Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Legea finanțării Spitalului Regional de Urgență Cluj, adoptată de Camera Deputaților

Camera Deputaților a adoptat, marți, proiectul de Lege pentru aprobarea contractului de finanțare dintre România și Banca Europeană de Investiții, în valoare de 305 milioane de euro, în vederea realizării Spitalului Regional de Urgență Cluj.

Unitatea sanitară cu șapte niveluri – subsol, parter și cinci etaje, va avea 849 de paturi, 19 săli de operație și va dispune de o tehnologie avansată, astfel încât să fie asigurate servicii medicale de urgență la cele mai înalte standarde, precum și un act medical de calitate superioară. Acesta va beneficia de un heliport și va avea 1.396 de locuri de parcare.

Spitalul Regional de Urgență Cluj va deservi șase județe, respectiv Satu Mare, Bihor, Sălaj, Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj.

„E un nou pas înainte pentru materializarea acestui obiectiv de investiții extrem de important pentru Cluj, pentru regiunea de nord-vest și întreaga țară. Ne dorim ca toate demersurile procedurale să fie finalizate în termenul prevăzut, astfel încât construcția propriu-zisă să poată începe cât mai curând”, a afirmat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Estimarea este că investiția, în valoare de circa 500 milioane euro, va fi realizată într-o perioadă de maxim șapte ani iar implementarea acesteia va fi asigurată prin Ministerul Sănătății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.