Ultima actualizare: azi, 12:35

Locale

Voluntarii din Satu Mare, supăraţi pe Ungaria: Sunt prea îndrăgostiţi pe Putin!

Voluntarii din Satu Mare sunt foarte supăraţi pe conducerea din Ungaria pentru modul în care îi tratează pe refugiaţi. De fapt, şi autorităţile din Satu Mare sunt deranjate de modul în care Ungaria abordează problema refugiaţilor de la frontieră, însă nu pot să spună acest lucru.

Un voluntar implicat activ încă de la primirea primilor refugiaţi (pe care unii oficiali români îi consideră turişti) a relatat, pentru PortalSM, că se simt efectiv batjocoriţi atât ei, darmai ales cei care fug de război.

O parte a voluntarilor sătmăreni preiau refugiaţi din vămile Halmeu sau Sighet şi îi duc spre spaţii de cazare, oferite tot de voluntari, sau spre Petea, pentru a-şi continua călătoria sau chiar îi trec frontiera în Ungaria, unde sunt aşteptaţi de rude sau prieteni. Mulţi din aceşti refugiaţi au intrat pe jos în România, unde au un sprijin. Ooamenii sufletişti sar în sprijinul lor în vreme ce statul român a montat câteva toalete.

În tot acest timp autorităţile din Ungaria parcă vor să îi încurce. Gestul este de neînţeles, mai ales că aceşti refugiaţi nici nu vor să rămână în Ungaria, vor doar să treacă mai departe.

Astfel, pe lângă toate greutăţile pe care le întâmpină, atât refugiaţii cât şi voluntarii, trebuie să suporte şi regulile de neînţeles ale Ungariei. Sunt ţinuţi ore întregi pe loc pentru verificări.

“Concluzia este una: sunt prea îndrăgostiţi de Putin”, a afirmat voluntarul.

Problema a fost ridicată şi de către primarul Dinu Birtoc, care spune că autocarul cu refugiați ucraineni a plecat ieri după-masă, în jurul orei 17.00 din Călinești-Oaș și trebuia să ajungă în Polonia. Doar că, spune edilul, autocarul a fost ținut nu mai puțin de zece ore la intrarea în Ungaria pentru că ,,vameșii maghiari nu au vrut să lucreze”.

,,Poporul român a dat dovada de solidaritate și promptitudine în ajutorul refugiaților din Ucraina, în timp ce țara vecină Ungaria a permis intrarea refugiaților doar condiționat, de deținerea  pașaportului biometric. La intervenția Ministrului de Externe al României au ridicat aceasta restricție, dar vamesii maghiari s-au răzbunat și nu au vrut să lucreze. Va spun toate acestea deoarece am urmărit transportul cu autocarul a refugiaților care au fost cazați  la noi, care au plecat din Călinești la orele 17.00 si trebuia sa ajungă în Polonia. Din păcate,au stat la intrare în Ungaria zece ore, asta în condițiile în care erau doar femei cu copii și bătrâni. Vecinii noștri trebuie sa se hotărască de care parte a baricadei sunt!”, spune primarul Dinu Birtoc.

136 comentarii

  1. Nimeni Răspunde

    Pe unguri, rusii i-au iubit de doua ori, asa ceva nu se uita niciodata. Ei stiu cine este Vecinul nostru de la rasarit, de aceea nu doresc sa-l provoace, un lucru dealtfel inteligent. Eu nu cred c-ar plange mult dupa ei, daca printr-o ironie a sortii, i-ar lua dracul.

    • Senkiháziak Răspunde

      Gyáva nyúlnép!
      Voi sunteți urmașii hunilor, ăia de au băgat spaima în Europa medievală? Vai de pul@ voastră!

      • SERGIU Răspunde

        Voluntarul ala ,care o zis asta despre Ungaria pune asa sexos degetul in fund toata dupa care puna in gura si inceapa sa s@ge… iti spun si de ce …..,ca si la Polonia tot asa merge procedura si-si acolo tot asa e procedura ca numai care are paşapoarte biometrice are voie sa intra in Polonia!!!
        Foarte bine a facut Ungaria, Ucranienii nu sint cetatean European ,cum poate sa intra asa pe teritororiul UE?
        Cum o sa circuleze in Vestul Europei fara acte biometrice??
        Bravo Orban Bravo!!!!…
        Noi sintem varza lasam sa intra pe teritoriul nostru si din Ucraina si din Moldova fara acte biometrice!!

        • Om Răspunde

          Inainte de a fi european, trebuie sa fii OM. Si sa vorbesti civilizat, sa fii aproape de oameni nu de reguli. Doar ca ungurii, is niste parsivi care pupa in dos intotdeauna pe cel mai puternic. Ca si UDMRul de altfel. Si oricat le dai, nu le ajunge. Sug intr-una. Le place suptul. Mai ales de la alte popoare.

          • @Om

            Cum spunea cineva, ceva clasic în viață???
            “Inainte de a fi european, trebuie sa fii OM. Si sa vorbesti civilizat, sa fii aproape de oameni nu de reguli.”
            Deci?????? Cum rămâne atunci cu restul comentariului? Pentru că vezi dacă judecăm la rece ucraineeni și-au căutat-o cu lumânarea. Au crezut că sunt ceva ruși mai mici și li se cuvin anumite lucruri.
            În altă ordine de idei vreau să te văd mare filosof ce vei spune când rușii din lipsă de idei vor agita spiritele în Transnistria???
            Eu zic că mai bine bea o cană cu apă rece.

