Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Satu Mare va fi legat la rețeaua de autostrăzi europene. Proiectul a primit undă verde

Satu Mare va fi legat la rețeaua de autostrăzi europene. A fost desemnat în Ungaria constructorul pentru primul tronson al drumului expres M49 spre Satu Mare.

,,În urmă cu exact un an, am discutat la Satu Mare cu dr. Palkovics László, ministrul Inovării și Tehnologiei din Ungaria, despre realizarea conectării variantei de ocolire a Municipiului Satu Mare la rețeaua de autostrăzi europene (autostrada M3 – M49). Conectarea municipiului Satu Mare cu drumul expers M49 din Ungaria, respectiv deschiderea punctului de trecere a frontierei Oar-Csenger, sunt proiecte ce vor contribui la un nou progres și succes comun’’, a scris, pe pagina sa de Facebook, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.

 

 

 

13 comentarii

  1. Vlad Tepes Răspunde

    Multumim Viktor Orban !
    Daca puteam , te votam !

  2. Satmarean 1 Răspunde

    Te poti muta in Hu definitiv ca sa-l votezi data viitoare. Acum ai pierdut trenul.

  3. Ares Răspunde

    Mai are de facut statul roman proiectul de unire autostrada, autostrada poate era indicat sa iasa spre orasul Satu-Mare. Cam greu de unit cu autostrada oradea ar fi fost ceva foarte bun la nivel macro economic legatura mai aproape de oras.
    Ne mai lipseste un parc industrial legat feroviar, poate ar fi venit si nisan/tesla in romania, daca aveam asa infrastructura industriala.

  4. joliku Răspunde

    Ungurii fac autostrazi catre Siberia, noi inspre incotro👀

    • altu fără bmw Răspunde

      @Joliku, la momentul 1997-1998 s-a pus ln discuție interconectarea șoselelor rapide dintre noi și Ungaria. Atunci au zis că facem dinspre Satu Mare spre Baia Mare și spre Moldova drum expres și asta se va lega de M1. Unde este acum drumul expres? Câți ani au trecut???😱😱🤔😲🤮 La momentul respectiv autostrada M1 era în zona Szerencs undeva pe malui Tisei. Între timp ungurii au ajuns aproape de graniță dar noi #pevecistăpâni vorbim vorbe și atât. Cei care au boală pe Orban Viktor sau pe unguri e strict treaba lor. Dar spuneți și voi cum se poate ca o jumate de țară față de noi și fără rezerve naturale practic cum se poate că ne surclasează zi după zi? De rușine nu ați auzit?

  5. Nyznaiu Răspunde

    Numa verde?. Rosu si alb nu?

  6. Aurelianu' Răspunde

    Mindenki kösonöm Viktor Orban!

  7. Irony Răspunde

    Noi nu avem nevoie de autostrazi. Prin aceste autostrazi intra vestul si ne fura tara, bucata cu bucata.
    Iar daca totusi se fac, mai bine spre Moldova, spre Est, in directia spre niste Mănăstiri , unde putem ajunge cit mai repede, sa putem pupa moaste.

    • radical2 Răspunde

      Comparatiile sunt de prisos. Constructia la campie difera fata de ceea de pe teren accidentat sau delurit. Adevarat ca ungurii se misca mai repede si nu se afunda in birocratie. Partea aceea va fi gata inainte de urmatoarele alegeri probabil ca sa mai castige Viktor niste voturi de la prostime.

  8. Spitalul 9 Răspunde

    Cei care aveți probleme de nu știu care natură cu asfaltul unguresc să știți că aveți interdicție de a-l folosi. Nici măcar să vă uitați la ea nu aveți voie! Că vorba aia cine știe ce pățiți dacă călcați pe el! Dar dacă tot vreți autostradă să vă uitați la pozele făcute pentru proști (adică pentru voi) unde apare și autostrada Transilvania. Aia care teoretic trebuia să fie gata în 2008. No, au pornit reflexele pavloviene și salivați deja?

  9. a* Răspunde

    @radical2, hai să recunoaștem că pe de-o parte la ei este o legislație în domeniu mult mai clară și ce e și mai important NU SE FURĂ ÎN HALUL ÎN CARE SE FURĂ LA NOI! Aici nu mă refer la faze de genul că se fură cu roabă materiale de construcții de pe șantier ci că se fură sistematic și instituționalizat ca la noi. Adică începe de la studii SF umflate, achiziții dubioase etc. Ca să nu mai spun că la noi se practică la greu proiectarea din birou. A se vedea în acest sens cazul cu varianta de ocolire Satu Mare în care nu erau prevăzute strămutarea stâlpilor de înaltă tensiune care erau acolo de pe puțin 40-50 de ani! Refuz să cred că cine merge pe teren nu le observă! Așa că alt proiect, alte avize, întârzieri și mulți-mulți bani în plus.
    Și încă un lucru. La unguri nu s-au ascuns după deget ca și noi că folosirea autostrăzii va fi gratuit. Au zis din start că va fi pe bani iar executantul are tot interesul ca autostrada să fie cât mai rapid operabilă. Pentru că de la acel moment banii investiți încep să fie recuperați. Noi de ce nu facem asta? Cred că știi răspunsul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.