Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

PROGRAM. Defilare cu husari și fanfară în Satu Mare, de Ziua Maghiarilor

Se anunță sărbătoare mare în Satu Mare după doi ani de pandemie. Ziua Maghiarilor de Pretutindeni va fi marcată așa cum se cuvine, în acest an, în municipiul Satu Mare: cu defilare, fanfară și alocuțiuni.

Defilare cu husari și fanfară în municipiului Satu Mare, după doi ani de pandemie. Organizația Județeană Satu Mare a UDMR, Fundația Sfântul Ștefan și Asociația Tinerilor Maghiari vor pune la punct un amplu eveniment ce va debuta pe data de 15 martie, la ora 16.45, în centrul orașului.

Programul manifestărilor din 15 martie:

16.45 – Depuneri de coroane la placa memorială Petőfi Sandor, în fața Ceasului Electric

17.00– Procesiune cu fanfară și husari pe strada Ștefan cel Mare și în Piața Libertății

17.30 – Discursuri și depuneri de coroane la statuia lui Petőfi Sándor din Piața Eroii Revoluției

47 comentarii

  1. jaka Răspunde

    Chiar aveam nevoie de manifestatia asta. Ah ce ma bucur. Autonomie pe cand se doreste ? Fratii din Donbas si Transistria sunt pe val.

    • @jaka Răspunde

      @jaka. Încă nu au defilat. Mai ai timp să pregătești cocteilurile Molotov așa la modă acum ca să demonstrezi cât de INtolerant ești.

      • jaka Răspunde

        Stim ca esti pro rusia… pro orban pro minciuna nu trebuie sa te ascunzi, te-ai dat de gol cu cocktailurile.

        • @jaka Răspunde

          Pentru cele trei axiome de-ale tale raspunsul este NU, NU si NU. Ai niste fixuri in cap ca si Stalin. Cine nu-i cu tine e impotriva ta.

  2. Migratoru Răspunde

    Sa va dau la mumu la toti astia care sarbatoriti macelarirea romanilor di Vestul Romaniei. Sa-l mangaiati toti e Putin la bilute cu limba, cand e branzos.

    • @Migratoru Răspunde

      Google translate please! Cred ca nici tu nu pricepi ce ai zis.

      • Moogle Forditó Răspunde

        Hogy szopnának le mindazok akik ünnepelik a nyúgatrománok megmészárlását.
        Simogatnátok meg Putin túrós tökét a nyelvetekkel!

      • Faszkalap Răspunde

        Iar năvălesc ungurii?
        Ăștia vin în deschiderea turneului lui Putin?

      • Ares Răspunde

        Potrivit legi, steagul ungariei nu poate fi prezent pe instituti, neinsotit in prealabil de steagul romaniei.

        De asemenea personal consider ca este un act de provocare, sa defilezi cu un steag al Ungariei si sa radicalizezi lucrurile, e pana la urma o miscare anti statala, care nu respecta independenta si integritatea teritoriala a Mun. SATU-MARE de statul Ungar.
        Este una sa sarbatoresti la tine acasa, alta sa mergi si sa defilezi cu steagul altui stat si fanfara si sa sfidezi complet si pe fata, faptul ca defilarea cu fanfara apartine de drept statului Roman in data de 1 decembrie, astfel imaginea Romaniei imi pare lezata de o astfel de incursiune. Drept urmare consider ca este ilegala, imorala din punctul meu de vedere, chiar daca am radacini maghiare nu as putea admite asa ceva.

        Pana la urma am ajunge la contextul in care ar face rusia o defilare prin ucraina cu propriul steag. Aceasi cetateni care se considera si maghiari nu ar veni sa defileze sau sa duca cu ei steagul Romaniei la o astfel de manifestare, subliniand ca o astfel de miscare nu este menita sa respecte statutul de independenta teritoriala a Romaniei si recunoasterea lui. Astfel spus, ar fi un afront sa merg in pasi de defilare cu un steag al Romaniei in Ungaria de 10 Mai/1 decembrie/30 mai, neinsotit de intenții oneste si respect fata de tara care asigura drepturile cetatenesti ca si cetatean al Romaniei.

        Gestul paradei, este de a insulta Romania si de a construi visuri marete de cealalta parte a granitei, constatand o incalcare grava la nivel de imagine a suveranitati si dreptului deplin de a fi cetatean al Romaniei si de a avea parada militara si fanfara numai in ziua de 1 decembrie/ 10 Mai/ 30 Mai .

        • Tri culori Răspunde

          Te rog verifică pe google cam cum arată steagul țării vecine și apoi mai discutăm. Problema la mulți este când văd acele trei culori combinate se inflamează instant. Nu se defilează cu steagul maghiar!

