Ultima actualizare: azi, 18:24

Locale

FOTOGALERIE. S-a deschis expozitia Art Bunavestire. Artiști din trei țări la Negrești Oaș

De 36 de ani, artiștii negreșteni, reuniți în Grupul Art Bunavestire, bucură simțurile sătmărenilor cu operele lor. În cadrul celei de-a XXXVI-a ediții a tradiționalei expoziții „Art Bunavestire”, un număr de 17 artiști din Cehia și Republica Moldova expun începând de astăzi.
Iubitorii de artă pot admira la evenimentul organizat la Galeria de Artă „Dr. Mihai Pop” din cadrul Muzeului Ţării Oaşului din Negreşti-Oaş creațiile a 13 pictori, trei sculptori și un sculptor ceramist.
„Dacă în ultimii doi ani am fost nevoiți să renunțăm la organizarea tradiționalei noastre expoziții din cauza vremurilor tulburi pe care le-am trăim și a restricțiilor sanitare impuse, iată că în acest an privim expoziția noastră ca pe un simbol al păcii și solidarității. Arta unește oameni și comunități în moduri extraordinare. Și mai ales sufletele. Este limbajul comun prin care oameni din toate colțurile lumii, indiferent de limba vorbită, fac schimb de sentimente. Și pentru că expoziția pe care o găzduim în acest an este una dedicată păcii, vă invit să rămânem uniți și prin artă! Sunt onorată și mândră că, odată cu trecerea anilor, prin acest eveniment cultural de certă valoare, orașul Negrești-Oaș rămâne un pol important al artei contemporane și un spațiu de reuniune în spiritul artei. Le mulțumesc organizatorilor pentru ținuta vernisajului de azi și tuturor artiștilor pentru moştenirea culturală pe care o lasă orașului nostru şi Ţării Oaşului și le doresc inspirație la fel de multă și de acum înainte”, a precizat primarul Aurelia Fedorca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.