Ultima actualizare: azi, 10:26

Locale

FOTO. Militari americani și români la Satu Mare. Au verificat cât de pregătit e județul în caz de război

În perioada 23 – 24 martie, în județul Satu Mare o delegație militară mixtă formată din specialiști de cooperare civili-militari CIMIC din România și de afaceri civile – CA din SUA au desfășurat activități în contextul exercițiului CIMIC – VICTORY, care începând cu anul 2015, reprezintă activitatea principală de instruire în mediul civil real a structurilor CIMIC. 

Prefectul Roca Radu a condus pe parcursul celor două zile delegația militară mixtă pe teritoriul  județului, respectiv la Spitalul Județean de Urgență  Satu Mare, Unitatea de Primire Urgențe Satu Mare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Someș”  Satu Mare, Primăria Dorolț, Punctul de Trecere a Frontierei Petea, Primăria Halmeu, Primăria Municipiului Carei și la Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni.

Vizita a avut un caracter de informare-documentare, în vederea întăririi cooperării interinstituționale, a promovării parteneriatului strategic dintre România și SUA, precum și pentru identificarea unor potențiale nevoi de sprijin pentru gestionarea crizei umanitare.

Principalele aspecte de interes discutate au fost:

– Prezentarea unor aspecte relevante privind județul Satu Mare;

– Mijloacele și personalul din cadrul sistemului național de apărare implicate în procesul de protecție al populației, precum și existența unor structuri de căutare-salvare a persoanelor;

– Asigurarea asistenței medicale de urgență a populației;

– Activități privind emigranții sau refugiații, persoanele evacuate sau dislocate.

Activitățile au fost sprijinite și de către comandantul Garnizoanei Satu Mare, lt. col. Gheorghe Balazs, reprezentanți din cadrul Divizei 4 Infanterie “Gemina”, inspectorul-șef al ISU Satu Mare, lt.col. Sergiu Buzduga și comisar-șef de poliție Alin Pîrcălab, șeful Serviciului Județean al Poliției de Frontieră Satu Mare.

22 comentarii

  1. Nagasaky Răspunde

    Americanii cu agende, isi iau notite, iar tipul din dreapta, roman, sta pe telefon. Faina treaba!

  2. Norick Răspunde

    DA’ CE AMERICANII SUNT MAI CU COARNE??? NU CRED!!!! CEEA CE ȘTIU SIGUR E CĂ AMERICANII SUNT CEA MAI ÎMPUȚITĂ SPECIE DE PE PLANETA!!!! PESTE TOT UNDE AU UMBLAT AU LĂSAT NUMAI DEZASTRU ÎN URMA LOR!!!

    • Nagasaky Răspunde

      Ai un limbaj de mahala.

    • goje adi Răspunde

      mare dreptate……numai lunea nu vede

    • viktor korbán Răspunde

      ungurii

    • Norick Răspunde

      Si tu ce fel de specie esti mancati-as ?? Hombres furatus… 😛 🙂

    • joliku Răspunde

      Da, am observat ca esti foarte informat, probabil cetățenia maghiarå v-a oferit viză pentru aceasta, dar se pare ca încet veți fi singuri din europa care veți avea liber la circulatie in siberia, poate vă v-a fi dor de meleagurile natale și tot rămîneți.

      • România reală Răspunde

        @joliku, ăsta așa e ungur cum eu sunt Gina Lollobrigida! E un troll și atât. Nici măcar un nume propriu nu e în stare să-și aleagă. Bagă strâmbe și scrie aiureli sub numele altora “viteazul”. Am o suspiciune că are ceva adresă IP de peste hotare că mai nou așa se poartă dar de fapt nu mă intere’. Nu trebuie băgat în seamă. Oricum e caraghios dacă nu chiar penibil cu Capslock-ul blocat.

  3. xpert86 Răspunde

    Le-a pus Roca la toti palinka si sunka in rănită si totul a fost ok la Satu Mare, chiar daca totul e praf in realitate!!!

  4. robert Răspunde

    Ce cauta popa in imagine? Ce a sfintit ?

  5. Prost să fii noroc să ai Răspunde

    Vă dați seama, Rrrrocaaa a ajuns prefect. Cum explica dansul, cum gesticulează, ca un adevărat politician. Și, când te gândești, că pe vremea lui coi ca era vice și dacă mergeai la el cu o problema, dădea din umeri, zicea ca nu el e Șefu, ci coi ca, asta doar dacă nu-i ieșea vreo combinație. Când era campanie, toți pesedistii se ascundeau sa nu iasă cu el pe strada, că, îi făcea de rușine. Mda, de aia suntem unde suntem, ne meritam soarta cu oameni de genul ăsta. Să vedeți ce scor vor lua la următoarele alegeri. Mare atenție.

    • Nagasaky Răspunde

      Multa frustrare. Ai nevoie de un psihoterapeut.

    • Nelu Răspunde

      Eu am aceeași părere și de ceilalți doi de la prefectură , mai ales de Romeo , ala este un om deosebit , un caracter rar întâlnit, fără modestie este unic .

  6. goga Răspunde

    Cum adică Roca e prefect. De când?

  7. Profu Răspunde

    A venit și popa să cerșească ceva bani.
    Ce știți voi.

  8. Marin Răspunde

    Rusii mor de frica vazand aceste poze.
    Mai bine s-ar scrie ce trebuie facut in caz de atac nuclear.
    Brom sau iod e recomandtat?

    • hakkate Răspunde

      E fix zero de fapt. Iodura fixeaza/dezactiveaza iodul radioactiv, dar ce faci cu de exemplu cu cesiul radioactiv care are timp de injumatatire de 200000 de ani???? E frectie la picior de lemn că vorba aia dupa un atac nuclear ce mai vrei sa cultivi sau unde vrei sa traiesti??? Mai mult e pentru linistirea oamenilor. Iodul radioactiv provenit este in cantitati nesemnificative fata de restul.

      • Erevan Răspunde

        Iodul e foarte bun dacă mai există esofag

        • hakkate Răspunde

          @Erevan, mda.🤔😱👍
          Glumim, glumim dar rău am ajuns. Putem uita tot ce s-a clădit pe lumea asta de bine-de rău atât politic cât și administrativ în ultimii 30 de ani. Practic am revenit la anii 60. Parcă am fi în criza rachetelor cubaneze 2.0.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.