PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Ucrainenii prinși cu 1,6 milioane de dolari și bijuterii au spus că au luat valizele altcuiva

Ucrainenii prinși la vamă cu 1,6 milioane de dolari și bijuterii în valoare de 900.000 de euro au spus că au luat valizele altcuiva, când au fugit din Kiev, titrează Libertatea.

Potrivit sursei citate, cei 1,6 milioane de dolari și 50.000 de euro găsiți sâmbătă în mașina a doi soți din Ucraina care intenționau să intre în România prin Punctul de trecere a frontierei Albița au rămas în custodia autorităților vamale române. Dacă în termen de 90 de zile nu vor fi justificați cu documente, banii vor fi confiscați de statul român. În același autoturism au fost găsite produse de lux evaluate la peste 900.000 de euro, care nu au fost declarate la controlul vamal.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși au declanșat o anchetă, mai informează Libertatea.

Reamintim că în data de 12.03.2022, în jurul orei 17.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Albița, s-au prezentat pentru a intra în România doi cetățeni ucraineni (soț și soție) cu un autoturism înmatriculat în Ucraina. În urma verificărilor, au fost descoperite în bagajele din autoturism mai multe bunuri (9 ceasuri diferite mărci, bijuterii, 24 genți inscripționate cu denumiri ale unor firme recunoscute și sume în valută nedeclarate (peste 1,6 milioane dolari și peste 50.000 euro).


CITEȘTE ȘI:

Exit mobile version