Ultima actualizare: azi, 17:11

Locale

Atac cu rachetă în Ucraina, la 100 de kilometri de județul Satu Mare

Forțele ruse au lansat un atac masiv cu peste 20 de rachete asupra Ucrainei, titrează defenseromania.ro. Una dintre acestea a avut ca țintă, un obiectiv de infrastructură din Regiunea Transcarpatia.

Potrivit sursei citate, racheta a lovit una dintre substațiile de cale ferată de lângă gara Volovets, situată la aproximativ 100 km Nord-Nord Est de județul Satu Mare, fiind primul atac asupra Transcarpatiei de la începutul invaziei, potrivit publicației ucrainene Zahid.

Șeful Administrației Militare Regionale Transcarpatia, Viktor Mikita, a anunțat, marți seara, că racheta a lovit o instalație din zona de munte a Transcarpatiei.

Regiunea Transcarpatia, aflată în sud-vestul Ucrainei, la granița cu Polonia, Slovacia, Ungaria și România, poate fi considerată cea mai îndepărtată locație de zonele, din care Rusia poate lansa rachete asupra Ucrainei, fiind protejată și de Carpații Păduroși.

Pe lângă substația de cale ferată, a fost avariată și o conductă de gaze, 57 de case din Volovets rămânând fără alimentare, potrivit Zakarpatgaz.

Alarma aeriană a fost anunțată în toată Ucraina la ora 19:00 și a durat mai mult de două ore până la ora 21:12. În acest timp, forțele ruse au atacat Ucraina cu peste 20 de rachete,  majoritatea fiind lansate din zona caspică, potrivit publicației Dumskaya.

Dintre acestea, aproximativ 18 au avut ca ținte, infrastructura din regiunile Dnepropetrovsk, Kirovograd, Liov, Vinnița, Kiev și Transcarpatia. În afară de zonele respective, tot ieri seară au fost atacate cu rachete și regiunile Odessa și Donețk, dar lansările fost executate cu alte mijloace.

Sursa: defenseromania.ro

12 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Oare de ce? 🙄

    • 💩💩💩💩💩 Răspunde

      De prost ce ești!

      • Gheorghe Răspunde

        Pe nebunu pornit pe distrugeri nu-l mai opreste nimeni.Poate ca daca jumate din Europa ar fi de acord ca el sa fie ,,tarul cel mare” poate ca asa s-ar opri….pentru o vreme.Se vede deja domnind peste toate tarile foste comuniste,fara nici o diferente….ba nu ca rdg-ul este sub alt papuc.Unii baga capu in nisip ca si strutul dorind,,pacea strategica”dar de fapt viseaza ceva ce ei cred nenorocitu le va da.Da,da le va da in buze cu bomba.

        • 💩💩💩💩💩 Răspunde

          Eu atata rahat am mancat pana ce m-am facut rahat 💩💩💩💩💩
          Mancati rahat! Mie imi place tare mult! Rahatul de cateva minute e minunat!
          Niami-niami

        • History Răspunde

          @Gheorghe, tare mi-e frică că dacă prin absurd toată planeta ar fi o mare Federație Rusă deja s-ar pregăti la atacarea marțienilor. Că nu se știe niciodată în logica lui.
          PS. Mă tot gândesc Putin pare mai recunoaște actul de vânzare al Alaskăi ori ba. Pentru că de nu atunci e o treabă interesantă. Iar faptul că Europa de est a încăput sub cizma lor vreo 50 de ani nu înseamnă că așa și trebuia să rămână. Altă treabă e că pentru protejarea intereselor americanilor, economice și militare, noi suntem băgați la înaintare. Cum a spus cineva, NATO și America luptă până la ultimul soldat ucrainean. Nu e conflictul nostru și nu avem interese în acest sens ca țară. Niciodată nu vom ieși bine dacă pe spinarea noastră și a Europei de est în general se va “salva” democrația occidentală. Cine nu cunoaște îl rog să lectureze istoria din WWII când polonezii au fost exploatați în ultimul hal ordinar de către aliați ca apoi să fie lăsați pe mâna sovieticilor. Asta cu toate că li s-a promis absolut altceva. Am așa o impresie generală că nu ni se spun multe lucruri și poate acele lucruri sunt importante.

  2. misi Răspunde

    S-a terminat combustibilul din racheta? Data viitoare ajunge si aici. Si vom multumi conducerea tarii care linge la UE si la americani. Dar pe cei care iau votat au si uitat in saracie. Multumim alesilor!

    • Coki Răspunde

      Coki, te orbánseggnyaló

    • 💩💩💩💩💩 Răspunde

      Poate că data viitoare are combustibil până la Budapesta, ce spui? Doamne ajută!

      • România reală Răspunde

        Doar ca deocamdata noi ne luam in gura cu rusii si nu ungurii. Aici e buba. Si uite ca ei cu tot scandalul au voie sa cumpere in continuare de la rusi. Asta oficial. Noi? Ca de obicei sarim inainte si apoi gandim. Ca si cainele prost.

        • 💩💩💩💩💩 Răspunde

          Ce vrei tu să cumperi de la ruși?
          Curve sunt și în Ungaria, și sunt bune rău 😜

          • Gheorghe

            Bine punctat cacațel.Honvezii cred ca dacă pupa dosul lui putin fac mare brânză.Ei întotdeauna sunt,,mitica contra”crezand ca vor scăpa sa mai fie o data(după cum au fost)Republica sovietica Ungaria.No da fiecare are dreptul sa-si aleagă prietenii după chipul și asemănarea lor(cine se aseamănă se aduna).Doar putin forțează spunând,,de vreți,de nu vreți musai trebuie sa va scap de….naziști și sa-mi formez un pașalâc aci prin zonă.Decât leu înlantuit și ținut în cușcă la circ mai bine câine liber.
            Victoriile mult visate de nebunu sclerazat sunt încă departe ca,,marea armata rusa” sa dovedit specialista doar l violuri,furturi din magazine și din casele celor,,eliberati”uciderea bătrânilor și a oamenilor nevinovați,distrugerea de tot ce sta în picioare.Sălbaticii Europei.Daca mai aveți vreun bătrân care a trăit războiul al doilea va va spune care era comportamentul lor ……

  3. România reală Răspunde

    Gyuri drága, ungurii totuși trebuie să cumpere de undeva țiței pentru nevoi proprii. Aceeași treabă e valabilă pentru cehi, slovaci și bulgari. De aia au primit oficial derogare de al UE. Noi pevecistăpâni ce suntem am vândut tot la austrieci ca să fim băieți giorno. Hapoi dacă pe austrieci le va strânge cureaua parcă și văd că vom rămâne fără țițeiul nostru strămoșesc. Atunci să vă văd cu gura mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.