Ultima actualizare: ieri, 21:10
Locale

Conferinţa SuperTeach la Satu Mare. Profesorii, învăţaţi să devină lideri ai schimbării

Profesorii sătmăreni au ocazia în acest weekend să afle cum pot deveni lideri ai schimbării de la colegii de breaslă de succes și de la speakeri inspiraționali din România ajunși la cel mai înalt nivel, precum Daniel David, Simona Baciu, Thea Ionescu, Radu Szekely, Anca Simion, Iulia Moldovan și Crina Domuta.

Profesorii din județul Satu Mare și din regiune sunt așteptați sâmbătă, 21 mai, la Conferința SuperTeach ”Profesorul, lider al schimbării”, ce va avea loc la Casa Meșteșugarilor, începând cu ora 9.30. Este prima conferință SuperTeach ce are loc la Satu Mare, obiectivul Asociației fiind de a dezvolta comunitatea profesorilor cu mentalitate deschisă din România și de a transforma educația din interior, susținând dascălii să se dezvolte și să lucreze cu instrumentele mentalității deschise.

„În prezent, provocările la care este supus cadrul didactic sunt foarte diverse. Astfel, este necesar să se adapteze continuu situației actuale, a digitalizării accelerate, a creșterii numărului de copii care se confruntă cu probleme emoționale și motivație școlară scăzută, a efectelor pandemiei asupra sistemului de învățământ din România.În acest context, se impune ca orice cadru didactic să acționeze proactiv și să devină  lider al schimbării. Iar acest lucru presupune o înțelegere profundă a rolului său și a nevoilor pe care copiii le au în prezent, o identificare și valorificare la maximum a resurselor personale și externe disponibile”, susțin organizatorii Conferinței SuperTeach Satu Mare.

De ce să participi la Conferința SuperTeach Satu Mare?

  • Pentru că vei avea ocazia să faci schimb de idei și experiențe cu colegii de breaslă și cu speakeri inspiraționali, precum Simona Baciu – Fondator Transylvania College și Fondator al Programului Profesori Fericiți pentru România, Thea Ionescu – conferenţiar universitar la Departamentul de Psihologie, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca, Daniel David profesor “Aaron T. Beck” de psihologie clinică și psihoterapie (științe cognitive clinice) la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Radu Szekely , consilier al Ministrului Educației, Anca Simion–profesor facilitator de Mentalitate Deschisă în Educație, Iulia Moldovan–profesor facilitator Mentalitate Deschisă în Educație și Crina Domuta – Director BCR Satu Mare.
  • Pentru că vei afla cum poți participa la Programul Mentalitate Deschisă în Educație (MDE), acreditat de Ministerul Educației. Programul este creat de Institutul Arbinger din SUA, lider global în schimbarea mentalității și susținut în România de Institutul Dezvoltării Personale și SuperTeach. Programul MDE îi ajută pe profesori să facă diferența dintre comportament și mentalitate, oferindu-le în același timp tehnici și instrumente pentru ca aceștia să poată avea un impact pozitiv la nivelul comunității lor.
  • Deoarece vei avea posibilitatea să răspunzi, alături de ceilalți participanți, la întrebări cheie, precum: prin ce schimbări ar trebui să treacă cadrele didactice din România, cum reușește un profesor să pună în valoare potențialul fiecărui copil, cum putem crește motivația pentru învățare a copiilor cu care lucrăm, ce poate face profesorul pentru siguranța emoțională a elevilor săi, care sunt vulnerabilitățile profesorilor în fața propriilor elevi, cum se poate construi o legătură cu elevii, dincolo de informațiile care trebuie transmise.

Despre Asociația SuperTeach

SuperTeach este un proiect inițiat de antreprenori în sprijinul profesorilor și al sistemului de educație preuniversitar.  Misiunea proiectului SuperTeach este ca profesorii să descopere și să dezvolte măreția din fiecare copil. Acest lucru este realizatprin programul „Mentalitatea Deschisă în Educație”, creat de liderul global în schimbare de mentalitate, Arbinger Institute, USA.

Asociația SuperTeach acționează pe 4 direcții:

Conferințe: În cei patru ani de activitate, au avut loc 48 conferințe în marile orașe ale țării sau online. Zeci de speakeri, elite, specialiști în educație și antreprenoriat au inspirat peste 30.000 de profesori și educatori, promovând principii și instrumente ale unei mentalități deschise în educație aplicate la clasă.

Traininguri: 795 de profesori SuperTeach selectați dintre participanții la conferințele SuperTeach au absolvit programul de formare „Mentalitate Deschisă în Educație”, realizat în România de Institutul Dezvoltării Personale. Ne propunem să ajungem la peste 20.000 de profesori absolvenți ai programului.

Comunități: În prezent, SuperTeach dezvoltă comunități locale în 26 județe cu ajutorul celor 51 de facilitatori ai programului MDIE și o Platformă Digitală de conținut educativ pentru toți profesorii interesați să evolueze în spiritul nevoilor societății actuale.

Școli SuperTeach: În octombrie 2021, Școala nr. 28 ”Dan Barbilian” din Constanța a devenit prima instituție de stat din România în care, în următorii 2 ani, va fi implementat un amplu proiect de schimbare de mentalitate. Proiectul pilot va fi replicat și în alte instituții de învățământ din țară.

Celor 4 co-fondatori ai proiectului – Felix Tătaru (inițiator), Dragoș Anastasiu, Cristina Gheorghe și Alexandru Ghiță – li s-au alăturat încă din primul an (2017) și Felix Pătrășcanu, Andy Szekely si Părintele Constantin Necula. Asociația SuperTeach este rezultatul parteneriatului dintre Romanian Business Leaders (RBL), Institutul Dezvoltării Personale (IDP) și Grupul Educativa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.