Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

FOTO/VIDEO. Grevă la Prefectura Satu Mare. Angajații protestează față de legea salarizării

Grevă la Prefectura Satu Mare. Angajații instituției protestează față de legea salarizării. Greva de avertisment a început astăzi, la ora 10.00, și a durat până la ora 11.00.

Angajații Instituției Prefectului Satu Mare au pus astăzi, timp de o oră, pixul pe birou în semn de protest față de salariile mici pe care consideră că le au. Aceştia consideră că funcţiile publice din instituţiile prefectului ar trebui să fie asimilate funcţiilor publice de stat, întrucât în desfăşurarea activităţii lor, funcţionarii publici reprezintă şi apară interesele statului, fapt prevăzut de Constituţia României.

La această acțiune participă în total 1.500 de salariați din 34 de județe.

,,Solicităm modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcțiilor teritoriale în cea a funcțiilor de stat.

Considerăm că salarizarea personalului din cadrul instituțiilor prefectului ar trebui să fie la nivelul funcțiilor publice de stat, având în vedere că instituția prefectului este un organ de control al activității autorităților publice locale și de conducere a serviciilor publice deconcentrate. În prezent, un funcționar public din instituția prefectului are un salariu mult mai mic decât un funcționar public din consiliul județean, primării și servicii publice deconcentrate.

Funcțiile publice din instituțiile prefectului ar trebui să fie asimilate funcțiilor publice de stat, întrucât în desfășurarea activității lor, funcționarii publici reprezintă și apară interesele statului, fapt prevăzut de Constituția României”.

Sindicatul ,,Egalitatea” al Funcționarilor Publici și Personalului Contractual din Administrația Publică reprezintă Instituțiile Prefectului din județele Arad, Argeș, Bacău, Brașov, Bistrița-Năsăud, București, Buzău, Caraș Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Neamț, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea.

49 comentarii

  1. Altu Răspunde

    Hai, fiți curajoși și înaintați-va demisia. Apoi începeți o viață nouă îmbelșugată în mediul privat. Până salariile din privat nu le egalează pe cele de la stat nu meritați un leu în plus.

  2. unu Răspunde

    rusine rusine , ar trebui o revolutie pentru ce se intampla in aceasta tara domnilor doamnelor , pai noi din mediu privat daca am face greva am fi dati afara in secunda 2 si aici nu e vb de frustrare ci e vb ca inegabilitate , cat vom suporta cresterile astea alimente , curent , carburant , gaz , apa???? cat suportam domnilor ??????? pana acum e drept si eu am stat in casa si ma uitam la televizor daca va pasa nu stati in casa , dar acum voi pleca la bucuresti la mitingul din 28 februarie.

  3. Adrian Răspunde

    Mai bine sa plece , sunt destui care ar accepta salariul lor de acum și condițiile de munca dar nu au loc de a intra intr-o funcție la stat numai dacă au pile , in mediu privat oameni abia trăiesc și le e și impozitat aproape jumate salariul pentru a plăti acești gurmanzi financiari !

  4. Tibi Răspunde

    o mumu nu vreti voi, pe langa salariile alea marite?
    Paraziti.
    Nici unul din voi n-ar reusi in mediu privat, paduchilor.

  5. Aspi Rina Răspunde

    Mereți la lucru, în rahat de vă-mpăture,la drexi sau la zollner !Am văzut declaratiile de avere și unu nu e sub 5000 de lei !!Pentru ce mai e nevoie și de prefectură ??!!

  6. Tax Man Răspunde

    Ati primit caldire noua…cate o masina de serviciu si 3 plinuri pe luna la fiecare nu vreti? Sa va dea prefectu de la el din salar ca are de unde, si asa multi sunteti lipitori si nu faceti nimic. Cat tupeu. Ia verificati declaratiile de avere (care-s pitulate cat se poate ca sa nu vada muritorul de rand unde merg banii ce “statul” ti-i ia fara sa te intrebe nimic). Nu mai platim taxe sa tinem parazitii astia pe banii nostri !!!

