Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

Cosmetice 100% naturale realizate chiar în județul nostru

Două sătmărence realizează de 10 ani felurite produse cosmetice, 100% din ingrediente naturale. Inițial au început strict în scop personal, însă oficial de 8 ani aduc pe piață săpunuri, creme de corp, exfoliante, șampoane și tot ceea ce ține de igiena corpului.   

Noemi Nagy Kasza povestește că ceea ce a determinat-o să înceapă producerea acestor produse au fost problemele de piele pe care atât ea, fiul ei, cât și amica ei le aveau. Cele două fac săpunuri naurale, creme, săpunuri pe baza de ulei de măsline, produse pentru diferite tipuri de ten, pentru copii ori adulți, produse pentru corp, pentru față scrub-uri, balsam de buze. Cremele sunt realizate din unt de shea, cacao, cocos.

„Prima dată am făcut patru săpunuri și vreo trei feluri de creme, încet am crescut, iar acum avem 12 feluri de săpunuri și 30 de feluri de creme. Săpunurile sunt pe bază de ulei de măsline și cu diferite ingrediente precum ulei de gălbenele, avocado, scorțișoară, argilă roz, avem și șampon solid pentru păr, avem produse pentru întreaga igienă a corpului. Produsle sunt realizate din ingrediente 100% naturale, nici pigment nu folosim, acesta îl înlocuim cu cafea, ulei de avocado, argilă verde, suc de morcov. Doar o bucată de săpun nu poți să faci, minim îți ies 5-10 bucăți într-o tură și mereu ce îmi rămânea, astfel împărțeam la cunoștințe, prieteni, familie și de fiecare dată îmi mai cereau să le fac, și tot așa am început să creștem. Prima dată eu am vândut la piața de vechituri și acolo m-a observat un producător din Satu Mare și m-a chemat la Zilele Maghiare din Gradina Romei și așa am început să venim la târguri”, a precizat Noemi Kasza, pentru PortalSM.

Mai mult, sătmărencele nu folosesc recipiente plastice, toate produsele le păstrează în sticluțe care la rândul lor sunt reciclabile.

„Dacă clienții ne aduc sticluța înapoi, la următoarea comandă le facem reducere. Eu de la prietena mea am învățat, mereu am fost interesată să fac bine pentru natură, dar mă bucur că ea m-a învățat și pe mine”, a adăugat Noemi.

Este de menționat faptul că aceste produse naturale nu tratează problemele interioare, ci doar pe cele exterioare, având capacitatea de a trata psoriazisul, enzemele, etc.

Noemi povestește că a trecut în proporție de aproape 100% pe produse naturale făcute de ea, nu folosește mai nimic din comerț, explicând că dacă ea vorbește despre aceste produse și sfătuiește oamenii să le folosească, nu își permite să cumpere ea altceva.

„Băiatul meu folosește aceste produse de la vârsta de 2 ani și odată ne-am dus la un hotel unde am primit gel de duș, iar el nu știa ce e, el nu știe ce înseamnă gel de duș, balsam de păr, șampon lichid, deoarece nu a folosit niciodată. Cine nu cunoaște produsele, e foarte greu să înceapă să se folosească de ele deoarece e mai sceptic. Am clienți care la fel de sceptici au început, iar după terminarea primului produs s-au întors și de ani de zile ne sunt clienți fideli”, a povestit sătmăreanca.

Începutul a fost greu în comerț, pentru Noemi, neexperimentând până atunci acest domeniu, dar ulterior a început să îl îndrăgească, ba chiar simțindu-i foarte tare lipsa în timpul pandemiei când târgurile nu erau permise. Sătmăreanca a precizat ca are clienți și din Baia Mare, dar și din Oradea.

Cel mai folosit ingredient în crearea săpunurilor este uleiul de măsline și pentru creme untul de cocos nerafinat, deoarece este cel mai hidratant, mirosul e superb, iar vitamina E o adaugă pentru conservarea produselor. Ani de zile cele două s-au uitat cu ce firme să colaboreze pe partea de ingrediente și au ajuns la două firme din România, când vine vorba de materie primă, încearcă și din Satu Mare să își procure necesitățile, de aici achiziționează ceară de albine, lavandă.

„Săpunurile le facem la rece, uleiurile și unturile vegetale, naturale nu sunt făcute la fel cum le făceau bunicii noștri că ore întregi faceau unsoarea de porc, cele naturale  doar le încălzim la o anumită temperatură și o lună trebuie ținute să se întărească, iar soda caustică să se elimine din săpun. Deci doar peste o lună de la facere se poate vinde săpunul, fără sodă caustică nu se face săpun din ulei. Pe de altă parte, cremele se realizează prin încălzirea unturilor, se adaugă uleiurile esentiale, sau alte ingredinte, depinde de tipul de cremă, iar apoi se amestecă cu un mixer pentru a oferi cremozitate, se realizează ca o cremă pentru prăjitură. Produsul meu preferat este exfoliantul de față, foate bine curăță și hidratează pielea, nici măcar nu mai trebuie să folosesc cremă de față. Acum sunt foarte mândră că am făcut un produs nou, balsam de buze pigmentat, cu pigment perlat. Făcute din unt de cacao și cocos, le topesc iar la final adaug pigmentul perlat, 100% natural. Chiar înainte cu câteva zile de târg le-am realizat, iar aici în Satu Mare mi-au trecut aproape toate”, a precizat Noemi.

Cel mai cumpărat produs iarna este crema, probabil din caza că pielea e mai uscată, iar vara săpunurile.

„Avem clienți care chiar vin să ne spună că au o anumită problemă și cum am putea să îi ajutăm cu aceste produse, sătmărenii răspund foarte pozitivi acestor produse”, a spus ea.

Noemi spune că planuri de viitor mereu trebuie să existe, în acest domeniu mereu trebuie experimentat. Își dorește să facă acum balsam pentru păr și săpun lichid, deoarece oamenii sunt mai obișnuiți cu cel lichid care crede ea că ar crea un pod între săpun și gel de duș.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.