Ultima actualizare: azi, 15:14

Locale

FOTO. Leul Simba și lupul Wally au trecut granița pe la Halmeu

Doi refugiați din Ucraina mai puțin obișnuiți au ajuns pe teritoriul țării noastre. Leul Simba, mascota orașului ucrainean Zaporizhia, însoțit de lupul Wally, au scăpat de bombardamentele masive din Ucraina.

După patru zile de călătorie, pentru a intra în România, leul în vârsta de 10 ani și lupoaica de 12, au trecut granița pe la Halmeu, singurul loc care permite accesul animalelor mari, și au ajuns ieri la grădina zoologică din Rădăuți.

„Convoiul a fost întârziat cu o zi pentru că animalele mari pot intra în România doar pe la Halmeu, Satu-Mare. Aceasta rută ocolitoare plus timpul pierdut la graniță puteau costa viața animalelor. Rugăm Guvernul României să permită trecere animalelor mari și pe la. Vama Siret”, a scris asociația Animals International – România pe pagina lor de Facebook.
Mai multe ONG-uri s-au implicat pentru a aduce cele două animale în România, Animals International – România îi amintește pe cei de la Animals Without Frontiers, Casa lui Patrocle și Animals International. Pe lângă asociațiile amintite, acțiunea s-a întâmplat și cu ajutorul unor persoane private din Ucraina și din UK.
Așadar, leul Simba nu va rămâne pentru totdeauna la grădina zoologică din Rădăuți, va sta pe o perioadă bine determinată și va fi transportat în Africa de Sud, acolo unde îl așteaptă un sanctuar.
Cei doi refugiați au fost transportați cu ajutorul a doi britanici într-un minibus, potrivit informațiilor monitorulsv.ro.

Un comentariu

  1. Sâcă Răspunde

    Bravo! Mulțam! Mi-ați trimis neamurile!🤔🙏😂 Amu’ numa’ trebe să sun la abator pientru nyișthe oase cu măduvă-n + pentru sabaka musafirul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.