Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Ucraineni ținuți 10 ore la intrarea în Ungaria. Vameșii maghiari ar fi refuzat să lucreze

După ce a anunțat că îi primește doar pe refugiații ucraineni care dețin pașaport, iar apoi a renunțat la această măsură la intervenția României, Ungaria încearcă acum să le facă viața grea celor care fug din calea războiului. Potrivit primarului din Călinești-Oaș, Dinu Birtoc, un autocar cu ucraineni ce a plecat ieri după-masa din localitate a fost ținut nu mai puțin de zece ore la intrarea în Ungaria.

Primarul Dinu Birtoc spune că autocarul cu refugiați ucraineni a plecat ieri după-masă, în jurul orei 17.00 din Călinești-Oaș și trebuia să ajungă în Polonia. Doar că, spune edilul, autocarul a fost ținut nu mai puțin de zece ore la intrarea în Ungaria pentru că ,,vameșii maghiari nu au vrut să lucreze”.

,,Poporul român a dat dovada de solidaritate și promptitudine în ajutorul refugiaților din Ucraina, în timp ce țara vecină Ungaria a permis intrarea refugiaților doar condiționat, de deținerea  pașaportului biometric. La intervenția Ministrului de Externe al României au ridicat aceasta restricție, dar vamesii maghiari s-au răzbunat și nu au vrut să lucreze. Va spun toate acestea deoarece am urmărit transportul cu autocarul a refugiaților care au fost cazați  la noi, care au plecat din Călinești la orele 17.00 si trebuia sa ajungă în Polonia. Din păcate,au stat la intrare în Ungaria zece ore, asta în condițiile în care erau doar femei cu copii și bătrâni. Vecinii noștri trebuie sa se hotărască de care parte a baricadei sunt!”, spune primarul Dinu Birtoc.

 

 

13 comentarii

  1. Manea Răspunde

    De partea lui Putin .

  2. Matei Răspunde

    Vama Schengen. Legi , reguli nu că la noi.

    • GemeZamfirescu Răspunde

      Sa mori tu boule? Marș dracului cu prosteala asta, tu știai ca refugiații in conformitate cu carta ONU au regim special de trecere a frontierei? Fi sigur ca și hortyști din vama știu,dar o fac pe prostii!Asa cum și tu crezi ca ne prostesti pe noi! Ba leprelor de la UDMR decât sa pierdeți vremea pe aici dacă tot sunteți in timpul serviciului ia mergeți dracu și numărați pavaju lu Gabor,câte pavele gri deschis,câte pavele gri închis sunt!

      • c-block Răspunde

        Așa e doar că rușii s-au infiltrat și printre corespondenți ca și falși reporteri. Au fost cazuri. Totuși trebuie odată verificați toți. Tu te-ai risca? Pe mine în schimb mă pune pe gânduri numărul destul de considerabil de cetățeni ucraineeni bărbați care au trecut granița. Parcă nu prea au voie. Dealtfel tot scandalul pornește din cauza grănicerilor ucraineeni care își fac de cap. Apoi oamenii deja sunt epuizați și prea stresați. Nu știu de ce ne băgăm acolo unde nu ne fierbe ciorba. Oricum mare lucru nu putem rezolva. Îi ajutăm apoi îi expediem. În schimb nu pot uita ce făcuseră cu minoritățile lor până mai ieri.

  3. Shiro ishi Răspunde

    iarasi o stire sa putem injura Ungaria. Multumim.

    • GemeZamfirescu Răspunde

      Așa,și tu cum te-ai gândit? Sa nu o înjuram?Sa nu dea stirea? Sa ne bucurăm de ce mizerii fac vameșii maghiari și sa le ducem flori?Toată lumea știe ca in Ungaria sunt și oameni nu doar hortiști și udemeriști ca tine!De fapt leprele ca tine sunt foarte putine dar fac foarte mult rău!Mars dracului de aici!

  4. roby Răspunde

    de ce vin in romania daca au granita direct in ungaria

  5. Budos magyar Răspunde

    Cacatzi toți..niște imbecili..prieteni cu Putin..niște huni imputiti..culmea că m-ai conduc și județul și municipiu. 🤦‍♂️

  6. FARCAU Răspunde

    O sa platim noi pt. ca ajutam pe ucrainieni. Putin nu va ramane datoare pt nimeni.

  7. H&R Răspunde

    Vorbiți prostii. În România este război? Sunt multi care știe despre ce vorbesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.