Ultima actualizare: azi, 19:39

Locale

FOTO/VIDEO. 103 ani de la eliberarea Sătmarului. Manifestări organizate în centrul orașului

Astăzi, marți, 19 aprilie 2022, s-au împlinit 103 ani de la “Intrarea Armatei Române în municipiul Satu Mare”, evenimentul fiind marcat în centrul orașului.

Manifestările dedicate împlinirii a 103 ani de la eliberarea Sătmarului de către Armata Română și instaurarea administrației românești au avut loc astăzi dimineața, de la ora 11.00, în Piața Libertății, la “Monumentul Eroului Necunoscut”.

Manifestările au debutat cu un ceremonial religios, după care s-a ridicat un parastas în memoria tuturor celor ce și-au dat viața pentru eliberarea Sătmarului în primăvara anului 1919. După aceste momente, a luat cuvântul prefectul județului Satu Mare, Radu Roca, care a vorbit despre importanța zilei de 19 aprilie.

Manifestările s-au încheiat cu depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroului Necunoscut din Piața Libertății din municipiul Satu Mare.

Manifestările dedicate “Intrării Armatei Române în municipiul Satu Mare”, transmise LIVE de PortalSM:

27 comentarii

  1. Mue Răspunde

    Morții voștrii de cretini cu manifestațiile voastre de căcat. Blocați tot centrul fix acum când e mai mare aglomeratia de Paște. Handicapații pulii în frunte cu țiganul ala de prefect borât

    • ion Răspunde

      Hai, mai da si tu din labute….dom’le…..cum te-ai intitulat. Regleaza-ti si calendarul cu aceeasi ocazie, care paste-l sarbatoresti astazi? Vezi ca inca nu te-ai trezit din betie (si mai urci si la volan)….Bine-ar fi sa faca astia armata obligatorie sa-ti mai scoata filmele din cap. Traiasca Armata Romana!

    • Dr Nimeni Răspunde

      Ba bozgorilor iar va umflati in pene si dupa va victimizati? Ca noi suntem “oameni cizelati si educati” baga pl in voi si-n neamul vostru de cacati corditi ce sunteti. Iar cautati certuri pe acest kkt de site? Cine mortii mati ti-a cerut tie parerea? Te-a intrebat pe tine cineva daca ai loc in trafic? Pl bleaga ce esti te-ai trezit tu sa comentezi asa neintrebat , spune-i lui orban ofticare ta ma kktule ca aici de mergi in centru vezi arborat drapelul Romaniei asa ca te conformezi cu ce e aici in vigoare! Asa ca mars dupa petea daca nu ti bine ca nu o sa-ti simtim lipsa

      • Dorin Răspunde

        Păcat că mai respiri!Crede-mă, foarte mare Păcat! Intreabă-l te rog pe Domnii Socolan,Chindris si Bolos! Si Dânsii vor zice tot acest lucru! Odihneste-te in Pace,cât mai repede!

    • Attila hunul Răspunde

      Marș ma!!!🤮

    • Istvan Răspunde

      Ba muie, si pe mine ma deranjat traficul in sarbatoarea aia a voastra de câcat 15 martie, morti mami voastre,asa ca sa te citez pe tine. Auzi ma bozgor handicapat, mancavar korhazul pe toti.

  2. History Răspunde

    Aici ar fi mai multe aspecte de discutat din mai multe puncte de vedere dar nu e spațiul adecvat pentru așa ceva. Subsemnatul am avut plăcerea să discut cu persoane care au fost de față atunci. Deci….. Ca de obieci în țara asta ambalăm în roz istoria și vindem etnoprafuri pentru popor.
    Cine vrea să se certe cu mine în recomand să meargă la piața de vechituri. Mâine va fi deschis expres pentru voi.

    • X Răspunde

      Domnul hun… Tot te dai mare profesor p’aci, mereu cu istoria ta de cacat. Eu si romanii adevarati iti uram multa mwie. 😊

      • a Răspunde

        Profesorul Radosav are o lucrarare care descrie acel eveniment. Daca doriti caut cum se numeste lucrarea si pagina, citez din memorie: “nu se asteptau maghiarii ca tinuta cavaleriei romane sa fie impecabila.”

