Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

FOTO. Tot mai multe biserici din Satu Mare oferă cazare refugiaților. Biserica Betania a deschis un centru

Tot mai multe biserici din Satu Mare oferă cazare refugiaților. Biserica Apostolică Penticostală Betania în colaborare cu Asociația Eliezer oferă refugiaților din Ucraina spații de cazare pe timp nedeterminat, mâncare, jucării și lectură în limba ucraineană. În cadrul bisericii refugiații beneficiază de camere separate, mese calde, băi și cabină de duș.

Ținând cont de fluxul mare de refugiați din aceste zile, Biserica Apostolică Penticostală Betania alături de Asociația Eliezer reprezentată de Anton Varga, grație faptului că au spațiul necesar pentru a le oferi o cazare unde să se simtă ca și acasă, pun la dispoziție o sală de mese, cabină de duș, patru dormitoare cu o capacitate de aproximativ șase persoane.

„În cadrul acestei biserici avem sală de mese, o cantină, beci unde se pot stoca alimente, am amenajat o cabină de duș, masină de spălat și de uscat haine, avem două băi, însă doar una are duș, iar în ceea ce privește locul în care oamenii dorm, avem patru săli cu o capacitate de aproximativ șase persoane pe sală”, a precizat pastorul bisericii, Dregan Gheorghe.

Astfel un număr de aproximativ 22 de persoane s-ar putea caza într-o serie, dar ținând cont de spusele pastorului de la Biserica Betania, multe persoane se află în trafic și au nevoie doar de o seară unde să doarmă, iar Biserica alături de Asociația Eliezer le asigură cina, micul dejun și masa de prânz care cuprinde felul unu și doi, dar și toate cele necesare pentru o ședere cât mai plăcută.

„O să ne orientăm pe persoane care vor sta mai mult timp. Avem două familii care cel puțin două luni de zile au spus că nu au unde să meargă și în funcție de cum vor evolua lucrurile în Ucraina, ei vor decide cât timp vor sta aici, dar momentan cele două familii au cerut să îi găzduim pe o perioadă mai îndelungată”, a spus pastorul Dregan Gheorghe.

Până acum Biserica Betania a găzduit un număr aproximativ de 50 de persoane, iar marea majoritate au stat o noapte. Pastorul Dregan Gheorghe a precizat că sunt familii care au deja o săptămână de ședere deoarece nu au mijloc de transport din Satu  Mare spre Spania.

„Marea majoritate pleacă către Polonia, Cehia, Bulgaria, Italia și Luxemburg. Perosanele pe care le cazăm vin aproape toate din Harkov, dar sunt care vin și din orașele Cerkasî ori Dnipro.  Ne propunem să oferim spații de cazare pe timp nelimitat, ținând cont de cât va ține acest conflict, suntem în masură să le asigurăm oamenilor un loc în care să stea permanent și să le asigurăm hrană. Ne-am gândit să îi ajutăm să își găsească și un loc de muncă, să îi integrăm în societate”, a adăugat pastorul bisericii.

Asociația Eliezer oferă prin act de donație lucruri necesare precum pături, prosoape, mâncare, toate acestea prin implicarea lui Anton Varga.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.