Ultima actualizare: azi, 12:35

Locale

Concediul de îngrijire a copilului bolnav ar putea fi modificat. Deputatul Panait va depune un proiect de lege

Vârsta până la care se poate acorda părintelui concediu de îngrijire a copilului bolnav ar putea fi modificată. În prezent, aceasta este limitată la 7 ani.

Deputatul sătmărean Radu Panait a anunțat că va depune un proiect de lege care urmărește corectarea unei situații dificile prin care au trecut multi părinți.

,,În calitate de parlamentar al acestei țări, consider că datoria noastră este să avem legislație care să stimuleze productivitatea și creșterea societății noastre. Copiii de astăzi vor fi pilonul nostru de sprijin pe următorii ani, această afirmație cred că orice politician responsabil o va susține, nu există loc de interpretări sau de nuanțe.

În aceste timpuri tulburi când ni se cere să ne ținem copiii acasă atunci când strănută sau au primele semne ale unei răceli, vedem cu adevărat care sunt multele lipsuri din legislația care ar trebui să ajute realmente părinții din societate.

Conform OUG nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate, atunci când copilul nostru sub 7 ani este bolnav, putem sta acasă cu el, lucru perfect normal și corect, însă după ce depășește această vârstă ce trebuie să facem cu el? Să-l închidem în casă și să-l lăsăm singur? Mulți părinți își sacrifică concediul de odihnă pentru a sta acasă cu copiii, acțiune care afectează mult productivitatea lor, iar în baza unor studii am aflat că nu este indicat să lăsăm copiii sub 12 ani singuri în casă pe perioade mai mari de 3 ore.

Le solicit colegilor mei parlamentari mereu de a nu pierde din vizor obiectivele. Să nu uităm că datoria noastră este să ne asigurăm în permanență că legislația este făcută pentru oameni, nu din populism, ci cu intenția reală de a-i ajuta.

În acest sens, voi depune un proiect de lege care urmărește această corectare a unei situații dificile prin care au trecut și vor trece mulți părinți români și anume, creșterea vârstei de la 7 la 12 ani pentru acordarea concediului de îngrijire a copilului bolnav. În cele mai multe cazuri vorbim doar de câteva zile, iar impactul produs asupra bugetului va fi unul nesemnificativ”.

17 comentarii

  1. USR PLUS (căcat) Răspunde

    Ba USR mar in aia a mea…. Lasă vrăjeală că am auzit noi destule…. Vouă poponarilor vi sa rupe de copii și familiile…. Va interesează anusul și dreptul la avort a bărbaților gunoaielor ce sunteți pleava societăți…

    • Adi Răspunde

      MARS este o ciocolată pe care ti-o recomand ție și familiei tale .

      • USR PLUS (căcat) Răspunde

        Ești și tu pe direcția USR PLUS…? Poate însă rămâi gravid… Poate o sa și avortezi…

        • c-block Răspunde

          Sau poate că la el se trage cu paiul. Azi cine ești părintele 1? Cine știe? Îl văd în stare de orice! După variola maimuței deja se vorbește de gripa tomatelor??? Măi când vine mult așteptata și trâmbițata infecție acută a pulpei de pește? După mine aveți o agendă absolut paralelă cu interesele naționale ale țării. Adică nu are nici o legătură cu interesele sănătoase ale noastre. Într-un context normal cum se cheamă asta?

    • Pravda Răspunde

      Tu tot kkt mănânci? Cu toată familia? Să vă fie de bine, sta-v-ar în gât!

  2. c-block Răspunde

    Ca să-l citez pe Viktor Orban pe care de o vreme nu-l suportați dar el măcar se ocupă de protecția propriului popor nu ca voi!
    “Tatăl e bărbat, mama e femeie și prețul carburanților rămâne cât spun eu!”
    Întrebare. Noi de ce nu avem măcar una bucată politician c@ios??? Și de ce își permite Ungaria asemenea măsuri de protecție când de fapt nu are rezerve de țiței și gaze mai deloc iar noi avem???? No ia să aud explicații! Sunteți toți degeaba acolo!

  3. c-block Răspunde

    @Mda. Mundrii și aserviți până la capăt Bruxelles-ului. Nu contează dacă facem ceva bine pentru noi ca țară fi doar că am fost “cuminți”, ascultători fără să judecăm. A se vedea în acest sens cazul concret al fabricii de zahăr de la Luduș pe care eroii privatizatori francezi în contextul actual îl închid nonșalant! Vă dați seama la cer preț vom importa acum de la ei zahărul de Guadalupé??? Ce fericită va mai fi alogena Clotildé? Și voi tot pomeniți că ne vin ungurii pe cap? Trăiască usere!?!? Cine îi mai votează după mine e spălat pe creier.

    • Pravda Răspunde

      Ce te bate grija, tu ești veșnic votant al fidesz și al sugcursalei rmdsz!
      Și tu vorbești de spălat de creier?!?

      • c-block Răspunde

        Aici te-ai înșelat amarnic rău de tot. Niciodată nu am votat la unguri și nici nu am intenția și nici pe cei menționați de tine nu-i înghit. Dacă cineva nu este de acord cu tine atunci la tine înseamnă că e împotriva ta? Știi cine a zis asta acum vreo 70 de ani? Fiecare să voteze unde locuiește. Punct.

        • Pravda Răspunde

          Păi tocmai asta faceți tu și căcăciosul anti-userist, ați auzit voi la latrina tv ceva bălegar despre usr și de atunci tot lingeți la el…
          Poftă bună, sta-v-ar în gât!

          • c-block

            Nu frecventez mediile menționate de tine.

          • c-block

            Și doar încă atât că pe unii membri proeminenți locali îi cunosc personal și destul de bine. Și de multă vreme. Nu chiar din vremea pamperșilor purtați dar aproape. Deci știu cam ce hram poartă. Deschide ochii.
            PS. După alegerile din 20-20 măcar unii au avut atâta decență ca să dispară discret. Unii probabil insistă să dispară mai zgomotos.

      • Izvestia Răspunde

        Măi Pravda! Dar că tu votezi pe ăștia care-s paralel cu realitatea de la noi și ne nenorocesc cu măsurile lor care sunt tocmai invers cum ar trebui aia este în ordine? Skajîte pajalusta.

        • Pravda Răspunde

          Mi van?

          • Mir-Drujba-Festival

            Recitește. Poate din a doua încercare vei pricepe. Dacă nu atunci îți sugerez să apelezi la prietenii tăi de pahar. Poate 4 capete îmbătate se descurcă. Dar sincer nu cred. Tavariș.

          • @Pravda

            Hogyhogy mi van? Hát csütörtök te süket!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.