          • Om

            @Om ..Stai linistit ca ma descurc. Nu iti bate tu capul.

          • @Om

            @Om, apoi eu te las să te complaci în impresia ta! Sesisez că aplici dublă măsură și te crezi mare purtător al adevărului suprem. Numai să nu-ți scoată asta cu forța cineva! Te descurci tu numai din gură că la fapte e prăpăd la tine.

        • Manea Răspunde

          Este corectă informația că se poate intra în Ungaria și cu alt tip de pașaport în afară de cel biometric .
          Dar , ar trebui specificat , mobilizarea autorităților nu este la înălțimea situației . Ar trebui suplimentate locațiile unde pot primi acte temporale ceilalți cetățeni . Sunt copii în mașinile care stau până la 24 ore de când ajung la vamă și până au documentul în mână . După 2-3 zile de drum și stress , sunt sigur că ăsta era singurul lucru care le mai lipsea .
          Există o legislație europeană care trebuie respectată de toți , dar în situații excepționale ar trebui luate măsuri excepționale

        • Manea Răspunde

          P.S. când văd atâtea comentarii pro chinuirea acestor femei și copii care fug din calea razboiului ….. singurul cuvânt care îmi vine în minte este : scârbă

    • Adevarul Răspunde

      Un ucrainean care a mâncat într-un restaurant din România: „Aveţi preţuri ca în Elveţia, mai mari şi ca în Franţa, nu aş putea trăi aici”
      Citeşte întreaga ştire: Un ucrainean care a mâncat într-un restaurant din România: “Aveţi preţuri ca în Elveţia, mai mari şi ca în Franţa, nu aş putea trăi aici”

    • Ptr ...fara nick Răspunde

      Stai linistit din nou. M-am descurcat intotdeauna. Faptele nu le cunosti tu. Deci, esti pe langa.

    • Gogulescu Răspunde

      Rusia taie gazele spre vestul Europei, ca reacţie la sancţiunile Occidentului.
      In curand o sa cersim de la unguri gaz….

      • @ Răspunde

        Hahahaha..cum sa cersesti debla HU gas??
        Eventual cersesti tu ceva la unguri, dar si in RO is destui ce ti-ar face pe plac.

  2. FARCAU Răspunde

    O sa platim noi pt. ca ajutam pe ucrainieni. Putin nu va ramane datoare pt nimeni.

  3. cârcotaş Răspunde

    Ajutaţi, ajutaţi, ajutaţi! Faptele bune se consemnează în memoria popoarelor. Asta nu înseamnă că nu trebuie efectuate verificări. Va veni vremea când vor fi mult mai mulţi şi se vor aciua prin oraş. Şi nu toţi sunt ,,fete mari”. Trebuie organizare, flux de finanţare, tabere, nu fiecare în voia lui. Situaţia va scăpa de sub control dacă autorităţile nu se implică corespunzător. Acum lumea sare în ajutor că de, aşa e bine! Când va fi mai mare nevoie de ajutoare financiare va scădea şi entuziasmul.

    • HBC Răspunde

      Foarte bine vezi domnule .
      Cand statul toate cheltuielile de sprijin catre unraina o sa factureze , ghici oare cine va plati ????
      Ca gaz si curent de la rusi n-o sa mai primim ala e clar .

    • Manea Răspunde

      Chiar ești cârcotaș . Pașapoarte model vechi au doar femeile sau bărbații în vârstă . Dacă ți-e frică de ei ….. e clar . Nimeni nu vrea să se “aciuiască” in Romănia și cu atât mai puțin în Ungaria , toți vor sa mearga mai departe . Toate țările îi primesc fără probleme , mai puțin pupătorii de cur rusesc

      • Dacus Răspunde

        30% din cei ajunsi in Ungaria vor sa se stabileasca acolo, mai ales ca sunt multi vorbitori de maghiara, statul le asigura loc de munca si conditii.

        • Manea Răspunde

          Cea mai tare glumă de săptămâna asta

        • jaka Răspunde

          Ba oameni buni, voi chiar aveti impresia ca toata planeta asta vrea sa se mute in ungaria? Pfoa ce spalati pe creier, zeci de ani de spalaturi si propaganada, un caine ii mai destept ca voi ma.

  4. Nimeni Răspunde

    Eu pe Putin il compar cu Stalin. Ca si acesta este un mare iubitor de oameni, rusi sau de alte nationalitati. Iubirea lor mortala o putem estima de ordinul sutelor de mii sau milioane de oameni. Acum avem cateva mii de-o parte si de alta. Asa ca cine spera la o infima mila din parte lui Putin, spera degeaba. Pentru el nu conteaza ca esti cuminte sau nu, conteaza ca esti mai slab decat el. Pornind de aici, parerea mea este ca trebuie pregatita toata populatia pentru o eventuala agresiune, pentru ca Putin nu se va sinchisi prea mult noi.

  5. Opincar, olah Răspunde

    Vă tufă Dumnezău in gură de susținători ai rușilor!
    De așa vecini, mai bine mă lipsesc!
    Marș acasă la voi, lepre horthyste!