    #FARA TAXE

  7. Romanistan citizen Răspunde

    Păi ăștia veci sunt în semigrevă! Sau pe teren! Sau în ședință!

  8. Mary Răspunde

    Am fost la un test pt un job la privat cu alti “24” din sfera publica …toti au picat!
    Habarnisti angajati pe pile!

  9. Janika Răspunde

    Din toate comentarile de “simpatie” reiese ca cetatenii nu sunt de acord cu greva de avertisment. Rusine sa va fie ,cel ce lucreaza la Patron unde sa faca greva ,cui sa se planga? Voi va dati seama din ce salari mizere se traieste in Satu Mare. Vorbesc de cei din mediul privat. V-as da eu SALARI cat sa duce-ti dar dupa performanta! Trantorii de BUGETAR ! Reduce-ti din ei ca sunt destui !

    • Mihai Răspunde

      I-a mai dati-va in plm de figuranți care lucrați în privat,va tot pisați pe voi că îi greu la privat, că aveți salarii mici,spuneți care ce plm faceți la locul de muncă și ce salar aveți!!!?…..iar dac lucrati pe banii putini nimeni nu este de vina înafara de voi că nu știți să vă cereți drepturile salariale după cum spuneți că sunteți de capabili și de harnici,așa că ciocul mic și joc de gleznă!!!

      • Un fost bugetar Răspunde

        Bou mai poți fi nesimțitule! Ești tare karatist în gură cât te ține tătuca pe post. Apoi să vezi când nu mai e pe val și te trezești dat la o parte incompetentule. Atunci poți să stai și în cap că tot nu va fi bine nimic din ce faci! Voi numai drepturi aveți de obligații nu ați auzit veci! Sau obligații sunt alea pe care le zice șeful? Mâncător voluntar de 💩!

        • Mihai Răspunde

          Toți bugetarii te salută și din respect pentru omul harnic din tine care lucrează la privat pe branci îți fac cadou o plăcuță suedeză!!!

          • Un fost bugetar

            Din capitolul bou am fost și tot bou am rămas. Dacă ești agresiv și nesimțit nu înseamnă că ai și dreptate. Doar că îți lipsesc cei 7 ani de acasă. Condoleanțe celor care sunt nevoiți să apeleze la preațărănimea ta. Sper să te nimerească ceva reduceri de personal cât mai curând pentru că din ce îmi dau sema tu nu ai ce căuta în branșă, ba mai mult ar trebui să faci niște teste. Că suferi.
            Bagă în capul tău că nu noi suntem pentru tine ci tu ești pentru noi. Încearcă singur să deslușești rebusul. Și încă un lucru. Ai grijă ce faci și ce primești. Că s-ar putea să ai surprize. Asta a fost un sfat prietenesc chiar dacă nu meriți.

        • Mihai Răspunde

          Calmeaza-te prietene că s-ar putea sa te nimerească pe tine un AVC și vor suferi toti bugetarii satmarului că nu va mai fi cine sa le plătească salariile!!!?:))))

          • Un fost bugetar

            Că văd că tot nu ai învățat să tragi apa în urma ta, e mare noutate pentru tine patron miștocar ce ești. Tu te legi de om. Dacă așa faci și pe plantația ta chiar îmi pare rău de oamenii care trebuie să relaționeze cu tine! Mare gânditor de Hamangia! Sper să cazi de pe piedestal. Ești mai toxic decât bigetarii că te crezi stăpân peste alții și te comporți ca atare. Am avut eu de-a face cu alde cei de teapa ta și nu o dată. Să știi că am eu ac de cojocul vostru!

        • Mihai Răspunde

          ….4 stai jos ,ești frustrat rău de tot….ai probleme grave prietene,urgent i-a masuri că te duci pe p….la și nu o sa fie cine sa ne mai coase cojoacele cu acul!!!:))))))…..geme lume de imbecili frustrați că tine,fereasca-ne bunul și dreptul Dumnezeu!!!.