        • m Răspunde

          Iar în semn de maximă recunoștință au intrat cu flori și semne de bunăvoința în Ip,Tresnea și alte pământuri românești !

    • m Răspunde

      History :Chiar ai discutat cu cei din 1919 primăvara?Poate cu Bela Kun ,pe dealurile Hododului!Fugi de aici!Poate așa printre picături ți-ai amintit de opinca Sergentului Iordan de pe Parlament!Firește cel unguresc!Dar au fost plini de curtoazie oltenii!Nu v-au coborât drapelului, v-au dat și puțină mâncare!
      Iar Prefectul a fost chiar OK în cuvânt!Nu a spus nimic nepotrivit despre unguri!Bravo lui!

      • History Răspunde

        Nu mă cert cu nimeni. Eu am o vârstă și am prins inclusiv pe străbunica mea care era cetățeană al orașului. Ce faci tu e cancan și după cum am zis poți să te desfășori cum dorești printre țigani mâine la piața de vechituri. Și de unde știi tu ce dovezi sau alte lucruri am în posesie? De unde știi tu ce obiecții aș avea eu? Faptul că am scris primul comentariu imediat te pune în poziție de apărare și arunci cu venin fără să știi ce vroiam să zic? Am zis doar că aceste discuții nu-și au locul aici pentru că 99% dintre cei care comentează habar nu au și reproduc din amintire ce li s-a băgat în cap. Istoria este una indiferent dacă îți convine ori ba. Dar ca de obicei istoria este scrisă de învingători. Ia un calmant, eu nu am ce împărți cu tine.
        Restul comentariul se vrea o jignire la adresa minorității maghiare. Foarte elevat de crezi! Și de unde crezi că asta mă afectează undeva? Degeaba te agiți tot țăran ai rămas.

        • Lali Răspunde

          Am intuit ca “ai o vârsta”, având in vedere comentariile pe care le semnezi; clar ai pierdut aderenta la realitate; recomand relaxare…🤫

        • Sâcă Răspunde

          Iar o iai razna *istoricule, se vede că atunci când nu ai de unde copia ceva, indrugi tot felul de nimicuri și aiureli ….N-ai fost contemporan cu Mihai Viteazul ? Prea multă istorie pare că știi, pe care o pastrezi fiind unic, iar restul suntem niște vânzători la p-ța de vechituri….Mascăriciule Asta este constatarea mea, și nu numai a mea, după mâzgâlelile tale de mai sus. Și asta fără a avea nici o tentă de-a jignii pe concetațenii maghiari …

        • joliku Răspunde

          Mai baiete accesul la informatie este garantat tuturor in zilele noastre, pacat ca voi aveti doar o sursa, voi si caii cu ochelari.
          Sa nu crezi ca cunosti tu istoria romanilor, poate doar cea a hoardelor hune invadatoate (probabil operatiuni speciale de deRomânificare).
          La cat de facil e accesul la informatie presupun ca si un copil de 12 ani cunoaste mai multe decat tine.

          • History

            @joliku. Mă băiete mucos ce ești. Nu ne-am tras la șireturi să îți permiți să vorbești așa cu mine. Te rog spune-mi unde am spus eu ceva contrar cunoștințelor tale megafantastice și care nu corespunde cu ce știi. Am spus doar că nu a fost chiar așa. Tu poți să vorbești singur mucosule ce și cum dorești dar eu nu îți permit să te adresezi așa mie. Pur și simplu tu nu îți dai seama că eu nu am spus nici jumate cuvânt cum că ungurii ar avea dreptate, pentru că nu au. Nu știu de ce ai tu impresia asta. Pentru ca să elogiezi istoria trebuia să o studiezi și să o respecți exact așa cum este. Armata română a intrat în oraș atunci. Era o debandadă de nedescris mai ales că mai nimeni nu știa românește și nu știau ce și cum să se adreseze militarilor veniți. Apoi oastea s-a tot dus cuma venit și administrația românească s-a instalat abia în 1920. De ce nu se sărbătorește și acel eveninent? Nu merită? Măi să fie!
            Așa cum am comentat și la bazaconiile inventate la Ardud cetate medievală (alea cu domnițe și turniruri cu cruciați), pentru că așa ceva nu a fost acolo. Dacă facem ceva atunci hai să facem cum este corect. Cer prea mult?
            Cine vrea să se certe cu mine să știe că am studii de specialitate și nu la Debrecen ci la Babeș. Capisci?