    • Fanica Răspunde

      cine nu da dreptate lui Zelenschi , nu inseamna ca e pe partea rusilor , numai nu vrea ca tara sa fie invadata de ucrainieni , care incet incet o sa ocupa locurile de munca si pe care trebuie sa harnim gratis din bani publici

      • Manea Răspunde

        Ai idee câți români au fost hrăniți gratis din banii nemților , englezilor , francezilor , italienilor ?

    • Anonim Răspunde

      Nu ti comvine acolo ni dupa Prut.Ma gandesc ca sti ca aici nu o sa ne lipsesti

  6. wow Răspunde

    ce ti mai place sa agiti mai birtoc asa ai fost ,si vei fi Prostalaul satului…

  7. Nimeni Răspunde

    Trebuie spus inca un lucru ca si rusii risca mult. Evaporandu-si resursele militare, economice, financiare si sociale, devin vulnerabili. Tari precum China, Japonia, Turcia, Franta, SUA, Marea Britanie, etc. cum vor simti acest lucru le vor putea pune conditii inacceptabile rusilor, ramanandu-le acestora doar santajul nuclear. Multi au comparat Rusia cu un Urs. Ce face un Urs cand este incoltit din mai multe parti? Nu va da prea mult inapoi ci va incerca sa loveasca letal pe unul din apropiere, pentru a-i descuraja pe cei care-l incoltesc. Noi suntem in apropiere de ei, nu?

    • c-block Răspunde

      @Nimeni. De fapt trebuie spus că rușii nu riscă mai nimic. Puțin îi pasă lor de drepturi, democrație, economie, bunăstare sau altceva! Sunt destui pe planetă dintre ei și ei rămân ultimii și cei mai mulți! Șluspass! Citește doctrina lor militară! Nu contează urmările, ei să lovească primii și ei să câștige! Așa a fost și în WWII. Mentalitate de caveman. Iar cine rămâne la urmă se bucură că mai trăiește nu îi arde de aberații gen democrație! Uită de la fața gravă a conducătorilor lor. Poți citi viitorul. Dar nu trage nimeni la răspundere pe Merkel sau Schroeder că i-au ținut 20 de ani în brațe și i-au cocoloșit???

  8. Norick Răspunde

    UNGURII DINTOTDEAUNA AU FOST CU DOUĂ PERECHI DE COAIE!!!

    • Norick a diszmó Răspunde

      Ungurii au fost mereu cu două fețe!
      Niște curve ordinare!
      Au avut două perechi de coae când erau futuți în cur!

  9. Norick Răspunde

    ȘI CU DOUĂ FEȚE!!!!

    • Norick Răspunde

      Da’ un alt nickname nu ai gasit prostu’ satului ?
      P.S. apasa butonul CapsLock , ca ti-o ramas blocat – sau esti si orb, nu numai handi ?? 😛 🙂

      • Ptr Norick adevarat Răspunde

        Candva eu am invetat ptr tine nickul de norick a disznó, dar vad ca au furat si de la mine… Ha. Ha.. Haa.. Norick mit szólsz te ehhez?

    • E plictisitor Răspunde

      Ca si neamu, ‘ tau….

  10. Cineva Răspunde

    Poate nu au auzit de zicala: Azi mie ,mâine ție. Azi noi , mâine voi. Dar om trăii și om vedea.

  11. Geza Răspunde

    Începutul acestui conflict a fost din start începutul sfârșitului lui Putin!!!insa unul greu di cu un mare preț !!!
    Istoria o va confirma!!!

    • Sâcă Răspunde

      Putynic cel mic , tare mi-e frică că va face o *reformă*teritorială ,arât in UA cât și primprejur unde are rusofobi, și are destui. Pe ucrainienii “drogati”o sa-ingramădească intro zonă săracăcioasă ,de unde să mai strige spre vest…din păcate …. Culoare umane evacuează oamenii, golesc teritoriile, aduc încet rusofobi și uite așa rezolvă poziția cu Odessa, ieșire la mare și….cam tot ce vor…..nesimțiți…. Este umila mea părere la momentul actual…

  12. Moouie Orban Viktor Răspunde

    Moouie Orban Viktor fafej

  13. M Răspunde

    Ce site de fake news!!! De ce vi se merita sa vorbiti prostii in situatia de acum? Ungaria a primit un nr dubli de refugiati fata de Romania! Uitativa ce se intampla la Tiszabecs, Beregsurany, Barabas, Zahony!
    Ceace publicati voi aici e fake news! Chiar si in timpul unui razboi nu va pasa doar sa injurati maghiarii. Ce sa facem daca in jegul de Romania nici macar refugiatii nu vor sa stea, tara de rahat.

    • Norick a diszmó Răspunde

      Ucrainienii nu stau în Ungaria, pleacă mai departe în vest unde au familii!
      Ungaria este prea săraca și prea șovină că să rămână altcineva acolo decât cetățenii lor și cei luați cu japca de prin țările vecine, gen Romania și Slovacia!

      • Adevarul Răspunde

        Un ucrainean care a mâncat într-un restaurant din România: „Aveţi preţuri ca în Elveţia, mai mari şi ca în Franţa, nu aş putea trăi aici”
        Citeşte întreaga ştire: Un ucrainean care a mâncat într-un restaurant din România: “Aveţi preţuri ca în Elveţia, mai mari şi ca în Franţa, nu aş putea trăi aici”

    • Om Răspunde

      Daca e asa ,, jeg”, ce mai cauti aici? Este de vina Romania ca unii exagereaza? Te intreb din nou, daca nu iti convine ,,jegul” de ce mai stai aici?? Stai cu mana intinsa la statul roman? Toti sunteti nemultumiti dar vreti numai beneficii. Ia carati-va acolo unde nu e atata jeg!

