal două rezervoare, de aproximativ 600 de litri fiecare, pline cu motorină.

Ieri, 9 februarie, în jurul orei 12.00, pe sensul de intrare în România, s-au prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu Rutier din județul Satu Mare, doi cetățeni sârbi, cu două automarfare, unul marca Iveco cu semiremorcă Kogel, iar celalalt cu un automarfar DAF cu o semiremorcă marca Lamberet, ambele autovehicule  înmatriculate în Serbia.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autovehiculelor și persoanelor.

Astfel, au fost descoperite în două rezervoare artizanale, special amenajate la nivelul celor două semiremorci, cantitatea de 1.150 de litri de motorină, 600 de litri în rezervorul semiremorcii Kogel și 550 de litri în cel al semiremorcii Lamberet, combustibil în valoare de 5.750 lei.

Reprezentanții Biroului Vamal Halmeu au luat măsura ridicării în vederea confiscării a cele două semiremorci cu rezervoarele cu motorină (valoare semiremorcilor se ridică la suma de 100.000 lei) și au aplicat celor doi cetățeni sârbi, în vârstă de 33, respectiv, 60 de ani, amenzi în valoare de 6.000 lei fiecare.

Totodată, împotriva cetățenilor sârbi a fost instituită măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de 5 ani.

Sursa: Poliția de Frontieră

2 comentarii

  1. Sâcă Răspunde

    Oare ce pierdeau dacă omologau semiremorca la ei in Serbia …?.

    • ... Răspunde

      Tu știi, tu ești din domeniu. Trebuia să le oferi niște cursuri de perfecționare în evaziune fiscală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.