  3. m Răspunde

    @History:Vezi tu History…Bănuiesc că ești un/o veritabil /ă bătrân/ă care a trăit pe aici!Multi ani iei doresc !
    Dar se pare că ai trăit cam degeaba și cam fără minte!Nu ai evoluat de la rangul de grof:toti cei care nu sunt ca tine sunt TARANI!Adevărul nu se află doar în posesia ta!Probabil și cu mintea putin alterată.NU am aruncat cu venin!Pe cei ca tine adevarul continuă să-i doară!Voi sunteți cei ce vă revărsați veninul cu orice prilej și nu vă e nici rușine și nici jenă!Eu nu vă îndemn să plecați nici în Pustă,nici în Mongolia!Bucurați-vă că trăiți aici cu respect și înțelegere…Ce ai zice de Slovacia sau de Ucraina?De fapt unde a fost primarul și Președintele ungur azi?Isi arătau respectul continuând să bea și să sărbotorescă?

    • History Răspunde

      Nu mă cobor la nivelul tău. Ești mândru că ești prost crescut. Ce te face să crezi că nu aș fi de acord cu tine? Nu vezi că încerci să te cerți singur?

      • m Răspunde

        @History:De ce sunt prost crescut?Doar recunosc derapajele pe care vârsta ni le poate juca la oricare!
        Mă bucur că sunteți de acord cu mine și recunoasteti poziția reprobabilă a ungurilor, de-a se continua a fi grofi pe pământ românesc!!Domnule History—PE PĂMÂNT ROMÂNESC!Eu sunt bucuros să trăiesc aici cu prietenii mei unguri fără să citesc amintirile denaturate de trecerea vremilor ale unora ca D-voastră!
        Nici eu ,nici d-voastră nu am rescris istoria!Doar că amintirile Ungariei Mari ii bântuie doar pe unii precum d-voastră!
        Sper că v-ați bucurat de Sărbătorile de Paste în liniște pe pământ românesc!

        • History Răspunde

          @m, eu am terminta discuțiile cu tine. Iar pentru întrebarea de ce ești prost crescut te rog recitește ce ai scris până acum. Apoi dacă nici atunci nu pricepi apelează la varianta ajutătoare și întreabă-ți părinții. Spor la treabă și la revedere!

        • R Răspunde

          M nu ai cu cine sa vorbesti, ca ori cum o dai tot ei cad in picioare ca pisica. Ba baietasilor facem ce vrem si de ori vrem in tara asta, tin sa va reamintesc ca deocamdata se cheama Romania

  4. Vasile Răspunde

    Da Govor nu ii la pușcărie,îl văd cap de afiș in fruntea PSD-ul,ăla ar trebuit scos cu picioare in cur din partid nu pus în fruntea ciurzii PSD!

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Da sefu pensionarilor no zis nimic de catargu ce trebuia pus langa economic? Ca banii io luat mai anii trecuti, si de atunci nu se msi aude nimic de falusu tricolor…pohta ce-o pohtit

  5. Volodimir Răspunde

    Dobitocilor ! ‘n caz de invazie luatzi directia
    Serbia Bulgaria si Moldova _ Be good bro’

    • . Răspunde

      Dar ce ne-au facut tarile ce le insiri? Banuiesc ca vorbesti de taranii rusi, atunci directia e doar una: Moscova.
      Ce harfe de mucos labagiu.

  6. romanas Răspunde

    Este tare jenant sa citesc comentarii injurioase cu tenta sovinista. Acesti ,,patrioti” ar pune de-un razboi la o adica fara sa-l poarte ei, ar lasa pe altii. Ce fateta mizerabila are lipsa de educatie! Pentru prima data am aratat ca o tara civilizata in ultimii ani primind cum se cuvine refugiatii. Se pare ca efortul ne-a iesit pe gat!

  7. Ax Răspunde

    Mai bine v-ați bucura de Pace și de Viață până le mai aveți ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.