  14. comentator Răspunde

    Adeveruî estem stimate porkarseme că mulți intră pe la noi în țară că e prea aglomerat pe graniția UA-HU. Apoi după ce dorm la noi, beau o apă și capătă un sendvish plus ceva selfie cu Kozma a doua zi primul lucru întreabă drumul către Ungaria. Asta-i adevărul dar pentru asta ar trebui să practicați meseria de ziarist și nu pe cea de fakenews-ist. Tare mi-e că de ajunge conflictul pe la noi (sper că nu) așa repede veți schimba tabăra cum alții schimbă șosetele! Ca să informați obiectiv ar trebui să vă verificați informațiile din mai multe surse independente. Nu așa se învață? Sau voi ați chiulit la cursul ăla, pomeniți!🤔😱💩
    Dacă altceva nu faceți măcar întrebați pe cei care au fost cu primarul recent dincolo care e situația.

    • Norick a diszmó Răspunde

      Ucrainienii nu stau în Ungaria, pleacă mai departe în vest unde au familii!
      Ungaria este prea săraca și prea șovină că să rămână altcineva acolo decât cetățenii lor și cei luați cu japca de prin țările vecine, gen Romania și Slovacia!
      Asta este adevărul, ungurii sunt 💩💩💩💩

      • Ciuciu Răspunde

        @Norick a diszmó Prostule, cand vei fi jupuit de vreo explozia nucleara ai manca tu si cacatul numai sa faci lucrurile neintamplate. Atunci sa te vad cacatule ce gura mare ai, cand pielea ta o sa atarna de la umar pana la brau ca o zdreanta. Lumea e la marginea prapastiei , dar tie iti arde sa te legi de unguri. Prostul dracului.

  15. g.h. Răspunde

    Am ajuns la conluzia vazand aceste opinii si pareri ca ura fata de minoritati , mai ales inpotriva maghiarilor in romania este institutionalizata la nivel inalt .
    Aici demonstrati defapt cat de sovini si iredentisti sunteti .
    Sper ca aceste comentarii o sa ajunga si in presa internationala sa vada lumea cum e romania adevarata.

    • Norick a diszmó Răspunde

      Din aceste comentarii se vede clar cât de divizată este MINORITATEA maghiară de restul populației, și cu câtă îndârjire apără deciziile iredentiste ale liderului de la Budapesta!
      Și tu faci parte din această categorie!

    • Mihai Răspunde

      România adevărată este alături de poporul ucrainean, invadat în aceste momente de trupele rusești!
      România adevărată are vine în memorie invadarea Ardealului de Nord de către trupele horthyste!
      România adevărată are curajul de a i se opune țarului tâmpit de la Kremlin, precum și aliaților săi din UE, cum este Viktor Orban!

      • Ciuciu Răspunde

        Mihai dobitocule, Romania adevarata cu ce se opune tarului? Cu Mig-21 Lancer?? Eventual unchiul Sam se opune tarului. Nu cred ca nu observi ce prostii ai in cap, dar tot le scrii, sa areti cat de ciuciu esti.

      • Ciuciu Răspunde

        Dar draga Mihai, dobitocule, bucura-te ca unchiul Sam nu se opune tarului. Sau ai vrea sa iasa gazele din tine??

      • …??… Răspunde

        Mai opincar imputit , Romania adevarata exista de 102 ani. Pina atuncea unde ati fost ? Erati sclacii turcilor. Cu ajutor Rusesc ati obtinut independenta si ati adus un rege neamt ca tot sclavi sa ramineti. In Ardeal de Imperiul Austro -Ungar erau doar trei natii luati in considerare : Maghiarii , Nemtii si Secui ,Romani nu erau considerati decat numai sclavi. Da cine sunt Romanii din natie se trag , ca inca nu stie . Ipoteza Daca a cazut de mult . Ati iesit din pamant acu 200 ani , pina atuncea unde ati fost.

        • Om Răspunde

          Ungurii iar traiesc in mintea lor. Paraleli cu realitatea si istoria. Plus ca nu au un pic de empatie sa ajute acesti oameni deznadajduiti. Si jignesc ca niste needucati ce sunt.

        • Aia iai Răspunde

          @ ?? Oricum n-am venit din Asia eram aici, chiar slugi, dacă am fi fost, dar nu cotropitori …bezmeticule.. La un gunoi ca tine nu merită nici o privire să-i arunci…Tu te-ai născut din piula lui Attyla, făcut in palmă și ai fost aruncat in Europa de est unde te-al inmulțit….Marș….Răspuns dat ție personal, si nu ungurilor de rând…

          • …??…

            Ma boule cand au venit Maghiarii prin meleagurile aceasta voi nu erati pe nicidecum. Au fost Goti , Hunii , Avari (400 ani) , Pecenigi . Cumani.. Ei macar au venit ca si invadatori si a rasunat Europa de ei , nu ca voi sclavii Europei.

          • History

            @Aia iai, 🤔😲🥴😱😱😱🤮💩. Și o corectură. Ungurii nu vin din Asia. Cine dorește poate consulta harta Europei și nu are decât să găsească orașul Perm. Aveți capul cu toții plin de fixații de la profii voștri care v-au predat tâmpenii pe vremuri. În paranteză cu această ocazie ar fi o treabă să discutăm despre massageți. Unii ar avea suprize enorme. Și mai bine să nu discutăm despre obiceiurile de înhumare ale dacilor pentru că unii s-ar jena profund. Bine???

