Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

FOTO. Ei sunt infractorii periculoşi ce se ascundeau la Satu Mare

Cei doi infractori slovaci prinşi într-un hotel din Satu Mare sunt oameni foarte periculoşi. Ei au fost daţi în urmărire internaţională pentru constituirea unui grup infracţional, trafic de droguri de mare risc şi pentru căplanificau asasinate la comandă. Ei aveau arme albe asupra lor, dar nu au opus rezistenţă când au fost ridicaţi de către mascaţi într-un hotel din Satu Mare.

Cel mai periculos dintre ei este Roman K. în vâstă de 47 de ani. El este condamnat la pedeapsa de închisoare pe viaţă pentru mai multe infracţiuni. Cel de-al doilea slovac, Roman C, are 36 de ani şi este condamnat la închisoare.

Ce spune Poliţia Română

La data de 13 aprilie 2022, în urma investigațiilor derulate de polițiștii Serviciului Urmăriri din cadrul Direcției de Investigații Criminale și a cooperării internaționale, au fost depistați și reținuți 2 cetățeni slovaci, urmăriți internațional pentru participare la un grup infracțional organizat și trafic ilicit de droguri de mare risc.

Astfel, la solicitarea autorităților slovace, a fost declanșată o operațiune, având ca obiectiv localizarea și reținerea a doi cetățeni slovaci, urmăriți internațional, unul dintre ei fiind mediatizat și prin intermediul E.N.F.A.S.T. (European Network for Fugitive Active Search Teams) – www.eumostwanted.eu, cu sprijinul EUROPOL.

Cei doi se sustrăgeau arestării preventive pentru comiterea infracțiunilor de apartenență la un grup infracțional organizat și trafic de droguri, fiind cercetați și într-un alt dosar penal instrumentat de autoritățile slovace, pentru planificarea unui omor la comanda (faptă neconsumată).

Începând cu anul 2015, cei doi ar fi constituit un grup infracțional organizat, împreună cu alte persoane, prin intermediul căruia ar fi produs și vândut droguri de mare risc, în valoare de peste 22 de milioane de euro.

Datele furnizate de F.A.S.T. Slovacia (Fugitive Active Search Teams) au arătat că bărbații sunt deosebit de violenți, posibil înarmați, existând informații că ar fi trecut, fraudulos, frontiera în România. 

Activitățile specifice derulate în România de Serviciul Urmăriri din cadrul Direcției de Investigații Criminale, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și a Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, au condus la depistarea celor 2 bărbați, în incinta unui hotel, în municipiul Satu Mare. 

Asupra lor au fost găsite acte de identitate falsificate și arme albe.

Persoanele au fost prezentate Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea și Curții de Apel Oradea, acestea fiind arestate preventiv, pentru 30 de zile. 

De asemenea, a fost declanșată procedura de predare în favoarea autorităților slovace. 

Activitățile investigative au fost efectuate de către F.A.S.T. România (Serviciul Urmăriri din cadrul Direcției de Investigații Criminale), sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, cu sprijinul S.I.A.S. și D.O.S. 

Totodată, s-a beneficiat de sprijinul compartimentelor urmăriri din cadrul inspectoratelor de poliție județene Bihor și Satu Mare.

Schimbul de date și informații cu autoritățile slovace a fost efectuat prin intermediul Biroului S.I.R.E.N.E. din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională.

8 comentarii

  1. Mihaita Piticu' Răspunde

    Slovai caplanificau…..Nota 4 la gramatica Portar….

    • . Răspunde

      Citind articolul ,pana sa-mi dau seama ca vorbeste de slovaci , ma tot intrebam: ce dracu is aia slovai? Pseudo jurnalisti penibili

  2. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Nota 4. Sau literele lipsă au constituit micul dejun???🤔😱🤮🥴💩😲

  3. Gyuri Răspunde

    Până acum ne bazam pe ucrainieni. Acum, că au treabă îs buni şi slovacii.

    • România reală Răspunde

      Poate tu nu ști dar în Ungaria de multă vreme sunt meseriași pe această activitate slovacii. Bineînțeles contracost. Reglări de conturi mafiote, eliminări de persoane etc. Numai la noi e ceva nou.

  4. Nagasaky Răspunde

    Felicitari ca i-ati prins!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.