Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

FOTOGALERIE. S-a deschis târgul de Paşte din Satu Mare. Decoraţiuni speciale

S-a deschis târgul de Paşte din Satu Mare. Mai multe decroaţiuni şi iepuraşi cu specificul sărbătorilor parcale au fsot instalate în parcul central din Piaţa Libertăţii. Tot astăzi s-au deschis şi căsuţele de unde sătmărenii pot să îşi cumpere obiecte făcute de meşterii populari.

Până în 23 aprilie, între orele 10.00 și 18.00, în parcul din Piața Libertății, sătmărenii sunt invitați să treacă pragul târgului ce se dorește a fi un eveniment ce pune în valoare tradițiile și tehnicile de lucru meșteșugărești.
Sătmărenii vor găsi la căsuțele producătorilor o diversitate de preparate: vin, pălincă, sucuri naturale din fructe, preparate din carne, prăjituri, produse apicole, lavandă, dar și articole decorative pentru Paște, astfel încât atmosfera de sărbătoare să ajungă în fiecare casă.
Organizatorii pregătesc pentru Târgul de Paște din acest an multe surprize și și câteva noutăți.

, a spus primarul Kereskényi Gábor.

Activitățile și atelierele creative se vor organiza în funcție de condițiile meteorologice, iar programul acestora poate fi consultat la următorul link:

,,Suntem mândri că de la o ediție la alta putem aduce în fața sătmărenilor oameni care prin pasiunea și implicarea lor realizează produse de calitate, produse ce reprezintă cartea de identitate a municipiului și județului Satu Mare. Am început acest parteneriat cu @Produs Sătmărean pentru că doar împreună putem promova produsele sătmărene. Am adus în acest an elemente noi de decor, specifice Paștelui, iar atmosfera de sărbătoare se va simți în Parcul Central și cu ajutorul copiilor pe care îi invităm să participe în număr cât mai mare la toate activitățile pe care le-am pregătit. Să transformăm această sărbătoare într-o bucurie și să alegem ca prin implicarea noastră să susținem economia locală”, a spus primarul Kereskényi Gábor.

Activitățile și atelierele creative se vor organiza în funcție de condițiile meteorologice, iar programul acestora poate fi consultat la următorul link: https://primariasm.ro/satmarenii-sunt-invitati-la-targul-de-paste

În premieră atmosfera de Paște a târgului se va simți și în Parcul UFO din cartierul Micro 17 și în Parcul Liniștii din Micro 16.

În Parcul Central pe tot parcursul târgului vizitatorii vor fi așteptați cu o serie de activități, ateliere creative și concursuri pentru copii, ce vor fi organizate în funcție de condițiile meteorologice.

• 8 aprilie, 10:00 – 17:00 – Decorarea copacilor cu ouă și panglici colorate
• 9 aprilie, 15:00 – 17:00 – Desen și atelier de creație – decorațiuni cu flori
• 10 aprilie, 15:00 – 17:00 – Vopsirea unui ou gigant, cursă de sărit cu saci, vopsirea ouălor și a iepurașilor din lemn
• 11 aprilie., 10:00 – 13:00 – Atelier de creație – obiecte din piele
• 12 aprilie, 10:00 – 13:00 – Atelier de creație – decorare ouă
• 13 aprilie, 10:00 – 13:00 – Atelier de creație – realizarea ceaiurilor din plante
• 14 aprilie, 10:00 – 13:00 – Vânătoare de ouă de Paști, cursă cu obstacole, vopsire ouă
• 15 aprilie, 10:00 – 18:00 – Jocuri cu iepurașii
• 16 aprilie, 10:00 – 18:00 -Jocuri cu iepurași, atelier de creație – realizarea decorațiunilor cu flori
• 19 aprilie, 15:00 – 17:00 – Atelier de creație – realizare mască de iepuraș
• 20 aprilie, 15:00 – 17:00 – Atelier de creație – decorațiuni ouă din hârtie
• 21 aprilie, 15:00 – 17:00 – Vopsirea ouălor de Paști
• 22 aprilie, 10:00 – 18:00 – Jocuri cu iepurași
• 23 aprilie, 10:00 – 18:00 – Jocuri cu iepurași

Organizatorii evenimentului sunt: Primăria Municipiului Satu Mare, Centrul Cultural G.M. Zamfirescu, Consiliul Județean Satu Mare, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale împreună cu Asociația pentru Dezvoltarea Rurală Sătmăreană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.