    • Norick Răspunde

      @g.h. : nu chiar asa de grav e situatia. Doar 1 – 2 handicapati care fura ca-n codru’ incearca sa fie in mijloc…
      Defapt sunt copii , care se joaca cu telefonu’ lu’ mami… 😛 🙂
      Peace ! 🙂

  16. Mihai Răspunde

    Ungaria, fiind la rândul ei popor invadator, nu se va opune invaziei sovietice asupra Ucrainei!
    Ungaria a demonstrat de multe ori că este o națiune rece și impasibilă la durerea vecinilor săi!
    Ungaria nu mai merită să fie membru al uniunii europene!
    Ungaria trebuie să fie exclusă din uniunea europeană!

    • Norick Răspunde

      Scuze .. Intre timp a aparut si a 3-a … 😛 🙂 Welcome aboard hombre !!! 😛 🙂

      • Norick Răspunde

        AL … scz.

      • Norick a diszmó Răspunde

        Az igazság fáj kimondom bármivel jár!

        • Norick Răspunde

          Szégyellem magam, hogy eddig magyarnak tartottam magam!
          Ha még van benned egy hangyányi buszkeség, igazat adsz nekem!

          • Norick

            Beszélj a te nevedben te csaló. Anyád nem tanított meg , hogy ne lopj – ezt kellene szégyellned – de hát falun gondolom ez nem divat… Látom a lopást nagyon jól eltanultad a barátaidtól – hajrá csináld csak nyugodtan te szerencsétlen. 😛 🙂

          • @Norick

            Nem loptam semmit, egyszerüen kimaradt a @ a nickelöl!

          • Märgelatu

            Adjon neked igazat a Halal !
            Te majom ! Huzz az anyadba es költözz le a delalföldre !

          • Märgelatu

            @norick Adjon neked igazat a Halal !
            Te majom ! Huzz az anyadba es költözz le a delalföldre !

    • @Mihai Răspunde

      @Mihai. Corect, Mihai. Doar un popor cu asta in sange putea sustine un criminal.

    • Geroge Răspunde

      De ce? Pai in Ucraina sta 500.000 romani ,ei nu au drepturi sa invete in limba romana ..numai Ungaria a avut tupeu sa spune stop ca asa nu mai merge, ca asimilizati fortat minoritatiile!!!!, noi romanii am tacut!!!!!!
      Eu sincer mai tare tin cu ungurii ca ei apare tara lor, noi cu dulapul nostru nu facem numai ce spune francezul sau germanul… nu avem viziuni pe termen lung nu aparam tara noastra economic… sintem vanduti nu avem nimic!!!! Bravo Ungaria !!!!!!

    • Horațiu Răspunde

      V-ar placea voua sa traiti ca si omul de rand in ungaria .
      An venit aici la szolnok de 4 ani , si nu m-as duce inapoi pt nimica din lume .
      Sunt apreciat de sefi si de colegi. Lucrez 8 ore si castig undeva la 320000-350000 ft net pe luna .
      Vecini primitori , harnici ,strada curata o adevarata comunitate cum in romania n-am vazut nici unde …din pacate….

      • Mihai Răspunde

        Noi nu avem nicio treabă cu vecinii noștri! Ei amestecă kktul!
        Și aici sunt slujbe bine plătite, unde șefii și colegii te apreciază, cel puțin la noi in Sătmar, nu știu tu de unde ai plecat!
        Buba este că mulți unguri sunt doar unguri, nu concetățeni!
        Dacă se face ceva pentru toată lumea, musai să comenteze, dar dacă se face ceva exclusiv pentru ei și noi ceilalți comentăm, atunci iese cu scandal monstru! Noi nu avem aceleași drepturi, că doar, vezi doamne, ei sunt minoritari!
        Iar acum, apără prostia lui Orban!
        Ucrainienii nu au cerut acest război! Copii nu au nicio vină!
        Înainte de toate suntem oameni!

        • Ciuciu Răspunde

          Corect, ucrainienii nu au cerut acest razboi, presedintele lor idiot a cerut acest razboi cu unchiul Sam in spatele lui.

          • Mihai

            Mie îmi pari un dobitoc șoșocist îndoctrinat!
            Nu mă voi coborî la nivelul tău!

          • Mihai

            Lasă propaganda orbanistă!

          • @Mihai

            @Mihai, poate nu îți dai seama dar prin epistolele tale de fapt tu faci aici propagandă.

        • Ciuciu Răspunde

          Mie imi pari un dobitoc bidenist indoctrinat, spalat la creier de media mainstream. Eu am cocborat la nivelul tau porcule!

          • Mihai

            Schimbă postul, M1 și A3 te îndobitocesc!

          • Om

            @Ciuciu. Faptul ca l-ai facut pe Mihai, care argumenteaza civilizat ce spune, ,,porc” , arată ca nu esti la nivelul lui. Poate in troaca verde a porcilor.

          • Ciuciu

            @Om sigur ca nu sunt la nivelul lui Mihai, am coborât la nivelul lui.

          • Om

            @Ciuciu..Mai citeste o dată. Văd că nu ai inteles.

          • Ciuciu

            @Om eu înțeleg omule, tu nu intelegi.

