Ultima actualizare: azi, 15:02

Locale

Refugiat ucrainean decedat în Munții Maramureșului. Altul a fost găsit degerat

Mai mulți refugiați au încercat să ajungă în România prin Munții Maramureșului. Din cauza zăpezii, unul nu a mai putut înainta, așa că a fost nevoie de intervenția salvatorilor montani, informează Digi24. Un alt bărbat nu a supraviețuit, fiind găsit decedat într-o râpă.

În cursul nopții, la ora 2.48, la 112 a fost anunțat că o persoana rătăcită a fost găsită de către doi salvatori din Ucraina, pe teritoriul Ucrainei, a declarat purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş.

Persoana în cauză avea picioarele degerate şi nu a putut fi transportată pe jos, așa că a primit ajutor medical la fața locului de la cei doi salvatori, potrivit sursei citate.

Totodată, salvatorii au cerut intervenția unui elicopter pentru transportul cât mai rapid la un spital.

,,Operatorul 112 ne-a făcut legătura cu ofiţerul de serviciu din cadrul Dispeceratului de Coordonare Elicoptere Mureş care ne-a solicitat să luăm din nou legătura la ora 06.45, la răsărit, pentru a evalua condiţiile meteorologice şi în cazul în care acestea vor fi favorabile vor permite elicopterului să efectueze zborul de recuperare a persoanei rănite”, a precizat purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş.

Totodată, una dintre cele două persoane salvatoare a transmis coordonatele pentru a putea fi localizaţi. “Echipele de salvare din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Poienile de sub Munte şi echipele de sprijin de la celelalte structuri şi Salvamont s-au întors la bază, în jurul orei 03.20, nereuşind identificarea locului unde se găseşte persoana în cauză”, a mai spus Dan Bucă.

Tatăl bărbatului a fost găsit, decedat, într-o râpă.

În Munţii Maramureşului, la graniţa româno-ucraineană, stratul de zăpadă în unele locuri ajunge la 1 metru, iar vremea se schimbă rapid.

Sursa: Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.