Ultima actualizare: azi, 15:48

Locale

Acuzații grave la Carei. Polițiștii ar fi bătut și încătușat un activist pentru protecția animalelor

Un activist pentru protecția animalelor susține că a fost bătut de polițiști pentru că a ridicat o pisică din mijlocul străzii. Totul s-ar fi întâmplat ieri, în municipiul Carei.

Sătmăreanul aduce acuzații oamenilor legii și spune că l-au tratat ”ca pe ultimul infractor” pentru că a ridicat o pisică de pe stradă. Acesta spune că evenimentele s-au întâmplat într-un cabinet veterinar, acolo unde a fost pus cu fața la pământ și încătușat de polițiști. Mai mult decât atât, sătmăreanul spune că s-a ales și cu amendă de 3.000 de lei, dar și cu mâna în ghips.

,,Batut de politie si arestat in cabinetul veterinar. De ce ? Pentru ca am luat din mijlocul strazii o pisica. Dintr-un cartier unde era si inca e plin de pisici, nesterilizate, pe care locatarii le inmultesc ca sa prinda sobolanii din mizeriile blocurilor. Dupa ce am prins pisica, locatarii au chemat politia. Trei politisti au venit, le-am explicat ca is de la asociatia de protectie a animalelor, ma stiau. Politistii au zis ca imi sparg masinia ca sa puna inapoi in strada pisica. Desigur locatarii au recunoscut ca pisica traieste pe strada, ca e nesterilizata si ca ar avea pui. De aceea am fost deacord cu politia sa mergem la veterinar sa verifice daca are lactatie pisica.

In holul cabinetului veterinar, unul din politisti a vrut sa imi ia din mana cusca cu pisica, cand am vrut sa ii filmez cu telefonul, mi l-au lovit din mana, a zis colegilor politisti :“trage picioarele de sub el”, am cazut cu fata in jos, m-au incatusat si m-au dus la sectie ca pe un ultim infractor. Eu aveam in masina inca o pisica foarte bolnava cu care veneam tot de la veterinar. Le-am zis ca e canicula si ca va muri in masina, nu le-a pasat. M-au dus la sectie si pisica a ramas inchisa in masina in plin soare. Aproape o ora am fost tinut in catuse la politie, si amendat 3000 de lei!

La spital la urgenta mi-au pus mana in ghips, s-a umflat de la vase de sange sparte iar la medicul legist au vazut clar si loviturile la cap datorita faptului ca au tras picioarele de sub mine. Amenzi primesc nu cei care abandoneaza, nu cei care inmultesc in strada animale ci amezile de mii de lei se dau asociatiilor si salvatorilor care din banii proprii salveaza animalele abandonate, lovite de masini, bolnave si muribunde din strada.

Impreuna cu alte asociatii din Romania intentionam un proces colectiv impotriva Politiei Romane pentru neaplicarea legilor”.

PortalSM a solicitat un punct de vedere din partea IPJ Satu Mare.

 

Un comentariu

  1. USR PLUS (căcat) Răspunde

    Așa ar trebui sa se întâmple cu marea parte a activiștilor…. Mare lor de gunoaie nu au ce lucra…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.