          • Un fost bugetar

            Eu cred ca din contra tu esti. Dar inca nu s-a pomenit pe lumea asta ca un bolnav psihic sa recunoasca ca are ceva probleme. Toti sunt perfecti si altii au probleme cu ei. cand cineva pomeneste de altul ca ar avea astfel de probleme tocmai acela are afectiuni de acest tip. se stie asta bine. Tu mai invata. dealtfel cred ca nici nu ai priceput ce am vrut sa spun dar nici nu ma mir. Tot doar karatist din gura esti si tot aia vei ramane. E frumos si soare. Du-te afara si plimba-te cat mai ai voie.

        • Mihai Răspunde

          ….afară ploua!:)))

  10. wow Răspunde

    Mai, unu . dute la bucuresti ., poate primesti un pic de covid de la mitici cam atat face aur in ziua de astazi…:unde n ui cap vai de picoare……. AUR =COVID

  11. okVlad Tepes Răspunde

    Adevarul e ca ar trebui sa le fie rusine sa ceara mariri de salarii.
    Salariile la bugetari sint nesimtit de mari in raport cu cele din mediul privat.
    Mai mult, organigramele au fost umflate in ultimii ani de fiecare partid care a venit la putere ca sa poata oferi un loc de munca “lipitorilor de afise “.
    Fara exagerare , 40 % din personal poate fi redus, iar din economia facuta la fondul de salarii se pot majora la cei ramasi !

  12. bugetar Răspunde

    Astia care urlati sa mearga la drexi sai la zollner….. stati linistit, si acolo un inginer/contabil/economist castiga chiar peste salariile acelor bugetari pe care le vedeti in poze. Am cunostinta inginer la Zollner care castiga peste 7000 in mana. Un consilier la prefectura are in jur de 4500. Nu comparati un necalificat sau muncitor cu unul cu studii superioare. Toate lumea are dreptul sa faca o facultate. Unii au ales calea mai simpla, adica dupa 8 clase la discoteca si cules capsuni, iar acum li-e ciuda pe cei care au invatat 16-17 ani …. La gara cu voi. Un bugetar

    • Un fost bugetar Răspunde

      Faptul ca tu ai pile si esti momentan bugetar nu iti da dreptul sa vorbesti asa cum vorbesti. iti spune asta un fost bugetar care afirma cu tarie ca momentul cel mai fericit din viata lui a fost in momentul in care a plecat din institutie. As putea povesti foarte multe dar prefer sa ma abtin. Trebuie sa ai digestie tare si stomac din fier ca sa inghiti toate mizeriile care circula pe acolo. Din care mizerii 90% nu au nici o treaba cu fisa postului.

      • Mihai Răspunde

        Du unde ști tu care pile,stai jos ești prost grămadă, deacea ai plecat din rândul bugetarilor,sau ți-au dat un picior in cur de prost ce te-au văzut că ești!

        • Un fost bugetar Răspunde

          Dacă nu știi mai bine taci! Am plecat la mult mai bine și măcar sunt lăsat să-mi fac meseria. 90% dintre cei de acolo s-ar kk pe ei dacă ar trebui să lucreze pe bune. Îi știu pe foștii mei, mulți au încercat și au plecat la privat dar reveneau cu coada între picioare înapoi. Asta pe cine a mai ținut buzunarul pentru finanțarea acțiunii de revenire. Știu bine ce spun. Ești mai mult decât prost grămadă!

          • Mihai

            Eu te-am întrebat de unde ști tu că are pile,dar de prost ce ești numai înțeles,meseriașule care ești lăsat să îți faci treaba!!!:)))

          • Un fost bugetar

            @Mihai, 95% așa sunt în sistemul bugetar. Altfel nu reziști. Toată lumea are pe “cineva” care pune o “vorbă bună”. Că dacă “vorba bună” nu s-a pus nici vorbă de angajare! Am tras zeci de ani buni în sistem și am fost și sindicalist o perioadă dar mi-a trecut repede. Deci nu-mi explica tu mie cum se fac angajările, bine? Dacă tu faci parte din ăia 5% cu această ocazie te felicit. Dar mă îndoiesc pentru că ești prea agresiv deci te simți vizat. Du-te mai bine la nani, mâine trebuie să ne salvezi iar, eroule!

