Ultima actualizare: azi, 17:25

Locale

Adrian Cozma cere demiterea lui Tanczos Barna, după ce hocheiștii României au cântat ”imnul Ținutului Secuiesc”

Deputatul Adrian Cozma cere demiterea ministrului Tanczos Barna, după ce hocheiștii din echipa națională a României au cântat ”imnul Ținutului Secuiesc” alături de maghiari la Campionatul Mondial din Slovenia. ”Este inadmisibil (…) Un gest incalificabil”, a spus Adrian Cozma, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Reacția deputatului Adrian Cozma:

,,Am rămas consternat și sunt revoltat de ceea ce s-a întâmplat în Slovenia la Campionatul Mondial de Hochei.

România a fost umilită și de jucătorii care au cântat imnul Ținutului Secuiesc și de ministrul Tanczos Barna, care s-a pus la peluza galeriei Ungariei, și a girat acest comportament nedemn și care nu e o întâmplare. Ne aducem aminte de un alt episod, când același Tanczos Barna a refuzat să interzică imnul secuiesc  la meciurile de hochei pe vremea când era președinte al Federației și care a spus: “Vom cânta și de acum înainte”.

Este incalificabil gestul de ieri și măsurile pe care trebuie să le luăm trebuie să fie ferme și imediate. Cer premierului demiterea ministrului Tanczos Barna din funcția de ministru. Simbolurile țării sunt sfinte pentru orice român de orice etnie. Cine nu respectă simbolurile țării, nu poate face parte din Guvernul României!”

Naționala de hochei a României a pierdut și ultimul meci de la Campionatul Mondial din Slovenia, 2-4 cu Ungaria, la finalul căruia a existat un moment controversat.

Concret, după intonarea imnului câștigătoarei, aproape toți jucătorii din naționala României s-au strâns în fața tribunei în care se regăseau suporterii maghiari și au cântat, alături de hocheiștii echipei Ungariei, imnul așa-numitului Ținut Secuiesc, se arată în clipul video publicat de Prosport.

 

55 comentarii

  1. MaciLaci Răspunde

    Cea mai mare problema din acest an.

  2. tapsihapsi Răspunde

    si daca cantau imnul ukrainei era OK?

    • History Răspunde

      Acum da că e la modă. Dar acum trei luni și cu ăla era scandal.

      • Hc Răspunde

        Niste gunoaie sovine, asta da cultura mongola, sa traiti 3 days cu aia de alaltaieri.

  3. c-block Răspunde

    Pe când demisia lui că a promis aiurea-n tramvai o grămadă de lucruri și nu s-a ținut de cuvânt? Gen prețul carburanților la începutul războiului? Ce s-a întâmplat? Cine i-a mâncat limba că nu mai scoate o vorbă despre subiect? Sau tocmai de aia îi vine mănușă acest eveniment recent ca să deturneze atenția de la incompetența unora? Eu zic să interziceți toate sporturile că dacă tineretul va face sport există riscul ca să devină sănătoși. Am distrus și gimnastica, handbalul masculin și multe altele așa că ar fi păcat să nu urmeze și hocheiul. Că ungurii cu kkt-ul lor de țară și fără resurse au promovat a treia oară într-un deceniu în elita mondială la hochei nu te revoltă mon cher??’ Am ajuns să ne dea clasă cam la orice sport țări de genul Burundi! Nu ne vindem țara decât cu dedicație și pe bucățele?? Cine vă mai crede? Pe tine și pe Rareș Bogdan? Bleah.

  4. Satmarean 1 Răspunde

    Asa se intampla cand nu se iau masuri radicale la timp de organele competente ori de cate ori se intampla asa ceva. Daca nu le convine sa reprezinte Romania sunt liberi sa plece sa reprezinte ce stat vor, si sa traiasca unde vor. Sper ca acei ,,jucatori ” sa nu mai reprezinte Romania niciodata,iar cei care ii conduce(minister,federatie) sa-si dea demisia.

