Ultima actualizare: azi, 12:22

Locale

FOTO. Masha, o ursoaică din Ucraina a trecut azi vama Halmeu

O ursoaică pe nume Masha în vârstă de 22 de ani care și-a petrecut aproape toată viață pe scena unui circ din Ucraina a trecut azi prin vama Halmeu în România, şi a ajuns la Sanctuarul Libearty de la Zărneşti, administrat de Asociaţia Milioane de Prieteni (AMP).

Reprezentanţii Asociaţiei au anunţat că au reuşit să finalizeze formalităţile pentru preluarea ursoaicei, care a stat, în ultimele săptămâni, la 40 de kilometri de o zonă bombardată din Ucraina, confirm Agerpres.

“Documentele (necesare aducerii peste frontieră – n.red.) pentru Masha tocmai s-au finalizat, ea este pe tărâm românesc, este în drum spre Sanctuar. Suntem foarte emoţionaţi pentru că au fost momente în care nu mai speram să o putem aduce, după ce, în 1 martie, când trebuia să se întâmple acest lucru, s-a amânat totul din cauza începerii războiului. Masha a fost într-o zonă în care nu au fost bombardamente până acum, dar au fost la aproximativ 40 de kilometri de locul în care era. (…) Din fericire, este bine, este un pic supărată de transport, de faptul că se află într-o cuşcă, dar de acum înainte se va bucura doar de natură (…), împreună cu alţi urşi care au trăit aceleaşi traume ca şi ea”, au transmis reprezentanţii AMP.

 

“Bine ai venit în pădurea Libearty frumoasă Masha! Chinul tău a luat sfârșit! Ai trăit o viață de paiață de circ și ai fost supusă la traume fără nicio vină, te-au plimbat prin orașe într-o cușcă mică în spatele unei dube să câștige bani de pe urma ta. Lionel De Lange , președintele BF Nathan, te-a scos din acel iad și ai călcat poate prima dată pe iarbă.
Când am zis că vei ajunge să trăiești o viață demnă de urs în pădurea AMP Libearty a început războiul. Salvarea ta părea imposibilă, dar nimeni nu a depus armele. O „armată” întreagă de oameni s-au luptat ca tu să ai parte de o viață demnă și astăzi putem răsufla ușurați. Am reușit.
Știm că ești speriată și totul este nou pentru tine, dar vei fi bine! Tot ce ai de făcut acum este să te odihnești căci drumul a fost lung.
Mulțumim Lionel De Lange pentru tot efortul de salvarea a Mashei. Mulțumiri speciale autorităților sanitar veterinare și vameșilor postului de frontieră Halmeu- Satu Mare. Și vă mulțumim și vouă tuturor celor care iubiți aceste animale magnifice. Vă vom ține la curent cu ultimele noutăți”, au transmis cei de la asociaţie.

2 comentarii

  1. România reală Răspunde

    Și cu ocazia aceasta poate și ucraineenii află că această practică este de mult interzisă în UE. Asta dacă tot vor să adere.🤔😱😲🥴🤮

  2. m Răspunde

    Semnalați și primele curve LGBT-si nu numai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.