Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Relaxările propuse de Rafila: Fără mască în aer liber. Acces în restaurante și mall-uri fără certificat

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, propune ca masca să nu mai fie obligatorie în spațiile deschise, iar oamenii să poată merge la restaurant sau la mall fără certificat COVID, titrează Digi24. De asemenea, vor putea fi organizate din nou evenimente private.

„Este vorba despre accesul fără certificat electronic COVID în centrele comerciale, instituțiile publice, hoteluri, pensiuni și restaurante. De asemenea, creșterea limitei de la 30 la 50% din capacitatea maximă a spațiului, fără restricții de interval orar – ăsta cred că e un lucru așteptat de multă lume – pentru competiții sportive, activitățile din cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole, concertele în aer liber, conferințe, workshopuri, săli de sport și piscine”, a spus Rafila.

El a propus de asemenea posibilitatea organizării de evenimente private cu participarea a maxim 200 de persoane. Propunerile de relaxare vin după ce ce gradul de ocupare a paturilor COVID a scăzut sub 50%.

3 comentarii

  1. Anononimus Răspunde

    Vine razboiul si astora le mai trebe restrictii, dupa sa mearga ei la lupta ca noi poporul nu avem voie sa stam pe afara dupa 10 ca vine covidul

    • Mircea B Răspunde

      Se renunta in curand la toate restrictiile ca urmeaza recrutare obligatorie. Asa e romanul il ia gura pe dinainte pana vine greul. Sa-i vad atunci pe toti care lauda ucraina acum.

  2. Mihaita Piticu' Răspunde

    Gata acuma nu mai este Guvid? Bagami-as lula , ca m-am vaccinat pe degeaba. Adica m-o constrans locul de munca mai bine zis. Nu a existat niciodata Guvid. Acuma ii razboiul la TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.