Ultima actualizare: azi, 20:42

Locale

Poet din Satu Mare, într-o antologie ce se vinde pe Amazon. Banii, donaţi Ucrainei

Poetul sătmărean Francisc Edmund Balogh a publicat poezii într-o antologie internațională de limba engleză ce se vinde pe Amazon, iar banii obținuți îi donează persoanelor refugiate din Ucraina.

Platforma internațională de poezie „ The Poet” din Anglia a propus o idee de creație poetică pe tema războiului din Ucraina și a tuturor aspectelor ce pot deriva de pe urma acestui eveniment nefericit. Acestei provocări creativ-emoționale i-au răspuns poeți din lumea întreagă, într-un final fiind selectate creațiile a peste 250 de poeți din 53 de țări, printre care și creația sătmăreanului Francisc E.Balogh.

Galeria poeților incluși este una selectă fiind prezenți autori aflați pe o pantă ascendentă în ceea ce privește afirmarea internațională, poeți premiați și chiar pretendenți la premiul Nobel pentru literatură.

Aceste creații poetice sunt incluse în antologia denumită foarte sugestiv„Poetry for Ukraine”.

Prin realizarea acestei antologii se urmărește realizarea unui scop caritabil, toate fondurile obținute din vânzarea ei fiind donate pentru ajutorarea cauzei Ucrainei.

Cartea se poate achiziționa de pe Amazon, ajungând până la momentul de față pe locul întâi al vânzărilor de carte.

Acesta trece printr-o  perioadă de efervescență creativă ceea ce se poate observa și prin prisma rezultatelor bune obținute la concursurile literare naționale, internaționale precum și prin includerea a unor creații de ale sale, în diverse antologii internaționale de limba engleză.

În ceea ce privește participarea la concursurile literare, Francisc și-a consemnat recent prima participare la secțiunea proză, cu o proză scurtă care a fost apreciată pozitiv de către juriul format din scriitori, profesori și critici din România, Italia și Spania, obținând mențiunea 1. Acest rezultat meritoriu s-a consemnat în cadrul ediției a-IV-a 2022 a Festivalului Concurs Internațional de Creație Literar Artistică „Elogiul iubirii”.

 

Un comentariu

  1. USR PLUS (căcat) Răspunde

    Terminați fraților cu Ucraina… Noi in maxim o luni om fi in situația lor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.