  17. Romanistan citizen Răspunde

    În continuare văd că nu se potolește inundația de invective la adresa vecinilor. Felicitări dragilor! Apoi să nu uitați că la noi așa de perfecto este că ucraineenii aflați în bai mare fug din Grădina Maicii Domnului! Băgați de seamă și rumegați! Nu terminați odată? Vă simțiți mai bine dacă înjurați pe vecini? Asta vă este menirea? Și câți dintre voi aveți cetățenie dublă? Întreb și eu așa. Nu de alta dar am așa în minte vreo 10-15 specimene din alea #pevecistăpâne care acasă nici cu forcepsul nu scot o literă în maghiară dar de la Csenger încolo turuie perfektül magyarul. Că nu crapă litosfera sub voi!

    • @y Răspunde

      Sună -l pe Orban și spune-i să termine cu prostia!
      Dacă atacă rușii, ne atacă pe toți!

    • Norick a diszmó Răspunde

      Care vecini? Ăia de ne-au invadat în 1944?

    • Sâcă Răspunde

      @ ???? PĂCĂLICI…ce ne făceam fără tine….Gata pandemia …Te-ai profilat…în sociologie ?? Bravo perversule…

      • ... Răspunde

        @Sâcă. Acuma vezi că ai dat cu bota-n baltă. Chiar sunt absolvent la Babeș-Bolyai. De fapt am 3 diplome și acum sunt anul 1 la a patra. Tu ai rămas la cele 4 clase elementare. Dar asta nu e vina mea. Caută-ți unul pe seama ta care te poate obloji.

  18. comentator Răspunde

    @Mihai, citește atent și lasă tu cancanul în pace.
    Aproximativ 1,2 milioane de persoane au fugit deja din Ucraina pe fondul invaziei rusești, potrivit celor mai recente cifre ale Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați, anunță Mediafax.Potrivit BBC, mai mult de jumătate dintre refugiați au ajuns în Polonia, în timp ce 150.000 au trecut în Ungaria, iar restul în alte țări europene.ările vecine, Moldova, Slovacia și România, au fost următoarele țări cu cel mai mare număr de refugiați.
    În Polonia au ajuns 650.000 de refugiați, în Rusia 150.000, în Republica Moldova 103.000, în Ungaria 145.000, iar în România doar 57.000.
    Și dintre cei trecuți pe la noi majoritatea ori sunt deja la unguri ori s-au dus direct spre rude prin vestul Europei.

  19. Iosif Răspunde

    Szép eggyes románok megint azt csinálják amit tudnak…uszitanak

  20. Iosif Răspunde

    Va platwste cineba sa provocati?

    • Mihai Răspunde

      Pe noi, nu!
      Pe voi?
      Câți forinți ai primit în contul OTP Bank?

      • comentator Răspunde

        @Mihai, calmează-te. E real pericol la graniță și tu ești preocupat de înjurături de genul ba pe-a m@tii? Mai bine fă un exercițiu de logică și gândește-te ce facem dacă Transnistria proclamă unilateral independența cum au făcut Donețk și Luhansk! Nu crezi că suntem în același kkt atunci ca și Ucraina înainte de invazie? Rușii abia așteaptă ca să ne atragă într-un conflict dacă ținem partea Moldovei! Mă mir că exclava Kaliningrad încă a scăpat de provocațiile din partea lor! Că ei au tot acolo inclusiv armată-armată! Ce importanță va mai avea inflamarea ta contra ungurilor? Cu ce te va ajuta? Nu vezi ce armată praf și pulbere avem? Picăm din cer fără să fim doborâți! Tu dormi mai liniștit dacă ai avut câteva reprize de înjurat pe unguri?

  21. Pistike Răspunde

    Ja, persze, mert Viktor Orbán nem azt csinálja!?

  22. Iosif Răspunde

    Ne vegyetek figyelembe azokat az uszitasokat amit itt egyesek nyomnak.Ok beszelnek nacionalizmusrol?Mi a francot csinaltatok 1920 ota?Golyton uszitottatok.Jut eszembe 2ik vilaghaboru….kopponyegforgatok voltatok.
    Torodjetek a sajat szarotokkal.

  23. Pistikenek!! Răspunde

    Hallod? Mar meg se haragudj…ha nem Magyarorszagban elsz miert zavar annyira hogy mit csinal a masik???

  24. Iosif Răspunde

    Magyarorszag nem akar haborut!Ez van.
    Jut eszembe egyesek 1956ban miert nem jottek mikor Magyarorszagon kellett segiteni?
    AKKOR VERTETEK A F…..AT???

  25. Anonim Răspunde

    56ban nem vertetek mahatokat hogy miert nem segitenek a magyaroknak?
    Akkor miert nem uszitottatok?
    Mocskos uszito senkihazi banda.

    • Norick a diszmó Răspunde

      Prost te-a făcut mă-ta!
      În ’56 eram și noi sub comunism, cenzura funcționa, poate că nici nu a știut lumea ce se întâmplă!
      Și tu acum le dai înapoi la nepoții celor de atunci?
      Dar tu, părinții sau bunicii tăi, de ce nu au făcut scandal? De ce nu le-ați sărit în ajutor “fraților” voștri? Din lașitate? 💩💩💩

      • ... Răspunde

        Ce mare diversionist am ajuns cu noile nick-uri! M-am reprofilat de pe antivaccinism la nationalism. Ce tare sunt. Mai veva ca un disznó… 😁

        • ... Răspunde

          Spune asta @…fals! Dealtfel comentariul la care reacționase nici ăla nu e “opera” mea! Nu aveți copiii ce face?

