Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Fără restricții în școli, după 8 martie. Elevii nu mai sunt obligați să poarte măști

Guvernul nu va prelungi starea de alertă, instituită pentru a gestiona pandemia de COVID-19, iar aceasta va înceta marţi, 8 martie, la miezul nopţii. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că odată cu încetarea stării de alertă se anulează atât toate restricțiile, cât și toate facilitățile din școli și universități. Concret, dispare obligativitatea măștii pentru elevi, iar universitățile nu mai pot organiza cursuri online.

Încetarea stării de alertă înseamnă, în educație, “revenirea totală la starea de dinainte de Legea 55” și “întoarcerea strictă la prevederile Legii educației nr 1/2011”, adică “se anulează atât toate restricțiile, cât și toate facilitățile”, a declarat, pentru Edupedu.ro, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Elevii nu mai sunt obligați să meargă cu măști la școală (masca se păstrează cu titlu de recomandare, alături de respectarea regulilor de igienă), potrivit oficialului.

În ceea ce privește posibilitatea organizării de cursuri online, Cîmpeanu a afirmat pentru Edupedu.ro că, în cazul universităților, legea educației definește cele trei forme de organizare a învățământului universitar: cu frecvență (zi) /cu frecvență redusă/la distanță. Aceste forme sunt acreditate de ARACIS, în urma evaluării. “Odată cu ieșirea din starea de alertă, dispare singurul fundament legal (Legea 55) care permitea derogare de la acest lucru”, a declarat ministrul Educației, pentru Edupedu.ro.

 

4 comentarii

  1. Mirela R. Răspunde

    Bilanț coronavirus 8 martie: o nouă explozie a infectărilor. Peste 100 de decese, în ultimele 24 de ore
    Acum ca se scot mastile si incep chefurile, sunt sanse sa inceapa valul 6.

  2. Mila Răspunde

    5 fete pentru sex în orașul tău – only4you.site

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.