Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

PROIECT. Parcare subterană în faţa hotelului Dacia. Primăria concesionează proiectul

Parcare subterană în faţa hotelului Dacia. Primăria Satu Mare a pregătit un proiect pentru construirea unei parcări de peste 100 de locuri în Piaţa Libertăţii, în subsolul din faţa hotelului Dacia. Urmează ca proiectul să fie supus aprobării Consiliului Local în şedinţa de azi şi să fie concesionat unei firme care să realizeze investiţia.

Potrivit informaţiilor PortalSM există intenţia firmei din Ungaria, controlată de statul maghiar care deţine şi hotelul Dacia, de a realiza această investiţie.

Detalii din proiect:

“Se propune astfel realizarea pe latura de nord a parcului, înspre acesta și construcțiile care definesc Piața Libertății pe partea de nord, o parcare subterană pe un singur nivel care să deservească serviciile a căror activitate se desfășoară în perimetrul pieței, cu precădere imobilele hoteluri și restaurante. Suprafața construită totală la nivel subteran va avea 3 540 mp și va cuprinde 111 locuri de parcare precum și multiple puncte de acces pietonal (intrări/ieșiri) dar și spații de serviciu impuse pentru o astfel de funcțiune de normele în vigoare.

Accesul în construcția propusă se va realiza de pe strada I.C. Brătianu, iar ieșirea autovehiculelor se va realiza prin acelasi punct. Pentru pietoni se vor realiza 3 puncte distincte de intrare/ieșire din parcare plus un culoar destinat lor în mod specific pe rampa de acces a mașinilor. Dintre acestea, în 2 noduri de circulație va exista și lift.

Din punct de vedere structural, imobilul subteran se va realiza din elemente de beton armat și elemente prefabricate din același material. Utilitățile se vor asigura prin racord la rețelele existente stradal și în zonă”.

INDICATORI TEHNICO-ECONOMICI PROPUȘI ÎN PROIECT

Valoarea totală a investiției: 19.031.142,80 lei (fără TVA)

din care construcții-montaj 17.706.800,00 lei (fără TVA)

DURATA DE EXECUȚIE A OBIECTIVULUI DE INVESTIȚIE

Realizarea efectivă a lucrărilor aferente investiției se va derula în decursul a 12 luni, de la începerea acestora.

CAPACITĂȚI

În urma realizării investiției propuse, vor rezulta următorii indicatori de performanță ai parcării subterane:

Suprafața construită: 3540 mp

Lățime: 220 m

Lățime: 27 m

Locuri de parcare creată: 111 locuri

Valoarea investiției de 19.031.142,80 lei raportat la suprafața construită de 3540 mp rezultă o valoare unitară de 5.376,03 lei/mp echivalent a 1.086,33 euro (1 euro = 4.9488 lei la data de 08.12.2021). Valoarea unitară pe loc de parcare este 19.031.142,80 lei / 111 locuri = 171.451,74 lei/loc de parcare echivalent a 34.645,11 euro/loc de parcare.

Comparativ s-a analizat construirea parcării supraetajate de pe strada Kogălniceanu unde costul unitar era 961 euro având valoarea unitară pe loc de parcare de 34.031 euro.

7 comentarii

  1. . Răspunde

    Ma astept la ceva comentarii picante.

  2. USR PLUS (căcat) Răspunde

    Forte bine că fac ungurii…. Daca românii nu vreau așteaptă totul de.a gata…

  3. urbanism Răspunde

    Chiar nu înțeleg de ce trebuie concesionată treaba la Manevi, chiar dacă ei dețin hotelul de acolo. Că nu sunt singurii din zonă. Dacă tot vrea concesionare autoritatea locală pe acest domeniu public pentru că probabil nu are nici capacitate și nici bani ca să finalizeze parcarea atunci ar trebui să cheme la discuții toți potențialii beneficiari hotelieri din zonă și nu numai (instituții publice, bănci). Așa riscăm să rămânem cu o groapă ca în cazul lui Bodi de lângă podul Decebal și care stă de vreo 15-17 ani așa. Nu am înțeles nici acolo de ce nu se face ceva cu groapa aia. După mine nu miroase a ceva kosher. Probabil la cineva îi “place” să dea cu subsemnatul??? Nu de alta dar vedeți ce am pățit și cu ștrandul vechi! Aia cred că se va redeschide poate eventual peste 2-3 ani cel mai devreme.

