Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Grevă de avertisment la Prefectura Satu Mare. Angajații cer salarii mai mari

Sindicatul ,,Egalitatea” al Funcționarilor Publici și Personalului Contractual din Administrația Publică, reprezentând Instituțiile Prefectului din 34 de județe, declară grevă de avertisment.

La această acțiune vor participa 1500 salariați prin încetarea colectivă și voluntară a lucrului în data de 10 februarie 2022, orele 10.00- 11.00, la sediul Instituției Prefectului din județele afiliate.

,,Solicităm modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcțiilor teritoriale în cea a funcțiilor de stat.

Considerăm că salarizarea personalului din cadrul instituțiilor prefectului ar trebui să fie la nivelul funcțiilor publice de stat, având în vedere că instituția prefectului este un organ de control al activității autorităților publice locale și de conducere a serviciilor publice deconcentrate. În prezent, un funcționar public din instituția prefectului are un salariu mult mai mic decât un funcționar public din consiliul județean, primării și servicii publice deconcentrate.

Funcțiile publice din instituțiile prefectului ar trebui să fie asimilate funcțiilor publice de stat, întrucât în desfășurarea activității lor, funcționarii publici reprezintă și apară interesele statului, fapt prevăzut de Constituția României”.

Sindicatul ,,Egalitatea” al Funcționarilor Publici și Personalului Contractual din Administrația Publică reprezintă Instituțiile Prefectului din județele Arad, Argeș, Bacău, Brașov, Bistrița-Năsăud, București, Buzău, Caraș Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Neamț, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea.

8 comentarii

  1. Altu Răspunde

    Dacă s-ar putea publica salariile alea “mici” ar fi foarte bine, să le putem compara cu cele din privat. Să facem schimb ,să câștige și bugetarii salarii babane ca cei din privat. Noi privații ne mulțumim cu “salariile minime” de la stat.

  2. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Și în semn de protest într-un final vor și munci? Nu de alta dar aș avea multe de povestit despre foarte mulți dintre bugetari care sunt foarte ocupați! Da, foarte ocupați dar cu treburile ori cumpărăturile lor în timpul serviciului.
    Și hai să nu mai povestim despre sporul luat anul trecut cu covidul că ar fi în pericol și când colo marea-marea majoritate au sistat relațiile cu publicul, lucrau doar în sistem non-contact! Atunci de ce nu au protestat nici unul???🤔🤔🤔😱🥴😤💩

  3. Eba lu' tata Răspunde

    Pentru a le majora salariile solutia este extrem de simpla:reducerea la jumatate a posturilor din prefectura,unde majoritatea taie frunze la caini ! Ilie Bolojan a spus clar cu subiect si predicat ca atat “institutiile prefectului” cat si “consiliile judetene” din toata romania au supraincarcata schema,cu rudenii,nepoti sotii,soti ,copii etc. ale politicienilor.Despre primarii nici nu mai pomenesc,ca aici colcaie “schema” de rude si nepotisme ,si numai in Satu Mare sute de posturi ar trebui desfiintate !!!!!!!Dar cine dreq s-o faca ??!!!

  4. John Doe Răspunde

    Cel mai bine ar fi ca prefectura sa fie desfiintata, este doar un aparat de sifonare a banului public cu niste incompetenti de nota 10*. Prefectul fiind numit politic, cel mai probabil nu are nici o competenta, nu degeaba are nevoie de 1500 angajati (nepoti). Juridicul ar trebui sa fie asigurat de catre tribunal/procuratura. (asta daca ar fi sa mai luam in considerarea separarea puteriilor in stat). Primaria si CJ sunt suficiente pentru bunul mers al sistemului.

  5. Kereskenyi Labor Răspunde

    No, da nu va place in cladire nou nouta? De ce va plangeti? Ati vrut buda care sa va si spele dupa ce ati terminat de citit ziaru si n-ati primit? Sau probabil ati vrut aparat de cafea de 3000 de euro ca si in cafenelele italiene si n-ati primit? Acolo-i chelu, lustruiti-i capu poate va lasa sa parcati si voi in curte.

  6. Gigi Ciocan Răspunde

    Ca si fost angajat in sistem pot sa afirm cu celeritate ca sunt multe panarame angajate care nu stiu nici sa scoata calumea o hartie la imprimanta. Si fara a fi misogin, asta e purul adevar, majoritatea persoanelor angajate pe pile, care doar tin umbra pamantului prin institutii publice, sunt femei.

  7. Xpert68 Răspunde

    Daca nu le convine nivelul de salarizare celor din Prefecturi sa plece la privat si sa se angajeze!!!! Adica: Mars acasa obedientilor ca vi s-au marit salariile la nivel maxim in 2017 la toti, ca doar face-ti parte din clientela politica!!!

  8. Ion Ion Răspunde

    Cred ca pe lângă majorări salariale vor și pensii speciale sau de serviciu…. ca mai nou aproape toți bugetarii ..( primari, milițieni, militari…etc…etc.. )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.