Ultima actualizare: azi, 21:31
Locale

Cum poți ține dăunătorii departe cu un minim de efort

Nimeni nu își dorește dăunători în locuință sau în apropierea sa. Cu toate acestea, date fiind condițiile climatice tot mai favorabile pentru dăunători, numărul lor este într-o continuă creștere.
Rozătoarele, insectele și chiar păsările sunt astăzi mai multe precum niciodată. Iar astfel șansele de a-ți cauza diferite stricăciuni dar mai ales deranj sunt foarte mari.

Cu toate acestea, există o serie de măsuri pe care le poți lua pentru a evita surprizele neplăcute în care te trezești că locuința ta a devenit domiciliul anumitor categorii de dăunători. Aceste măsuri îți vor fi prezentate și ție în rândurile următoare.

Curățenia ar trebui să devină o rutină

Curățenia reprezintă de departe cel mai bun mod de a ține dăunătorii departe de casa și curtea ta. Doar că nu ne găsim mereu timp să ne ocupăm de curățenie în cele mai mici detalii. De aceea ar trebui să devină o rutină, astfel încât să nu amâni niciodată această activitate ci dimpotrivă, să te ocupi de curățenie în mod regulat.

Ce ar trebui să ai în vedere în timpul curățeniei? În primul rând, orice resturi ce ar putea reprezenta o sursă de hrană pentru dăunători ar trebui aruncate. Mai mult decât atât, alimentele ar trebui să fie cât mai bine și mai corect depozitate, în recipiente bine închise, pentru ca dăunătorii să nu aibă acces la ele. În plus, te va ajuta și folosirea unui aparat anti soareci dacă ai probleme cu rozătoarele.

Mai mult decât atât, ar trebui să te asiguri că dăunătorii nu găsesc locuri favorabile construirii unui cuib. Resturile vegetale reprezintă un astfel de loc la fel și, în general, locurile cu multă murdărie și cu o umiditate ridicată, unde dăunătorii s-ar putea ascunde.

Folosește becuri adecvate

Te-ai gândit vreodată că becurile din casa ta ar putea fi vinovate pentru prezența dăunătorilor? Ei bine, vei fi surprins că acestea pot influența dăunătorii să ajungă în interiorul casei tale. De exemplu, insectele pot fi atrase de becurile clasice cu vapori de mercur. Iar dacă ai astfel de becuri, ar trebui să renunți la ele. Folosește becuri cu halogen sau cu vapori de sodiu de înaltă presiune.

De asemenea, culoarea becurilor este și ea importantă. Dăunătorii preferă culorile reci, așa că ar putea fi mult mai inteligent să folosești becuri cu nuanțe galbene sau portocalii, care sunt mai puțin atractive pentru dăunători.

Curăță scurgerile

De câte ori te-ai ocupat de igienizarea scurgerilor atunci când ai făcut curățenie? Cel mai probabil ai uitat de ele cel mai adesea. Ei bine, scurgerile de la chiuvetă și de la orice altă sursă de apă găzduiesc resturi, iar umiditatea ridicată din acestea ar putea fi un factor foarte atractiv pentru dăunători. De aceea ar trebui să inspectezi și să cureți în mod regulat toate canalele de scurgere, pentru a te asigura astfel că dăunătorii nu vor ajunge în acele zone.

Nu uita de animalele de companie

Dăunătorii ar putea ajunge în casa ta cu ajutorul animalelor de companie. Drept urmare, îți recomandăm să cureți bolurile pentru mâncare și apă ale acestora ori de câte ori este necesar, nu uita de igiena animalului de companie și totodată de tratamentele necesare împotriva puricilor și căpușelor.

Pune în practică toate aceste sfaturi iar astfel șansele de a întâmpina probleme cu dăunătorii scad în mod considerabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.