Ultima actualizare: azi, 16:15
Locale

De’Longhi a cumpărat o uzină în Satu Mare. Investeşte 28 mil. euro, jumătate ajutor de stat

Producătorul de electro­casnice De’Longhi din Italia a cumpărat o uzină în Satu Mare şi va dezvolta aici o nouă fabrică unde vor fi realizate espressoare de cafea, informează businessmagazin.ro

„De’Longhi România a achizi­ţionat în februarie 2022 o uzină la Satu Mare. Nu exista nicio companie activă acolo. E vorba de o clădire industrială de 50.000 mp pe care o pregătim acum pentru producţie, producţie ce va debuta începând cu 2023. Capacitatea de producţie va fi dedicată maşinilor automate de cafea sub brandul De’Longhi“, spune Carmen Petcu, general mana­ger al De’Longhi România.

Pentru a dezvolta noua fabrică, De’Longhi va investi circa 28 mil. euro, din care jumătate de sumă este ajutor de stat, arată datele oficiale. Pentru acest proiect vor fi angajaţi 375 de oameni.

„Acest proces ne va permite fabricarea în România a gamelor “connected” de maşini de cafea. Ajutorul de stat e dedicat acestei etape de automatizare, digitalizare, upgrade de tehnologie.“

7 comentarii

  1. GP Sofa Răspunde

    Este vorba despre halele construite de către HP Sofa în Parcul industrial Sud, fosta fabrică de futelnițe!
    Muncitori vor avea acolo aproape, de la Zolner, Casco și Anvis!
    Foarte bine venită această fabrică, crește puțin presiunea pe angajatori, vor crește salariile că să își asigure forță de muncă calificată!

    • radical2 Răspunde

      multumim de informare. Portal SM se pare ca nu a fost in stare sa caute aceste informatii, doar sa dea copy/ paste de pe mediafax.ro :))))

  2. Rasfan Răspunde

    Zollner, unde așteaptă la poartă câte 5 oameni pentru fiecare angajat care pleacă?!
    🤣🤣🤣

  3. misi Răspunde

    Si cei 5 impreuna primesc un salar decent. In rest varza peste tot.

  4. Liberal Răspunde

    Doar leneșii nu își găsesc de munca în ziua de azi

  5. România reală Răspunde

    Deci tradus pe românește ce s-a și întâmplat? O firmă italiană de asamblat f@telnițe care s-a dovedit meganeserioasă a primit ajutor de la statul român pentru această investiție la vremea respectivă. Brusc (de fapt deloc brusc) intră în insolvență și faliment. Apoi vine o altă firmă italiană, preia obiectivul, primește iar o grămadă de ajutoare de la stat și face ce face. Așa să tot faci afaceri când jumate din investiția ta proprie este acoperită de statul sclavagist care te găzduiește și pe deasupra ai luat de-a moca o investiție practic gata. Doar modifici după cerințele tale dacă e cazul. În rest să sperăm de mai bine că eu personal sunt extralămurit de “seriozitatea” investitorilor italieni care vin la noi, pot enunera mukte-mukte exemple și toate numai de la noi din județ. Să nu am dreptate! Aș fi cel mai bucuros dacă cele afirmate de mine nu se confirmă,

    • damdam Răspunde

      De acord cu tine. Multa lume stie cat de “seriosi” sunt investitorii italieni. Nu ezita sa se bage la o smecherie. Ca niste lacuste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.