Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

O nouă medalie pentru Luca, elevul de aur al Sătmarului. Campion național la matematică

O nouă medalie pentru Luca Mureșan, elevul de aur al județului. Sătmăreanul, elev în clasa a VI-a la Colegiul Național “Mihai Eminescu“, s-a întors acasă cu medalia de aur obținută la Olimpiada Națională de Matematică, competiție ce s-a desfășurat în Constanța. Luca este la a doua medalie de aur, după cea obținută la Olimpiada Națională de Informatică.

Ministerul Educației și Societatea de Științe Matematice din România au organizat, în perioada 15-19 aprilie, la Constanța, Olimpiada Națională de Matematică, unde Luca Mureșan, elevul Colegiului Național “Mihai Eminescu“ din Satu Mare, a obținut medalia de aur.

Astfel, Luca a devenit singurul elev de gimnaziu care a obținut două medalii de aur într-un singur an la doua discipline, respectiv la matematică și la informatică.

„Luca dorește să mulțumească pentru susținere familiei, în special bunicului Ioan Sălăjan, domnilor profesori pregătitori, Colegiului Național „Mihai Eminescu”, Centrului Județean de Excelență Satu Mare, Inspectoratului Școlar Satu Mare, presei din Satu Mare pentru faptul că promovează excelența în educație, precum și tuturor celor care l-au încurajat pe parcurs!”, a transmis Alina Sălăjan, mama elevului.


CITEȘTE ȘI:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.