Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

FOTO/VIDEO. Protest cu mii de oameni în Capitală. Au fost prezenți și sătmăreni

Un protest din cauza scumpirilor din ultima perioadă a avut loc, astăzi, în Piața Victoriei din Capitală. Mii de oameni au cerut Guvernului să vină cu măsuri concrete pentru scăderea prețurilor la curent electric, gaze naturale, alimente și carburanți. La protestul organizat de Blocul Naţional Sindical (BNS) au participat aproximativ 20 de sătmăreni.

BNS solicită de urgenţă măsuri pentru securitatea energetică şi alimentară a României şi menţionează că în plan energetic, prioritatea eliminării dependenţei de resursele energetice importate din Rusia se suprapune peste efectele liberalizării pieţei energiei electrice şi a gazelor naturale, fapt care a condus la o puternică interconectare a pieţelor de produse energetice din România (energie electrică, gaze şi combustibil) cu cele europene, cu efecte în special în ceea ce priveşte creşterea preţurilor

Suntem cel mai prost plătiți lucrători din Uniunea Europeană, dar și cei mai impozitați! Consecințele războiului din Ucraina, criza energetică, criza alimentară și inflația, ne spulberă salariile!…Astăzi protestăm civilizat! Dacă însă vom constata că pentru voi mesajul nostru nu contează, vom ieși din nou în stradă, din ce în ce mai mulți! Și asta până când nu ne vom mai simți abandonați în propria țară!”, a transmis Biroul Național Sindical.

Participanţii s-au adunat între orele 11.00 şi 11.15 la sediul Guvernului României din Piaţa Victoriei, alveola centrală, alveola media şi pe trotuarul din faţa muzeului Antipa, unde a avut loc mitingul. La ora 12.15, ei au pornit în marş pe banda I de circulaţie, pe traseul Piaţa Victoriei – Calea Victoriei – Pod Naţiunile Unite – Bd. Naţiunile Unite – Bd. Libertăţii – Piaţa Constituţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.