Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

‘’Combinație’’ cu tractoare John Deere. Furate din Germania, găsite în curtea unui milionar sătmărean

Un cunoscut om de afaceri din județul Satu Mare ar fi implicat într-o schemă cu tractoare nou-nouțe furate din Germania, titrează agrointel.ro, citând ziuanews.ro. În curtea omului de afaceri au fost găsite două utilaje agricole declarate ca fiind furate dintr-o reprezentanță John Deere.

Tractoarele furate au fost găsite în județul Satu Mare, iar omul de afaceri la care s-au găsit mașinile agricole este milionarul Mihai Crișan, cunoscut în zona de nord-vest a țării, patron al complexului turistic Valea Măriei, din localitatea Vama, potrivit ziuanews.ro.

Conform sursei citate, cele două tractoare nou-nouțe, marca John Deere (cu zero kilometri la bord), ridicate de la ferma milionarului Mihai Crișan, au zăcut în custodia Poliției de Frontieră Negrești Oaș până în data de 1 aprilie, după care au dispărut. Există informații că transportatorul utilajelor este un anume Csobi, un interlop din localitatea Orașul Nou, folosit deseori în activități ilegale, în afara țării.

Cazul tractoarelor furate nu a putut fi mușamalizat pentru că acțiunea a coordonată de autoritățile germane, prin birourile și software-ul SIRENE, un sistem complex de monitorizare transfrontalieră folosit și de România. Alarma s-a dat prin sistemul de colaborare internațional SIRENE, declanșând colaborarea cu autoritățile judiciare din Germania. Imediat, a fost activat Serviciul de Investigații Criminale al IPJ Satu Mare.

Anchetatorii spun că este posibil și un scenariu prin care rețeaua din Germania să fi făcut un joc ‘’pervers’’. Dacă utilajele agricole au trecut prin vămi atât de ușor, înseamnă că sunt cumpărate cu documente legale, apoi sunt aduse în România și revândute. După circa 48 de ore, combinatorii din Germania le declară furate pentru a încasa asigurarea, caz în care, anchetatorii îl pot considera cumpărător de bună credință pe Crișan. Sau poate că tocmai acesta este jocul milionarului, mai scriu jurnaliștii de la ziuanews.ro.

 

5 comentarii

  1. Yin Răspunde

    Acest impostor cotizează la cei mai mari șefi de instituții din zona, e normal să îl scoată basma curată, așa cum au fost scoși și fiii lui de cate ori au comis infracțiuni.

    • Satmarean1 Răspunde

      Astia sunt marii oameni de afaceri…..niste hoti.

    • nmn Răspunde

      Nu ăsta îl manevra și pe cel mai prost și corupt milițian din Oas?Atunci îl chema Stan Vasile,acum s-o fi metamorfozat devenind un bețivan aiurit!!!Normal milițianului!!!

  2. Unul Răspunde

    Govor și Roca nu sunt străini de combinațiile ăstea,doar ei sunt beneficiarii sprijinului pt camarila PSD!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.