    • Foxforcefive Răspunde

      Apoi nu stiu ce sa zic, în ultimii aproximativ 104 ani de când există România, nu prea cred că au făcut ceva asa de grav ungurii.

  3. Geza Răspunde

    Rața i dreaq de simpatici !!!

  4. Oșan Răspunde

    Marș rebuturi dincolo de graniță

  5. Pentru Osan Răspunde

    Du te Osanule, oricum Osan nu e Roman nu stiu daca stiai, daca ai mai auzit de istorie. Dar totusi natia ta incet incet paraseste tara Oasului.

  6. Stefan Răspunde

    Sa dea Dumnezeu să ploaie cu galeata in dupamasa acelei “zile de sarbtoare”, chiar niste grindină cat oul de gâscă să cadă peste acesti urmasi ai macelarilor care au omorat cu baioneta pana si femei însărcinate.

    • @Fănică Fănel Răspunde

      @Fănică Fănel , nu va ploua. Prognoza zice +10 grade și fără ploaie. Și vremea îți face în ciudă. Probabil se păstrează ploaia pentru paștele ortodox.

      • Jacint Răspunde

        Am uitat ca voi aveti o problema si cu alte religii, mersi ca mi-ai adus aminte

        • @Fănică Fănel Răspunde

          @Jacint. Numai atât că conform dogmei ortodoxe dacă paștele ortodox cade împreună cu Pesah atunci sărbătoarea ortodoxă automat se decalează cu o săptămână. Că cică nu se cade să pice deodată. În mod interesant catolicii ori protestanții nu au astfel de griji. Dar așa e cum zici, voi nu aveți probleme cu restul lumii care nu e ortodoxă. Nu am pretenții să pricepi că nu ai cu ce.
          Cacofonia repetată este intenționată.
          Știi vorba aia că prostul moare de grija altuia? No ia grijește-te de treburile tale că se pare că le neglijezi! Ce te f@te că se plimbă călare prin oraș? După aia pleacă și liniște! A mai fost asta și nici cerul nu o picat pe capul tău minuscul.

    • pentru Stefan Răspunde

      da de unde vine atatea ura ma Stefanule? cei care au omorat romani erau ostasii lui Horty daca nu ma inseli, dar ce **** mea vina am de exemplu eu ca m am nascut ungur in tara asta? hmm Stefanule? acuma trebe sa urasc toti nemti pt vina lui Adolf bacsi Stefanule?

  7. Malus Răspunde

    Husari, husari… dar ce caută arborarea drapelului maghiar? Stați blânzi și lăsați steaguri străine acasă. Că altfel pregătim niște ouă, și nu știu cum or sa arate uniformele husarilor….

    • Oua Răspunde

      Olvasgasd a történelmet ta geci allat

    • Laszlo Răspunde

      Mergi in localitatile romane din Ungaria, ex Gyula =Jula, si vezi drapel romanesc. Acolo se poate…. Nu scoate ochiul la nimeni.

      • Tri culori Răspunde

        @Laszlo, de fapt nu interesează pe nimeni. Tot așa este arborat în localitățile cu populație slovacă steagul Slovaciei. Și nimeni nu vrea în mod interesant să plece de acolo, se simt bine acolo. Dar nu ai cui explica asta.

  8. Roman Răspunde

    Unguroci obositi mergeti la hungaria rasistilor aici la romania nu arborati steagul si nici nu va dati sarbatoriti, acolo la voi la hungaria mergeti sa ne aratati noua unde este steAgul romaniei la maghiar, ca ungurii fac spume cand atie ca esti roman dapoi sa organizei ceva, sper sa ploaie sper sa iasa toti romanii nationaliati sa va sparga adunarea de huni.

    • Janos Răspunde

      D-le roman întra pe google și scrie ca vrei poze cu comuna Micherechi UNGARIA și vezi ca pe primărie,școală,dispensar,biblioteca este arborat drapelul României și nu deranjează pe nimeni

  9. Norick Răspunde

    IO pui de Ciocciolina ma kake pe toate B O Z G O R I M E !

    • Norick Răspunde

      Pe ma-ta ar trebui sa te caci pui de dac . Nu de alta , dar nu ti-o invatat sa nu furi. Manca-te-ar jaru’.. 😛 🙂

      • Jacint Răspunde

        Hai fa pasi.. catre Petea si traieste in pace.. poti sa le faci acolo s3x oral cat vrei la prietenii tai care te ignora.

  10. HBC Răspunde

    Iarăși vă mănâncă opinca ????