    • injiner Răspunde

      La cât de nașpa scrii, nici tu nu ai mai mult de 8 clase, și sub nici o formă n-ai terminat o facultate pe bune!
      Uiți sau omiți să spui că un inginer în mediul privat are evaluări peste evaluări și mereu trebuie să se auto-îmbunătățească, iar salariile sunt în directă concordanță cu responsabilitățile pe care le are!
      Imaginează-ți că o singură pompă de frână defectă livrată de Autonova, poate să ducă la o rechemare în service a mii de autovehicule, ceea ce ar duce la pierderi de milioane de euro!
      Dacă un bujetar de-al tău cu studii “superioare” greșește, un alt bujetar îi acoperă greșeala și tot omul de rând are de umblat zeci de kilometri pe drumuri!

      Și încă o chestiune, la toate firmele private, menta vine gata frecată, nu sunt posturi de frecători de mentă!

      Așa că, la muncă cu voi!
      Alupițegus!

    • Mihai Răspunde

      Corect spus!!!

  13. Tibi Răspunde

    Auzi, bugetar, tu la goldis ii zici facultate?

    • injiner Răspunde

      @Tibi: am (câțiva) colegi de serviciu care au terminat la Goldiș și sunt de zeci de ori mai buni decât mulți dintre colegii mai noi (din ultimele câteva serii) de pe la Cluj sau Timișoara, așa că … contează omul nu facultatea!
      În schimb, am destule cunoștințe care lucrează la buget și au terminat la Goldiș sau la Babeș, dar sunt bâte!
      Vorba unuia, de aici înțelege fiecare ce vrea!

      • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

        Mda. Asta ca să nu-mi uit vorba. Este o întreagă inflație de bujetari dintr-ălea care au făcut pe întuneric facultatea, pe căi numai de ei știute. Și acum ca să vezi ocupă funcții de funcții!!! Aș putea povesti multe că de a-ți afla și voi vi s-ar ridica părul pe spate. Asta ca să vedeți ce salturi existențiale și-au putut permite, ce posturi au căpătat cu o astfel de diplomă la kilogram. Acele fabrici de diplome au dat drumul la o armată de astfel de “specialiști” care din cauză că sunt cum sunt nu au de ales. Altfel ar trebui să-și caute un loc de muncă unde chiar trebuie muncit! E de toată groaza calitatea materialului uman în multe locuri și după aia nu e de mirare că se întâmplă ce se întâmplă când se ivește ceva și chiar trebuie muncă de calitate! Nu vreau să-i jignesc pe toți, sunt printre ei și buni specialiști dar 80% sunt praf și pulbere, depind de “mentorul” lor care din când în când trebuie “mulțumit”.

  14. cori Răspunde

    daca si bugetarii sunt nemultumiti , avem o problema mare, cred ca ar putea-o rezolva dl. Ilie Bolojan, se pare ca a gasit solutii la Bihor , sa se preia modelul

    • Mihai Răspunde

      Puneți botul la vrajala cu Bolojan,s-a pisat și ăla pe el și a dat afara pe cei care nu aveau pile și i-a adus pe ai lui,sa il frec pe el și pe și pe cei care îl ridică în slăvi!!!

      • Un fost bugetar Răspunde

        Poate vrei să-ți punem de o pilă la agenția ta fantomă unde tai frunze la câini? Că poate ți se apleacă de la atâta bine ce ți-e dormind 8 ore în scaun? Plimbător de hârtii care se crede important! Ar trebui o simplificare a legislației, o digitalizare făcută pe bune și să vezi că cel puțin 50% dintre voi nu mai justificați locul de muncă! Lasă tu pokemonii tăi și coboară în viața reală!

