Ultima actualizare: azi, 13:06

Locale

FOTO/VIDEO. Ajutoare umanitare din Austria pentru Ucraina, prin Tarna Mare

O comunitate din Neukirchen am Walde și vecinii lor din Prambachkirchen din Austria s-au implicat în sprijinul refugiaților ucraineni, impresionați fiind de mobilizarea românilor, dar și de implicarea comunității din Tarna Mare în ajutorarea refugiaților și a comunităților din Ucraina.

Astfel, au sosit la Tarna Mare șase microbuze și un camion plin cu ajutoare umanitare. Potrivit primarului comunei Tarn Mare, Monica Sobius, ajutoare costă în alimente, pături, saci de dormit, saltele, plapume, medicamente, truse de prim-ajutor, articole de igienă, articole de bebeluși, pentru refugiații ucraineni.

Microbuzele au pornit astăzi spre Halmeu, pentru a duce ajutoarele în Ucraina. O parte va ajunge la Dyakovo, pentru autoritățile locale din Hija, Pecenijîn și Korolevo.

“Camionul se va deplasa până la Vynohradiv, la centrul de colectare a ajutoarelor umanitare de unde bunurile vor fi direcționate către zonele mai fierbinți ale Ucrainei”, a precizat primarul Mariana-Monica Sobius.

Comuna Tarna Mare este înfrățită cu localitatea Neukirchen am Walde din Austria și cu două localități din Ucraina repectiv Hija din Regiune Zakarpathia și Pecenijîn din Ivano-Frankivsk.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.