Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

Tratament special post-Covid la Clinica Korall: oxigenoterapie hiperbară

Tratament special post-Covid la Clinica Korall. În ultimii doi ani, aproape 378 de milioane de oameni din întreaga lume au fost infectați cu coronavirus și peste 27.000 în județul Satu Mare. Deși majoritatea persoanelor diagnosticate cu COVID-19 și-au revenit în câteva săptămâni, alții, inclusiv cei cu o evoluție ușoară a bolii, au dezvoltat simptome de lungă durată. Acest sindrom a fost denumit de cercetători sindromul post-COVID, care le îngreunează viața celor care au fost infectați timp de patru săptămâni.

Pentru a veni în sprijinul pacienților diagnosticați cu sindromul post-COVID, Clinica Korall în colaborare cu d-nul Dr. Csaba Kovács, sunt primii din județul Satu Mare care și-a extins gama de servicii cu oxigenoterapie hiperbară (HBOT). În timpul terapiei cu oxigen hiperbaric, pacienții inhalează 100% oxigen medical de înaltă calitate într-o cameră presurizată. Cu acest tratament, țesuturile afectate primesc o doză suplimentară de oxigen, care ajută celulele albe din sânge să lupte împotriva infecțiilor, stimulează regenerarea capilarelor și regenerează țesuturile și organele, accelerând astfel radical procesul de vindecare.

Lucrând în domeniul sănătății, mă întâlnesc cu pacienți care se luptă zilnic cu sindromul post-Covid. Prin acest termen înțelegem ansamblul simptomelor care persistă săptămâni sau chiar luni după infectarea cu coronavirus. Printre principalele simptome se numără dificultăți de respirație, oboseală cronică, astenie, efort redus și pierderea memoriei și a concentrării. Terapia cu oxigen hiperbaric poate fi de mare ajutor oricărui pacient, deoarece favorizează și regenerarea țesutului pulmonar deteriorat de infecția cu coronavirus prin creșterea cantității de oxigen care ajunge în celule”, a explicat dr. Csaba Kovács.

Terapia cu oxigen hiperbaric este disponibilă la Clinica Korall din municipiul Satu Mare din luna februarie. Pentru programări și mai multe informații, sunați la 0361.412.037, 0361.800.820 sau 0772.054.033, sau vizitați personal Clinica Korall din municipiul Satu Mare, Piața Eroii Revoluției nr. 22.