  15. "suporter:" Răspunde

    Echivalentul local a lui Ilie Bolojan să vă evalueze, trieze și să vă mărească salariile, la cei rămași. D-ne ajută-vă!

  16. Xpert68 Răspunde

    Au fost printre cei mai favorizati din clientela politica cand a intrat in vigoare L 153/2017!!!!Acum acesti obedienti ai politrucilor dupa aproape 5 ani de la intrarea in vigoare a L 153/2017 nu le mai par asa barosane salarii si mai cer o pomana de la guvern!!! S-a plece ca sa lipeasca din nou afise pentru ca sa castige venituri mai barosane ca doar la asta se pricep cel mai bine!!!!

  17. Mihai Răspunde

    Sunt un bou dar nicicum nu-mi dau seama de asta! Hepl!

  18. Observator Răspunde

    Mihai , pe langa limbajul suburban folosit , esti rupt de realitate ! Si asta se poate intampla doar din 2 motive – n-ai pic de materie cenusie sau folosesti substante interzise si esti de pe alta lume . Asa ca , ia incearca matale vreo 2-3 luni de munca (ai observat , am zis MUNCA) la privat ( daca rezisti si faci fata ) , pe urma mai discutam . Cu siguranta vei avea alte perspective de abordare ! Pana atunci , nu mai balacari cu limbajul si tonul tau grotesc , ca nu sperii pe nimeni ! Iti atragi doar antipatii . Cat despre bugetari , numai de bine , dar sa n-ai de-a face cu ei !

    • Un fost bugetar Răspunde

      @Observator, nu te obosi că nu înțelege. Știi de ce? Pentru că nici nu vrea asta. Dar cum am afirmat a fost momentul cel mai fericit din viața mea când le-am dorit la revedere la toți, cei din cuibul de viespi. El nu poate pricepe că sunt oameni care pot părăsi sistemul din proprie inițiativă. Această notă de îngâmfare în postările lui spune tot. Și cei de teapa lui sunt cam majoritari în sistemul public. Adică toți se simt speciali. Nici cu scara pompierilor nu le ajungi la nasul lor.

      • Mihai Răspunde

        Agitaților…..nu lucrez nici la stat nici la privat, am propria mea afacere și este ok atât pentru mine cât și pentru angajații mei, eu ii plătesc cum trebuie și nu îmi bat joc de ei, nu trag jugul cum insinuați voi……..că voi sunteți sclavi pe plantație la patronii vostri asta ii problema voastră și nu sunt bugetarii de vina, asta am vrut sa va spun deștepților care sunteți voi deștepți….

        • Un fost bugetar Răspunde

          Tu știi ce e aia PFA? De unde ai dedus că aș fi sclavul cuiva? Ești bătut în cap, trăiești într-o lume paralelă.

        • @Mihai Răspunde

          Atunci condoleanțe angajaților pentru stilul de abordare miștocar. Bineînțeles că toată lumea este mulțumită, că nimeni nu are curajul să comenteze. Cum obișnuiești să spui? Că dacă nu îți place pleacă că așteaptă cu sutele la poartă ca să se angajeze pe locul celui plecat? Mare gaură mai ești! Ești ca și un proprietar de fermă de bumbac din sudul USA din secolul 19.

  19. Mihai Răspunde

    Adeverul iestem că trombonesc și eu pe aicea că mă plictisesc. Deja tot încurc propozițiile și mă contrazic cu propriile mele propoziții de dinainte. Oare am ceva probleme? Mă ia cu amețeala deja.

  20. Mihai Răspunde

    ….hai spor la munca,va salut pe toți întreprinzătorilor,la somnic că mine dimineața întrati in pâine altfel nu iese banul și iar va ofticați pe bugetari….care mâine sunt liberi….este sâmbătă!!!:)))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.