Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Magazin social la Satu Mare. Produse gratuite pentru refugiații ucraineni

Crucea Roşie va deschide un magazin social la Satu Mare, pentru ucraineni. Refugiații își vor putea lua, gratuit, diferite produse de primă necesitate, informează wall-street.ro.

Potrivit sursei citate, Crucea Roşie Română a deschis opt magazine sociale în judeţele Botoşani, Cluj, Constanţa, Iaşi, Maramureş, Sibiu, Teleorman, Tulcea, iar două sunt în curs de deschidere în Sălaj şi Satu Mare. Cetăţenii ucraineni aflaţi în România pot merge la aceste magazine pentru a lua gratuit produse de primă necesitate.

,,Dacă se intensifică luptele în partea de est a Ucrainei, ne aşteptăm la un scenariu negru”

Directorul general al Crucii Roşii Române, Ioan Silviu Lefter, a afirmat că în România ar putea ajunge un grup mai mare de refugiaţi din Ucraina în situaţia în care se intensifică luptele din estul ţării vecine.

,,Dacă se intensifică luptele în partea de est a Ucrainei, ne aşteptăm şi la un scenariu negru, care ar presupune intrarea în ţară a unui grup mai mare de refugiaţi din Ucraina şi asta presupune să fim pregătiţi pentru o situaţie de acest fel. Chiar dacă ar fi pace începând de mâine, Ucraina tot va avea nevoie de sprijin umanitar, pentru că o treime din ţară eu cred că e la pământ şi cu infrastructura şi cu ceea ce înseamnă alimente şi orice lucruri de primă necesitate”, a declarat Lefter, în cadrul unei conferinţe de presă în care a prezentat bilanţul campaniei “Umanitatea nu are graniţe”.

Donații de milioane de euro pentru Ucraina

În perioada 27 februarie – 31 martie, Crucea Roşie Română a înregistrat donaţii totale în bani de 6.748.862 euro, dintre care 5.402.317 euro de la persoane juridice, 605.981 euro de la persoane fizice, iar prin SMS – 210.640 euro. Donaţiile online au însumat 529.924 euro.

Donaţiile în produse de la persoane juridice, aproximativ 2.150 tone, au atins suma de 1.533.365 euro, iar cele de la persoane fizice s-au ridicat la 230 de tone. Acestea au fost colectate în cele 47 de filiale ale Crucii Roşii Române şi constau în produse alimentare, produse de igienă, cazarmament, produse pentru copii, apă, hrană pentru animale şi produse de prim ajutor.

Peste 250.000 de persoane au beneficiat de informare, asistenţă umanitară şi servicii de restabilire a legăturilor de familie în toate punctele de frontieră din România, aeroporturi, gări şi pe autostrada A1.

Totodată, 85.932 de persoane, dintre care 40% copii, din centrele de cazare ale instituţiilor publice, dar mai ales din puncte de cazare particulare au fost asistate în această perioadă.

Sursa: wall-street.ro

FOTO: stiridecluj.ro

 

6 comentarii

  1. K9 Răspunde

    Dar pe bietii romani nu trebuie sa ii ajutam

    • Kuka Răspunde

      Ba da, cum franț nu! Ca să ajungă la piața de vechituri cu produsele și apoi să beie banii!

  2. Baton Răspunde

    Obrăznicie totală…….

  3. justin Răspunde

    ai drepatate kuka, fratilor romanistani odata trebuie sa ajungeti la nivelul moral al ucrainenilor si apoi veti fi ajutati si voi 😉

    prietenii stiu de ce

    • @Justin Răspunde

      Nu ai tu grije! Nici nu știm noi ce republică talibană creștem noi acuma cu mânuțele și ajutoarele noastre! Să nu am dreptate! La ei când e vorba de moralitate, da așa este dar la respectul față de ceilalți și la toleranță sunt mult sub nivelul nostru.

  4. Mda Răspunde

    Bine fac ca ii ajuta, aia si.au pierdut tot.
    Vreti si voi(pseudo romani) , la munca cu voi.
    Majoritatea astora ce comentaeaza impotriva ,sunteti doar niste bozgori frustrati…la munca cu voi putorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.