Ultima actualizare: azi, 09:47

Locale

FOTO/VIDEO. Mâncare caldă împărțită ucrainenilor, la Petea. Au fost pregătite sute de porții de supă

Continuă mobilizarea în Satu Mare. Ucrainenii care așteaptă să iasă din țară prin vama Petea sunt întâmpinați de voluntari cu mâncare caldă, ceai, apă sau dulciuri.

Pentru a veni în sprijinul refugiaților, au fost pregătite sute de porții de supă caldă: ,,Avem și prieteni noi din Germania care au venit cu o bucătărie de campanie foarte mare, pot să facă odată 500 de porții de supă caldă. Supa a fost foarte apreciată, a fost multă lume”, a declarat, pentru PortalSM, directorul Crucii Roșii Satu Mare, Rodica Borlan.

Pe lângă supă, ucrainenii au primit în vama Petea ceai, apă, cornuri, pufuleți și dulciuri. De asemenea, reprezentanții Crucii Roșii îi ajută pe ucraineni să-și activeze cartelele.

De menționat că, în acest moment, ucrainenii pot să intre în Ungaria fără pașapoarte. Persoanelor care nu dețin pașaport li se întocmesc documente temporare.

 

2 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Deci… Și în România este război? Nu de alta, dar refugiații ar trebui să oprească în prima țară unde nu este scandal. Așa este scris în tratate.

  2. Manea Răspunde

    Este corectă informația că se poate intra în Ungaria și cu alt tip de pașaport în afară de cel biometric .
    Dar , ar trebui specificat , mobilizarea autorităților nu este la înălțimea situației . Ar trebui suplimentate locațiile unde pot primi acte temporale ceilalți cetățeni . Sunt copii în mașinile care stau până la 24 ore de când ajung la vamă și până au documentul în mână . După 2-3 zile de drum și stress , sunt sigur că ăsta era singurul lucru care le mai lipsea .
    Există o legislație europeană care trebuie respectată de toți , dar în situații excepționale ar trebui luate măsuri excepționale .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.