Ultima actualizare: azi, 15:41

Locale

Medicii de familie refuză să distribuie pastilele de iodură de potasiu

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila nu a reușit să îi convingă pe medicii de familie să distribuie pastile de iodură de potasiu, titrează Digi24. Aceştia se opun ideii pentru că, spun ei, nu ar mai avea apoi timp de consultaţii.

Ministrul și reprezentanții Societății Naționale de  Medicina Familiei (SNMF) au discutat, joi, pe această temă, dar poziția medicilor nu s-a schimbat. Medicii de familie refuză să distribuie pastilele de iodură de potasiu.

După discuțiile de joi, SNMF a transmis către filialele din țară un mesaj conform căruia refuză să îndeplinească orice sarcină birocratică așa cum consideră că este distribuirea acestor pastile. Totodată, medicii de familie susțin că este periculos ca aceste pastile să ajungă la populație, în contextul în care românii iau medicamente fără să se consulte cu medicii, iar iodura de potasiu poate avea consecințe grave asupra sănătății, mai ales dacă ajunge la îndemâna copiilor.

Medicii de familie spun că vor sprijini Ministerul Sănătăţii în campaniile de informare a populaţiei, oferind pacienților informații medicale, relevante pentru situațiile lor particulare legate de starea de sănătate, dar nu vor distribui pastile.

Sursa: Digi24

7 comentarii

  1. Lili Răspunde

    “Rafila nu ti-au luat pastila.”
    Vad ca nu mai “sare” nimeni la “gatul” actualului ministru al sanatatii si guvernului.
    Asta denota servilismul si gudurosismul mass mediei.
    Pacat!

    • UnUSR PLUS (căcat) Răspunde

      Când mai aud pe uni unde trăiești suntem în 2022 îi iau la bătaie … Suntem mai prosti că în orice vreme a vremurilor trecute COVID vaccin măști hârtie igienică ulei benzina iod etc… Proști proștilor.

  2. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    Dacă te faci medic atunci înveți mult, depui un jurământ și îți vezi de meseria aleasă. Dacă ești pompier când sună alarma pleci și stingi incendiul, nu comentezi.
    Sunt câteva meserii în țărișoara asta la care practicanții lor sunt prea leșinați de importanța lor. Vă las să ghiciți.

  3. fb Răspunde

    Au dreptate medicii de familie, foarte multi ingurgiteaza pastile anapoda fara pic de discernământ.

    • Deer Hunter Răspunde

      Aici buba mare e că iodul nu se administrează preventiv, nici măcar ca și paracetamolul pe care unii l-au luat contra covid și au crăpat pentru că e periculos. Face mai mult rău. Dar tocmai de aia ar trebui să fie distribuite de medicii de familie pentru că teoretic își cam cunosc pacienții proprii. Parcă văd că va fi ca și cu vaccinarea sau cu tabletele pentru copiii. Fiecare se va descurca cum crede.

  4. Aspi Rina Răspunde

    Medicii de familie sunt jmekeri,nu vor sa distribuie pastilele de iod pentru ca majoritatea dintre ei au mii de pacienti pe listele lor,iar comoditatea e mai importanta decat sanatatea pacientilor !

  5. Vlad Tepes Răspunde

    Medicamentele trebuie sa fie gasite in farmacii.
    Asta intr-un stat in care conducatorilor le pasa de popor.
    Nu e cazul nostru !
    Pentru niste medicamente ieftine trebuie sa mergi lunar la farmaciile din Csenger !
    De ce ei pot si noi nu putem ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.