Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

Pas important pentru Centura orașului Negrești. Protocol de colaborare semnat la București

Pas important pentru Centura orașului Negrești. Primarul Aurelia Fedorca a semnat, astăzi, la București, protocolul de colaborare cu Ministerul Transporturilor, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pentru realizarea variantei de ocolire a orașului Negrești-Oaș.

,,Îi mulțumesc ministrului Sorin Grindeanu pentru abordarea eficientă a situației, astfel încât derularea obiectivului să se întâmple cât mai curând. Acest pas reprezintă un rezultat major al eforturilor pe care le-am depus în ultimii ani pentru construirea centurii de ocolire a orașului nostru, care au inclus atât identificarea soluțiilor privind localizarea viitorului obiectiv de investiții, cât și demersuri privind identificarea surselor de finanțare și includerea proiectului într-un program investițional.

Consider că această investiție este una deosebit de importantă pentru orașul nostru. Prin acest proiect se urmărește degajarea traficului de acces și tranzit intra și extra urban, fluidizarea traficului pe cea mai aglomerată stradă din Negrești-Oaș, scăderea nivelului de noxe astfel încât orașul nostru să devină mai primitor, mai aerisit și mai prietenos cu mediul. De asemenea, traseul variantei de ocolire va crea oportunități de investiții și de afaceri pentru mediul privat, ceea ce va duce la o creștere economică sustenabilă a orașului și a întregii zone a Oașului”, a declarat primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca.

Varianta de ocolire Negrești-Oaș va reprezenta un sector de drum nou, cu o lungime estimată de 9,6 km, ce va fi parte a unui coridor național, care se va conecta la rețeaua rutieră primară în zona Livada prin conexiunea drumului TransRegio Iacobeni – Borșa – Negrești-Oaș – DX4 și Drumul Expres Dej – Baia-Mare – Halmeu. În context european, varianta de ocolire va crea conexiunea la coridorul TEN-T Comprehensive, care face legătura între proiectele TEN-T din România și cele din Ungaria și Ucraina prin Punctele de Trecere a Frotierei Halmeu (spre Ucraina) și Oar (spre Ungaria).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.