  4. Kuka Răspunde

    Momentan, în locul respectiv sunt aproximativ 60 de locuri de parcare, din care 10 sunt rezervate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare, iar alte 10-15 sunt ocupate de bordelele Dana și Boudi!
    Din viitoarea parcare cel puțin 20-25 de locuri vor fi rezervate de hotelul Dacia, viitor Panonia, așa că, orașul nu rămâne cu multe din această afacere!

    Totuși, sunt curios, din ce materiale speciale urma să fie construită parcarea de pe Kogălniceanu, de ieșea valoarea unui singur loc de parcare la 34.031 EUR?!?

  5. GemeZamfirescu Răspunde

    Intelectualul de Debrecen și intelectualul fosului de cal,Gaborică și Masculică cred ca au pus-o de o mare afacere!Vizionari, cum sunt cei doi cred ca o sa-i dea niște bani serioși amantei criminalului Putin,plătită in ruble transferabile,pe numele sau Victorița Orbanova…In caz ca nu stiati Manevicacamaca nu a plătit un cent pe Hotelul Dacia!!! Contractul va fi achitat doar dacă numita firma primește fonduri europene pt reabilitare ( pe care sa le sifoneze)nu mai târziu de 3 ani de la semnarea de către părți a actului adițional care prevede aceasta clauza!!!Cesul ticăie!Deci puterea financiară a lui Manevi in acest moment este ZERO, DAR TOTUȘI PRIMEȘTE IN CONCESIUNE O LUCRARE DE LA PRIMĂRIA SATU MARE! Chiar foarte tare! Ceva licitație pt.concesiune avem?Ceva consultare publica?Ceva Puz,Pug?Nimic! Știm doar ca Tarr va fi betonatorul căruia i se va atribui lucrarea!Vizionari in mișcare ce sunteți,Gaborică și Masculică va îndreptați serios spre stabilimentul de pe Mileniului nr.2,cu câteva opriri pt realimentare hibrida la DNA Oradea!Despre eficienta proiectului a făcut cineva un calcul mai sus câte locuri de parcare desființați ( mai ales ca și Horea o sa fie pietonala la presiunea unui cafegiu chel care nu a fost satisfăcut nici electoral,nici imobiliar pe str.Iuliu Hosu,nici măcar gagica nu i-a rămas angajata in prefectura) și câte crează Manevisulaș****ș,care practic va jecmăni in numele și profitul statului descalecatorilor iobagii transilvăneni riverani și deținători de afaceri in zona!
    PS.Gaborică, cu Lacul Cubic, ca a rămas lac după ultima ploaie,așa-i(?),cum stai? Te anunț ca doua persoane de la o oarecare firma din Regat au dat zilele trecute niște declarații,la o instituție teritorială,una cică s-a transformat in autodenunț!Ups,nashpa rău vizionarule!

    • HeinHim Răspunde

      Ma doare fix in cot, ca cine, cum, care, face lucrarea respectiva. De mine poate fi si o firma din Noua Zeelanda, Numai sa fie pusa la punct odata si odata. Sau dupa gandirea ta post-comunista : Sa nu ne vindem tara ?
      Auzi la el – consultare publica, puz pug….

      • 🤔🤔🤔 Răspunde

        Auzi la el!?!? Respectarea legii!?!? Ca ce chestie????
        Sunt de acord ca sa se faca dar inca avem niste legi care nu sunt facultative. Totusi nu pricep de ce nu se face nimic pe Kogalniceanu mai ales ca totuil este demolat si proiectul e gata de mult. Parcarile astea sa fie clar nu o sa ajunga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.