Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Primul festival World Music la Satu Mare! Trei zile cu experiențe muzicale unice

În perioada 13-15 mai, Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu” îi invită sătmărenii, dar și pe toți cei interesați de melodii unice într-o călătorie de world music. Primul World Music Festival – un eveniment cu potențial turistic – de la Satu Mare va fi organizat în parcul Dr. Fátyol Rudolf (parcul din jurul Turnului de Pompierilor), unde, pe durata a trei zile, participanții vor avea ocazia de a face cunoștință cu experiențe muzicale și gastronomice a trei culturi diferite.

Vineri, 13 mai, ziua dedicat Orientului Mijlociu: va evolua formația Nasip Kismet, trupă care interpretează muzică turcească cu elemente predominate ale muzicii vechi în combinație cu elemente moderne. După care, melodiile formației Light in Babylon din Istanbul vor răpi publicul în Orientul Mijlociu.

Ziua de sâmbătă, 14 mai, este dedicată muzicii klezmer: pentru prima dată putem întâmpina la Satu Mare celebra formație Budapest Klezmer Band. Ei vor fi urmați de trupa L’ChaiM din Amsterdam, care reprezintă, într-un mod unic și energic, stilul muzical klezmer.

De ziua muzicii mediteraneene a festivalului, mai exact duminică, 15 mai, formația Canarro din Ungaria, va delecta publicul cu melodii gipsy swing și manouche swing.

Invitații speciali ai serii, dar și ai festivalului, cea mai faimoasă trupă pe paleta muzicii de acest gen, Barcelona Gipsy balKan Orchestra, va aduce la Satu Mare acele melodii caracteristice culturii balcanice cu care au concertat în peste 35 de țări din lume chiar și în afară de Europa, inclusiv Statele Unite și Canada,.

Biletele pentru festivalul de înaltă calitate pot fi achiziționate pe site-ul https://bit.ly/wmf_tickets. Biletele valabile pentru o zi pot fi achiziționate de la prețul de 20 RON, iar cele pe toată durata festivalului la prețul de 50 RON.

Pentru informații actualizate și detalii, urmăriți pagina Facebook al evenimentului, World Music Festival, respectiv pagina de Facebook a Centrului Cultural „G.M. Zamfirescu”!

Programul World Music Festival:

13 mai, vineri
20.00 – Nasip Kismet (HU/TR)
21.30 – Light in Babylon (TR)
14 mai, sâmbătă
20.00 – Budapest Klezmer Band (HU)
21.30 – L’ChaiM the Band (NL)
15 mai, duminică
20.00 – Cannaro (HU)
21.30 – Barcelona Gipsy BalKan Orchestra (ESP)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.