Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

Gradul de ocupare a paturilor COVID în județul Satu Mare, sub 50%: ,,Ce a fost mai greu a trecut”

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică, Macrina Mihai, a prezentat situația ocupării în județ a capacităților de tratare a pacienților COVID. Astăzi sunt ocupate 46,66% din paturile alocate pentru tratarea acestei boli în județ.

În ceea ce privește centrele de evaluare COVID-19, până în acest moment sunt operaționalizate cele de la Carei și Negrești-Oaș. În municipiul Satu Mare sunt în etapa finală de autorizare centrele de evaluare COVID-19 care vor funcționa la Dispensarul TBC și la Secția Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare.

,,Conform ultimelor evoluții, se pare că ne aflăm într-o zonă de platou privind rata infectării în municipiul Satu Mare, în jurul valorii de 20 la mia de locuitori și de altfel stagnăm la nivelul județului. Comparat cu situația la nivel național, municipiul Satu Mare se află în zona de mijloc. Există municipii cu incidențe record – Sector I București (49,50), Sibiu (40,29), Timișoara (37,46), Cluj-Napoca (36,24), Constanța (32,71), Oradea (29,94). Sper că a trecut ceea ce a fost mai greu din acest val al pandemiei și acesta să fie ultimul val”, a precizat directorul DSP Satu Mare.

 

Un comentariu

  1. Mido Răspunde

    “Surioara”lui “fratele” Leș își dă cu părerea ei de specialistă?! Mare minune! Pocăita ajunsă sefă pe banii țeparului de bărbatu’ su, și apartenența la sectă, via Leș, se dă doctă?! Marș vierme uman! Îți vine și ție rândul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.