Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Florin Gardoș s-a retras din fotbal. Mesaj emoționant postat de fundașul sătmărean

Florin Gardoș și-a pus ghetele-n cui. Rămas liber de contract după despărțirea de Academica Clinceni de la începutul acestui an, sătmăreanul în vârstă de 33 de ani și-a anunțat retragerea din activitatea de fotbalist.

Florin Gardoș a început fotbalul la Someșul Satu Mare și a debutat pe prima scenă a fotbalului românesc la Concordia Chiajna. După patru ani petrecuți la gruparea ilfoveană, a fost transferat de Steaua București, echipă cu care a cucerit două titluri de campion al României și a trăit multe seri magice în cupele europene. La 23 de ani de când a călcat pentru prima dată pe un teren de fotbal, Florin Gardoș a anunțat că a venit momentul să agațe ghetele în cui.

Sătmăreanul a postat un mesaj emoționant pe Facebook, prin care și-a anunțat retragerea:

,,În anul 2008 eram rezerva echipei Concordiei Chiajna, care juca în Liga 2. Aveam acasă un poster cu Steaua, cu bucuria câștigării titlului din 2006.

Era prima etapă, la Ploiești. Stăteam pe bancă în timpul meciului și mă gândeam: `Ce tare ar fi să ajung la Steaua!`. Apoi mi-am dat una peste ochi și mi-am dat seama că eu nici nu apucasem să debutez în Liga a 2-a. Nea Liță a strigat la mine: `Florine, hai că intri!`.

16 august 2010, ajunsesem la Steaua. A 4-a etapă din tur, in Ghencea. Stăteam pe bancă și mă gândeam: `Wow, sunt la Steaua! Cum ar fi s-ajung în Premier League?`. M-am scuturat repede și mi-am dat seama că eu nici nu apucasem să debutez în Liga 1. “Mister” Ilie Dumitrescu a strigat la mine: `Florine, hai că intri!`.

În 2014 am ajuns în Premier League, de data asta antrenor era Ronald Koeman. Și povestea s-a repetat. La 23 de ani de când am călcat prima oară pe un stadion de fotbal, am decis că e momentul oportun să pun punct carierei de fotbalist profesionist.

Le mulțumesc antrenorilor, colegilor, suporterilor și tuturor celor care m-au ajutat să-mi trăiesc visul. Pentru mine urmează un nou capitol. Vă mulțumesc că îmi sunteți alături”, a scris Florin Gardoș pe contul său Facebook.

Sătmăreanul își încheie cariera cu peste 200 de meciuri la nivel de echipe de club și cu 14 prezențe în tricoul de seniori al României. În cel mai bun moment al carierei, august 2014, cota sa de piață era de 6 milioane de euro.

 

2 comentarii

  1. România reală Răspunde

    Asta trebuia să facă când și-a f*tut piciorul în Anglia. Pentru că unele lucruri nu pot fi vindecate complet. Numai să nu aibă mai încolo surprize neplăcute în timp pentru că e foarte posibil din cauza acestor forțări postaccident.

  2. Socaciu Răspunde

    El s-a lasat de mult dar nu i-a ajuns fax-ul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.