      • Anonim Răspunde

        Auzi bula!!!Fara mata ca poate te fut in gura.eu nu te juram de mama

      • c-block Răspunde

        Adevărul e că acei conducători din octombrie ’56 au fost reținuți și arestați tocmai la Snagov! Asta ca să spunem tot adevărul! Cu asta de ce nu vă mândriți niciunul???

        • Norick a diszmó Răspunde

          Îți răspund doar pentru că văd că ești cu capul pe umeri.
          În trecut, am greșit cu toții, și românii și maghiarii, au greșit și ucrainenii dar și rușii! Au greșit strămoșii noștri, dar asta nu înseamnă că trebuie să repetăm greșeala lor!
          Și, pentru Dumnezeu, acum majoritatea celor care au ajuns să ceară ajutor sunt copii cu mamele lor!!
          Repet ce spunea careva mai devreme, sper să pot să mă uit în oglindă fără să mi se facă rău de ceea ce văd!

  26. Anonim Răspunde

    In primul rand nu am vb de Romania darvdaca ati luat de voi.
    INca ceva ca nu se razbuna pe nimeni numai spuneam ca in 56 nimeni nu ajuta si din pacate acum in aceeasi capcana a cazut ucraina😑😑nu ajuta nato pt ei
    1.Orban vrea pace si.nu lupta
    2.Toti isi prosti care raspunde provocarea facut de candidat Momentum pt presedentie din Ungaria.
    Marki Zay e un tradator care atat stie ca sa provoace.

  27. Doctoru' de Cap Răspunde

    Azi am trecut pe Lucian Blaga. Am ramas socat la cati satmareni alimenteaza de la Lukoil. Pai mai imbecilililor tradatori!!!! Fiecare strop de benzina alimentata de la pompa ruseasca este o bomba care omoara copii si oameni nevinovati. Nu va duce capu’, sau chiar sunteti niste criminali?! In pat cu dusmanu’ CURVELOR!!! Va filmez, stati linistiti, sa vedem cu cine avem de-a face.

    • Ciuciu Răspunde

      Centrala ai oprit patriotule? Nu se știe niciodată, poate gazul rusesc iti tine caldura ca sa nu iti inghete curul cand alimentezi femeia si te dezvelesti.

    • Ciuciu Răspunde

      Mai prostule, du-te si la Lukoil de pe Aurel Vlaicu, vezi acolo masini din Ucraina ingramadite sa alimenteze. Ia cu tine si un card de memorie de 256 giga ca sa ai loc pentru poze, filmari etc.

  28. Viktor Horban Răspunde

    Ma pis pe Viktor Orban. Asa cum se pisa 80% dintre ungurii adevarati. Nu ciurucuri de pe la noi care sunt cumparati cu doua kile de farina de malai si cinci kile de zahar.Prin OTP Bank.
    PS
    Fara precedent! Toate fortele de opozitie din Ungaria s-au aliat sa-l dea jos pe Diktator. Pai ma ungurilor.Va place de Lukasenko? Eu nu cred, va spun cu mana pe suflet, mama mea este unguroaica pur sange si nu o pot opri din plans de cand a inceput razboiul.

    • doi Răspunde

      mai dute tu in PZDA MATI CACAT ROMANESC CE ESTI ,pe toti astia cu mentalitatea ta ar trebui dusi la putina reabilitare in ukraina unde cade uroatoarea bomba ca sa dispareti odata de pe glob .

    • Bengosul Răspunde

      Noi doar visam sa avem un om ca Orban V.
      S-a construit masiv, investitii profitabile pt Ungaria si oamenii de acolo, nivelul de trai in crestere, impozite in scadere, taracda bani inapoi in timp ce noi ne afundam in datorii, banii imprumutati dispar, si apar la bogatanii tarii, Ungatia este in zona “recomandat pt investitii” Romania sta pe linia sub care este “junk” = gunoi. Digitalizarea este mult mai dezvoltata, noi doar experimentam.In Ungaria lucreaza tot atatia oameni ca in Ro, cu toate ca au juma populatie, dar la ei in productie, la noi in administratie mai multi, la ei nu exista pensii speciale. Ungaria iese castigatoare dupa covid, economia creste peste cea de din 2019,cea mai mare crestere economica cu Polonia, produc mai mult decat consuma, exporta, noi importam. La ei gazul costa la fel ca si anul trecut. Pariu ca OV castiga la alegeri?

      • Pistike Răspunde

        Ungurii au construit masiv din fonduri europene, iar acum întoarce spatele europei!

        • @Pistike Răspunde

          Si noi am tot primit bani europeni si….. S-a furat, in stil clasic romanesc. Mai mult se strica decat se construieste.

  29. Nimeni Răspunde

    Cineva a numarat emigrantii, vreo 1.050.000, Ucraina are vreo 40.000.000 locuitori. Concluzia e ca urmeaza sa vina grosul acestora, ce facem in acest caz, daca razboiul va continua?

