Ultima actualizare: azi, 15:26

Locale

Peste 60 de copii refugiaţi din Ucraina sunt înscriși în unitățile de învățământ din Satu Mare

Peste 60 de copii refugiaţi din Ucraina sunt înscriși în unitățile de învățământ din Satu Mare. Inspectorul şcolar judeţean, Anișoara Boitor, a precizat pentru PortalSM că atât la nivelul județul cât și al municipiul Satu Mare există deja 64 de școlari și preșcolari refugiați din Ucraina care frecventează cursurile din unitățile de învățământ.

Primii elevi care au fugit din calea războiului au început să frecventeze cursurile școlilor sătmărene din data de 17 martie. Copiii refugiaților ucraineni care au intrat deja în unitățile de învățământ din Satu Mare au vârste cuprinse între 3 și 17 ani. Grădinițele au preluat 24 de copii, iar restul de 40 de elevi s-au înscris la școlile din Satu Mare.

Copiii și tinerii sunt înscriși la Grădinița cu Program Prelungit Voinicelul, Grădinița cu Program Prelungit Dumbrava Minunată, Școala Gimnazială Mircea Eliade, Liceul Eliza Zamfirescu, Liceul de Arte și la Școala Gimnazială Rakoczi Ferenc.

Cererile de înscriere ale preșcolarilor și elevilor din Ucraina pot fi depuse de unul dintre părinți ori de reprezentantul legal, la sediul Inspectoratul Școlar Județean sau în orice altă unitate de învățământ.

Modelul cererii de înscriere este redactat în trei variante, în limba română, ucraineană și engleză, iar solicitanții pot completa cererea în oricare dintre cele trei limbi. Cererea se găsește pe site-ul ISJ sau la orice școală din Satu Mare.

Orele de curs se desfășoară în limba română sau în limba engleză, în funcție de nivelul de înțelegere al elevilor și profesorilor.

7 comentarii

  1. Viorel Răspunde

    Ati auzit de fantana alba?
    https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Masacrul_de_la_F%C3%A2nt%C3%A2na_Alb%C4%83
    De ce nu scrieti un articol si despre ei?

    • Ph Răspunde

      Băgați bine la cap, rusia este capul răutăților, cum nemții au fost de unde lua antonescu “lumină”. Doar google it: antonescu odessa. Să vezi ce le-au făcut românii noștrii ucrainienilor. Cu plăcere.

      • History Răspunde

        👍. Și anno până-n Crimeea au tot “eliberat”! Mai bine ar tăcea ăsta. Că nu de alta dar unele aspecte tot nu sunt lămurite bine nici acum.

    • c4s Răspunde

      “români au fost uciși de către trupele sovietice” deci sovietici nu ucrainieni, armata i-a omorat, nu populatia de acolo a dar cu pietre in ei.

  2. USR PLUS (căcat) Răspunde

    Bla bla bla…. Pune mâna și ajută necăjiți atât… Nu bogați Ucrainei

    • USR Răspunde

      Tu fă un bine și pune mâna pe carte și învață să comunici!

      • @USR Răspunde

        Nu găsim manualele de #lgbtq, #blm, #metoo și altele. Probabil la astea te refereai când vorbeai de cetire.🤔😱😲🤮

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.