Ultima actualizare: azi, 22:07

 

Locale

Doi ani de închisoare și daune morale de 100.000 euro, după un accident mortal, la Satu Mare

Despăgubire de 100.000 euro după un accident mortal produs în județul Satu Mare. Vinovatul a scăpat cu doi ani de închisoare cu suspendare, în timp ce asiguratorul are de plătit daune morale de aproape 100.000 de euro.

,,Solutia pe scurt: Condamnă pe inculpatul T. I. S. pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, la pedeapsa de: – 2 (doi) ani închisoare În baza art.91 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi în baza art.92 C.pen. stabileşte un teremen de supraveghere de 2 ani. (…) Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art.96 Cod penal (Legea 286/2009), privind revocarea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei.

În baza art.25 şi 397 C.pr.pen. obligă Societatea de Allianz Ţiriac SA să plătească: părţii civile 1. B.A., în calitate de soţie a victimei B.I, suma de 561 lei, daune materiale şi suma de 30000 euro, cu titlul de daune morale; 2. B.C., în calitate de fiu al victimei B.I., suma de 20000 euro, cu titlul de daune morale; 3. C.M, în calitate de fiică al victimei B.I, suma de 20000 euro, cu titlul de daune morale; 4. M. A, în calitate de fiică al victimei B.I, suma de 20000 euro, cu titlul de daune morale şi respinge restul pretenţiilor civile formulate de părţi”.

Totodată, șoferul care a provocat accidentul trebuie să scoată din buzunar peste 2.000 de lei.

,,În baza art.276 al.2 C.pr.pen. oblige inculpatul să plătească părţii civile B.C.  suma de 600 lei, cheltuieli judiciare efectuate de parte. În baza art.274 al.1 NCPP obligă inculpatul, să plătească suma de 2000 lei, cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare”.

Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Satu Mare, săptămâna trecută.

3 comentarii

 1. Mihai Răspunde

  Ieftin a scăpat criminalul!
  2000 de Lei pentru viața unui om…

  • altu fără bmw Răspunde

   Alea sunt cheltuielile juridice care au fost din partea anchetatorilor pe perioada urmării penale. Nu are nici o treabă cu despăgubirea materială sau ca și daune morale a părții vătămate. Tot ce primesc bani sunt din partea asiguratorului la care avea polița făptașul accidentului. Să omori un om și să fii condamnat cu suspendare deja e prea de tot după mine! Există un risc foarte mare ca să nu priceapă nimic din toate astea. Zice că a “scăpat”. Apoi ne mirăm de jungla de pe șoselele țării???

 2. Daniel Răspunde

  Nu am înțeles nimic, nici un detaliu! Halal articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.