    • ... Răspunde

      @Nimeni, ce atâta filosofie? Ca de obicei susținem oficial că suntem pregătiți și ca de obicei vom fi luați prin surprindere. De ce îți ocupi creierul cu astfel de probleme? Nu vezi cât de depășiți suntem la cam toate capitolele? De ce crezi că și cei care trec pe la noi merg mai departe? Nu la fel a fost și încă este și în cazul migranțiîor africani sau sirieni ori afgani?

  30. Florica Răspunde

    mai repede o sa murim noi de foame si de frig …decat refugiatii …ca doar pe ei trebuie ajutati
    sunt tare curioasa peste o luna cand o sa fie 2-3-4 ori atati ce o sa spuneti ???

  31. Lyon Răspunde

    Popor of Satmar ! NICI O putere mondiala care initiaza un razboi nu va baga de seama oamenii de rand! De orice culoare , etnie sau religie ar fi. Toti vom fi in acelasi rahat. In loc sa aratati cu degetul mai luati cate o carte , va folosi mai mult. Dumnezeu sa fie cu NOI toti.

    • Ciuciu Răspunde

      Corect, dar vezi, majoritatea de aici habar nu au ce se intampla, numai prostii scot din gura.

    • România reală Răspunde

      @Lyon. Foarte corectă observație! Să nu cumva să creadă careva că bigbossul de Moskau va ține seama de ce scrieți pe aicea sau dacă Doamne ferește ne vizitează cu niște AK47 la subbraț o să întrebe pe fiecare ce și cum cu părerea lui pro sau contra. Suntem în același kkt cu toții și putem mulțumi asta debililor care se joacă de-a James Bond în fața unor hărți și retrasează sfere de interese fără să țină sema de realitate. Factura plătim la urmă tot noi!

  32. Romanistan citizen Răspunde

    @Om, tot citesc azi ce elan și de propagandă zace în tine. Mă rog, e strict treaba ta. Dar ar trebui să te apleci asupra unui aspect. Adică dacă situația ar fi invers și noi am avea nevoie de ajutorul lor. Nu vrei să știi ce ar fi atunci! Nu vezi ce fac cu semenii lor la graniță?
    Am citit la IZ un comentariu al unuia @babacu. Nu e scris de mine, asta să fie clar. Reproduc. Bagă de seamă că are mare dreptate.
    Pacat de poporul ucrainean. Sufera pentru ca a avut tot timpul conducatori nepotriviti. Acum daca ar fi dupa Zelenski toata Europa, inclusiv Romania ar fi in razboi cu Rusia. Nu merge asa. Ucraina trebuia sa invete de la Romania, noi ne-am vazut de interese fara sa-i provocam pe rusi si am ajuns acolo unde ne este locul, in lumea civilizata, in democratia adevarata. Democratie care nu este perfecta dar e asa cum spunea Winston Churchill: „democratia este cel mai prost sistem de organizare dupa ce le elimini pe toate celelalte”.
    Acum Ucraina este victima disputei SUA- Rusia. Asta este toata filozofia, Rusia a vrut paritate cu NATO in Europa, adica sa fie recunoscuti ca mare putere. Americanii le-au refuzat aceasta paritate, au incurajat tot timpul Ucraina si Georgia sa faca revolutii portocalii si s-a ajuns la ce vedem azi.

    • Ciuciu Răspunde

      Foarte corect, sunt total de acord. Asta e situatia, poporului prostit de media si facebook nici nu-i trece prin gand ca marele campion a democratiei sa aiba astfel de interese.

    • H&R Răspunde

      @Romanistan citizen
      Crezi că a înțeles? Îți spun eu, nu a înțeles.
      E și asta probabil ceva ochelarist care a scuipat deja plin ochelarii și nu mai vede nimic.
      Mai urmează invadarea Taiwanului de către China, mai încolo puțin. Vedem pe cine o să intereseze din Europa. Sau ce vor face.

    • Om Răspunde

      @ Romanistan.. Avand in vedere acest nick nu voi dialoga cu dvs. Oamenii dispretuitori nu m-au interesat niciodată. Si nici aberațiile lor subiective. Sau nickurile lor jignitoare la adresa tarii mele. Va recomand, daca nu va place tara mea, sa o parasiti.

      • Romanistan citizen Răspunde

        @Om, tu nu poți dialoga pentru că ai numai idei preconcepute în capul tău. Cuvintele frumoase nu țin loc de foame și nu sunt nici blindaj împotriva gloanțelor. Iar țara nu este numai a ta așa pe persoană fizică. Nu ai făcut tu câte am făcut eu la viața mea pentru țara asta. Îți spun asta așa pe nevăzute. Faptul că am ales numele ăsta nu este din dispreț ci dimpotrivă. Doar că mulți locuitori ai acestei țări se comportă de parcă am fi o colonie bananieră. Se dorește a fi o atenționare. Dacă tu te simți ofensat pentru asta îți arată doar intelectul tău limitat. Nu numele este important ci cea ce faci. Te crezi deștept dar de fapt ești absolut superficial. Și prea orgolios, inutil de orgolios.
        @Om, bagă de seamă ce am zis pentru că s-ar putea să se repete planul în cazul Moldovei. Atunci ce vei zice? Ceva cărămidă-n piept ori ceva lozinci?

        • @Om Răspunde

          Nu te mai umfla in pene.Si duminica tot pe amestecata stai?

          • Romanistan citizen

            Probabil este un personaj prea plin de sine, se crede important. Aici are impresia că se desfășoară ‘telectual. E plină țara cu din ăștia, karatiști din ăștia numai cu gura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.