  5. Eu Răspunde

    Iara si-a deschis gura Traficantul ? Mai baiete,tu ia o carte si mai citeste cate ceva din istoria Tinutului Secuiesc! Ei exista inainte sa devii tu traficant! Pe mine Roman fiind sincer ma deranjeaza mult mai mult ca in politica sunt multi ca tine! Mai exista si in PSD unul ca tine ,il cunosti? Raducu ! Si el face exact ca tine,adica GARGARA! Unde sunt lucrurile promise de tine? Benzina s-a ieftinit ? Tot la “Bozgori” alimentezi si tu?

    • Ptr @Eu Răspunde

      Stimate Domn. Ai PERFECTĂ dreptate. Cozma atâta ştie. Lătratul să ascundă incompetența şi impotența (politică). 😉

      • Barna Răspunde

        Bade Ioane: poți fabula….Dar ….are dreptate deputatul sau nu?🙈

      • Eu Răspunde

        Dar pana cand mai suntem condusi de aceasta clasa politica incompetenta! Chiar nu mai avem nici o sansa?

  6. România reală Răspunde

    @Satnarean 1. Această situație se datorează exclusiv faptul că avem clasa politică oe care o avem. Și individul ăsta am înțeles că a lăsat urne de netăgăduit la Forestier până să-i reușească bacul cumva. Dar nu aș face mare tărăboi pe cântatul ăsta. La cum au jucat băieții în curând nici națională nu vom avea. Jumate din lot era din Secuime. Dacă te superi și faci scandal poate/sigur se duc dincolo chiar dacă nu au șanse să prindă lotul maghiar net superior și la anul în liga a treia nici echipă nu vom avea. Serios spun. Dar ce bine va fi atunci pentru tine! Nici bătaie de cap nu vei avea dar nici echipă! Bravos națiune!

  7. Satmarean 1 Răspunde

    @Eu.Traficat esti tu sarantocule….care alimentezi la ….bozgori! Nu sunt sovin dar ce e prea mult, e prea mult.

    • Eu Răspunde

      @Satmarean 1 ,ce e prea mult? Calmeazate,vei putea fuma si maine CingLing! Te deranjeaza adevarul? Gandeste si dupa acea raspunde !

  8. Satmarean 1 Răspunde

    @România reală. Decat asa nationala mai bine ma lipsesc, oricum nu ma reprezinta, daca canta altceva in loc de imnul national si cu adversarii dupa cap.

  9. Gheorghe Răspunde

    Eu,,,bozgorii”asa cum le spui tu unora au consumat mii te tone de carburant romanesc.Daca tot te pricepi la istorie de ce nu spui ca se ducea carburant,electrocasnice,mobilier,parchet și câte și mai câte din tara asta pe care o scuipa unii.Chestiunea cu imnul este rezultatul comportamentului autorităților romane al partidelor politice care fac,,hora unirii”impreuna cu udmr-ul o asociație a maghiarilor.Ia băgați prag electoral de 10% sau mergeți la votare în procentaj de peste 60% și o sa vezi cum dispare udmr….Da sunteți chiar atât de stupizi?….când vedeți ce se întâmplă sariti în sus de cur,vreo 3 zile iar după aceea totul merge,,cum am stabilit”Mai politicieni de doi bani sunteți juste trădători de neam și tara….crăpați!

    • Norick Răspunde

      “când vedeți ce se întâmplă sariti în sus de cur”
      Hombre , cine sare si acuma sus ??, Intreb asa pentru simpla curiozitate .. 😛 :.-)

      • Gheorghe Răspunde

        Norik,daca citesti cu atentie marita o sa-ti dai seama ca din ce am scris rezulta cine ,,sare sus de cur”…ia vezi si stoarce-ti neuronii…..no bine,amu pricepusi,panimais.

