Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Curățenie de primăvară la Adăpostul de Noapte. Oamenii străzii s-au apucat de treabă!

Curățenie de primăvară la Adăpostul de Noapte. Beneficiarii Adăpostului de Noapte din municipiul Satu Mare au făcut curățenie generală de primăvară la Adăpost. După o discuţie organizatorică cu specialiştii Centrului despre importanţa acestei activităţi şi etapele întregului proces, beneficiarii s-au apucat de treabă. 

Pe lângă igienizarea şi împrospătarea spaţiului, această activitate are şi rolul de exersare a abilităţilor de viaţă independentă, de creştere a nivelului de energie pozitivă, mişcare și muncă în echipă.

„Zilnic, beneficiarii Adăpostului de noapte igienizează spaţiul în care locuiesc. Cu toate acestea, periodic are loc curăţenia generală, primăvara fiind un moment prielnic. Se face așadar în această perioadă curățenia de primăvară. 

Pe lângă igienizarea şi împrospătarea spaţiului, această activitate are şi rolul de exersare a abilităţilor de viaţă independentă, de creştere a nivelului de energie pozitivă, mişcare și muncă în echipă.

Practic, întreaga activitate vine ca o pregătire pentru tot ceea ce urmează, tradiționala muncă în curtea și grădina centrului, muncă de pe urma căreia an de an se culeg și roade”, transmit reprezentanții Direcției de Asistență Socială din municipiul Satu Mare. 

7 comentarii

  1. Romanistan citizen Răspunde

    Nu cred că cineva dintre noi s-a dus expres acolo ca să le facă mizerie. Așa cum toată lumea își face curățenia de primăvară și ei pot face asta că doar ei stau acolo și ei au nevoie de dotările alea și nu alții. Ca să nu mai spun că 99% dintre ei oricum nu lucrează deci au timp berechet.

    • Corvine Răspunde

      Ce omulet trist 🙁

      • Romanistan citizen Răspunde

        Nu au decât să învețe odată și odată asta că nu alții să umble după fundul lor. Du-te în zona Ostrovului sau în alte părți și vezi cu ochii tăi de ce sunt în stare. Mai puțin cei care nu au avut șansă în viață sau cei care și-au băut creierul și au ajuns homeless. Crede-mă știu foarte bine de ce spun.
        La adăpostul de noapte foarte mulți nu se duc și preferă să doarmă iarna sub pod pentru că sunt totuși niște reguli minimale și acolo. Ceva de genul fără băuturi sau etnobotanice. Și da, sunt trist că sunt mulți ajunși în halul ăsta.😱🤔😲😭

        • Corvine Răspunde

          “sunt trist că sunt mulți ajunși în halul ăsta”
          Esti un om de calibru

          • Romanistan citizen

            Nu ești tu în măsură să mă judeci, barem să mă cântărești. Vezi de treaba ta.

          • Corvine

            Deci tu esti in masura sa ii pui la punct pe “boschetari” dar eu nu sunt in masura sa iti fac un compliment .
            Mii de scuze Domnule.

  2. Romanistan citizen Răspunde

    @corvine, corvine! Crezi că nu mi-am dat seama că ai vrut să fii sarcastic? Să ai o seară plăcută. Caută-ți altă preocupare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.