  11. jaka Răspunde

    Bozgori

      • jaka Răspunde

        Nici macar nu inteleg aluzia, proabil ca e o insulta dar nu imi dau seama. Aia cu opincar poate e mai reusita, Fie ca va e ciuda fie ca nu, voi nu aveti identitate, voi nu sunteti unguri.Cu ungaria nimeni de aici nu are nici o problema. Voi sunteti Pseudo-Romano-Unguri sunteti vai si amar sunteti toxici si rasisti, cautati nod in papura sa vorbiti urat de semenii vostri romanii deaia nu va inghite nimeni.

        • jaka Răspunde

          Problema este ca nici eu nu stiu ce sunt. Ar fi de preferat ca vecinul ori rudele sa nu afle ce tampenii scriu ca sigur ma taxeaza. Cum pot fi asa dobitoc intr-un oras cu multe etnii? Am noroc ca raketii ucraineeni nu s-au stabilit aici ca altfel era mucles pentru mine. Oicum si ei sunt lamuriti ce hram poarta majoritarii de aici.

  12. piștache Răspunde

    cacanari patetici! acu 100 de ani erau husari 24/24,365/365 azi se bucura ca prostii ca o sa fie soare ca sa fie husari 2 ore! Dupa 100 de ani tot nu le-a trecut!😂😂😂ce dracu poate fi mai jalnic!😂😂😂Aaah, mai jalnic poate fi ciocnitul de pahare “revolutionar” si fireste …impachetari cu namol a la’ Mohacs!😂😂😂

  13. Janos Răspunde

    D-le roman întra pe google și scrie ca vrei poze cu comuna Micherechi UNGARIA și vezi ca pe primărie,școală,dispensar,biblioteca este arborat drapelul României și nu deranjează pe nimeni

  14. Norick Răspunde

    Ianos date-n p i z d a matii migratorule!

    • Jolta Răspunde

      Atâta argumente ai în total ??????
      Retardatu p.li mele…….

    • History Răspunde

      @Norick si restu idiotilor, ar trebui sa stiti macar asta :romanii ca si ungurii si restul europenilor sunt rasă CAUCAZIANĂ, deci cine e migrator?
      Mentionez inca o dată, pt cei slabi de minte ca rasă Carpatina nu exista, decat la capre…

  15. GemeZamfirescu Răspunde

    Vezi ca însuși mare vostru Anonymus,descrie in Gesta Hungarorum (Faptele ungurilor) procesul și etapele migrației ungurilor inclusiv diferențele lor fata de huni,avari,pecenegi,tătari și alte popoare migratoare uraloaltaice !Istorie din asta predata pe la Biserica cu Lanțuri și pe la colțuri nu folosește nimănui!Si in afara de capre mai sunt si câini, Ciobănescul carpatin, și alte animale cerbul carpatin,etc! Așa ca las-o dracu ca nu mai prostiti pe nimeni,băi udemerei de doi lei!

    • History Răspunde

      Studiul Gesta Hungarorum a relevat că sunt multe lucruri inexacte și ca orice lucrare din vremea aceea se tratează și se interpretează cu mare grijă. Multe treburi afirmate în vremea aia se analizează cu multă-multă atenție pentru că nu prea sunt date certe. Aia cu eu am auzit că ăla a zis că ăla a auzit de la nu știu care etc. nu se poate chema lucrare științifică. Asta și mai ales că de la fapte până la a fi consemnat au trecut mai bine de 200 de ani. Gândește-te ca și cum am scrie o lucrare fără date certe jumai din povestiri despre începutul secolului XIX.
      În încheiere aș vrea să aflu pe la care buserică majoritară ți s-a înfipt în țeastă chestia asta cu popoare uralo-altaice? Revoluționezi istoria? Limbi uralo-altaice sunt dar popoare nu știu de unde o scoți. Oricum maghiara nu aparține acelui grup, pseudodeșteptule. Amesteci intenționat lucrurile să creezi confuzie. Oricum sesizez că măcar tu știu mai mult dar și inexact decât majoritatea populației. De aici trag concluzia că doreai să manipulezi. Nu-i frumos.

      • History Răspunde

        Tu cel ce scrii in locul meu, tu reprofilat din antivaccinist in mare stiutor de toate, deci ce rasa sunt romanii?
        Vii aici cu theori, cu limbi etc, sa incurci lumea, toti suntem migratori si am pornit din Africa.
        Cam stii diferenta dintre rasa asiatica si caucaziana?

        • History Răspunde

          Cred că tu scrii în locul meu. Am scris sub numele asta acum mai bine de un an de zile iar tu te-ai folost de nume recent. Asta ca să lămurim lucrurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.