        • Norick Răspunde

          George : am citit.:-P Concluzia : tu esti in minus cu neuroni.. 😛 🙂
          Peace ! 😀

          • România reală

            @Norick. Corect. Cei care deja vedeau apocalipsa 2.0 în varianta autohtonă erau tocmai #pevecistăpânii. Așa să vă îngrjiți și de alte aspecte tovarăși ca și de asta și imediat nu o să vă recunoașteți propria voastră patrie! Pentru că țara asta merită infinit mai mult, mai mult de la proprii locuitori și nu numai slogane din astea goale patriotarde. Dar cum voi obosiți repede după o fază din asta și exploatați la maxim neuronii tricolori după aia mergeți rapid la nani iar puleticienii vă fac rapid ferfeniță. Dar nu-i bai, unguri să nu fie în ecuație altceva orice se poate!🤔😱😲🤮🥴💩💩😤🤯😭 Oare????? La logică cât ați avut la școală? Pardon, am uitat că voi ați umblat pe lângă la crâșmă și la păcănele. Important e că mai găsiți câte o cărămidă pe stradă cu care să vă dați în piept. Jalnici sunteți, tocmai buni de cules sparanghel. Nu știu, voi aveți un fel de limitator de inteligență???

          • Norick

            @România reală : ma bucur ,ca mie-mi adresezi telenovela de mai sus , desi eu ne te-am bagat in seama. No stress hombre , calmeaza-te cu un pahar de apa rece.. Eu nu am suficient de scoala industriala sa inteleg gargara scrisa de catre tine… 🙂 Sorry.. 😛

    • Eu Răspunde

      @Gheorghe,calmeazate! Nimeni nu vine sa-ti fura tara ! Stai relaxat ia un calmant ,porneste Tv-ul si uitate in continuare la A3 ,acolo sunt stiirile adevarate !

  10. Satmarean 1 Răspunde

    @Gheorghe. Din pacate ai mare dreptate.

  11. M Răspunde

    Nu -l prea agreez pe nasul…dar are dreptate!Toate au limita!Inclusiv cea a bunului simt!

  12. Crăciun Ghiuri Răspunde

    Întrebare. Dacă se dovedește și așa se pare că așa și este că e un mare fake știrea asta vă angajați să vă cereți scuze???

  13. Ciocan Răspunde

    Inflația a ajuns la 15%, iar benzina 8 lei. Noi ne certam pe teme de hokey? Hai sa fim serioși.

    • B Răspunde

      Doar in mintiuca ta chestie de hokey! E mult mai grav și cu atât mai mult de condamnat!Nerecunoasterea însemnelor naționale, punerea lor sub semnul întrebării,este barbarie sa nu zic crima!

      • @B Răspunde

        ….iar tu esti un psihopat. Si eu sunt maghiar, chiar daca traiesc in acest oras pe care ati corcit in ultimii 50 de ani….dar ma pis pe insemnele si imnul vostru. Isten áld meg a magyart ! Asta este imnul meu apropiat de inima mea, opincarule imputit ce esti. Bocskoros faszszopó ami vagy

        • Galatasarai Răspunde

          ai dreptate
          azt hiszik övék az ország ,a hatalom és a dicsőség

        • B Răspunde

          Din păcate aceasta este atitudinea unor unguri fata de romani !Bucurati-va!!!

  14. jhllo Răspunde

    daca o ursoaica naste pui in coteti de porc …pui n-o sa fie purcei niciodata

  15. Raul Răspunde

    Adrian Cozma provine dintr-o familie mixta, mama de etnie maghiara, iar tatal roman. Nu stiu cum se face ca tocmai cei din familii mixte dezvolta complexul asta identitar și vor sa fie mai romani decat romanii. Adrian Cozma e un asemenea exemplu, neapartinand etnic neamului românesc, vrea sa compenseze printr-un naționalism virulent de grota, sa demonstreze cumva ca e roman.

  16. Fred Astaire Răspunde

    La ce poti sa te astepti cand pui lupul paznic la oi….
    O tanczat un csardas cu inamicu…? no si cei.

  17. Horațiu Răspunde

    Și noi vrem să intrăm în spațiul Schengen cu așa o atitudine……..
    Trebuie să schimbăm mentalitatea radical față de alte minorități…..
    Cu așa o mentalitate primitivă ,neargumentata n-o să ne ia niciodată în spațiul Schengen

  18. România reală Răspunde

    @Norick, păi ce să-ți mai spun așa? Am vrut să te susțin că și eu sunt sătul de acești autodeclarați apărători ai patriei dar văd că nu ai nevoie. Că în rest tot țăran ești nu e vina mea. No offence. Sorry. Aaa, era să uit! Peace. Că văd că așa pricepi mai bine. Data viitoare îți voi scrie în cod binar.🤮
    Condoleanțe familiei că trebuie să te suporte.🙏😰

    • Norick Răspunde

      @România reală : mersi hombre ,si eu iti doresc mai multe bune, decat rele.. 😛 No offence
      P.S. si familia ta are de suportat ” bugăt” In rest , poate suntem de aceeasi parte, doar ai probleme cu comunicatie… (sau la mine e problema cu receptie.. 😛 ::-) )
      Peace ! 😀

      • România reală Răspunde

        @Norick, nu știu cum să-ți povestesc dar eu pe ai mei i-am dresat. De fapt nu cred că a fost greu pentru că s-au convins singuri că în majoritatea cazurilor economisesc timp dacă mă ascultă. Asta fără emfază spun. Dar urăsc din tot sufletul acești teroriști ai netului care lansează câte o pastilă ca și la articolul ăsta și apoi stau pe margine și salivează. Ca la un meci de fotbal de la județeană.🤮

        • Norick Răspunde

          @România reală : o.k. mea culpa ! 😛 Receptorii mei deja doresc o revizie capitala (factory reset) 😀 😛 In rest toate cele bune – la ultimul tau comentariu ai dreptate 100 %!

  19. Observator Răspunde

    Adresez o simpla intrebare tuturor înflăcăraților in ale …imnului secuiesc si restul bla,bla, bla-urilor unguresti – pe vremea lui Ceaușescu , ce făceați , unde erați , că nu vă auzea nimeni glasciorul ? Cine vă reține sa stati intr-o tara pe care nu o iubiti , ale carei insemne nationale nu le respectati ? Acum e liber la vamă , dacă va plac cangurii , puteți oricând sa mergeți sa adoptati unul ! Traiasca Romania Mare !

    • Foxforcefive Răspunde

      Nu uita ca esti in UE cand mergi dincolo cu asta te mandresti, daca vrei vremea lui Ceausescu poti sa vezi cum e la rusi si atunci vei fi mai multumit sa traiesti acolo. Aici unii ne-am trezit in alta tara dupa ce altii au impartit teritorii, dupa razboi.

  20. Mae Răspunde

    Da blegu de iohanis unde-i de nu are un cuvint de spus despre ce sa întîmplat !!!!! Are alte probleme sa ne bage in război !!! Și unguri ne fut în gură așa pe românește !!!!! Scoateți UDMR de la guvernare și desființați echipa !!!! Adi ocupate de lăsați lucrurile așa o sa continuam sa luam muie mai departe !!!!

  21. Ludovic Orvan Răspunde

    Deputatul Adrian Cozma se afla în Veneția la nunta lui Beny Kira, sponsorul sau oficial. Beny a închiriat un castel pentru a se casatori cu iubita. Sejurul lui Cozma este plătit din banii încasați de Beny de la italienii de pe centura.

  22. Attika Răspunde

    Kérlek hallgasd meg az új videómat

    https://www.youtube.com/watch?v=QKEi7iQ3evs

  23. Vasi Răspunde

    Arestati, judecati, condamnati pentru acte de tradare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.